Hírek

Irány Svédország!

A Mjallby-Sundsvall meccsen gólokban gondolkodtunk, a bajnok pedig kettővel verheti a Syrianskát...

Mjallby-Sundsvall +2,5!

Az az érzésünk, hogy a két gárda nem kíméli majd egymást a kilencven perc során: lesz három találat!
Nem könnyű manapság Majllby-drukkernek lenni: a brigád a jó rajt után rendesen megrogyott, amelynek következtében már csak a 10., 14 találkozón 17 egységet termelve. A halleviki Strandvallen-ben 2-4-1-es sort hozott össze, csak a Norrköping tudott nála nyerni. Feltűnően sok ikszet játszik az alakulat: 14 ütközetének több mint a fele végződött pontosztozkodással (3-8-3)! Ezzel rekorder a mezőnyben.
Legutóbb május közepén nyert a gárda (Kalmarban), azóta öt bajnokin három iksz és két zakó a mérleg. És feltűnően gólképtelenek mostanság: négy találkozón csak egyszer köszöntek be! Ám azt gondoljuk, hogy megint csak életbe lép az az alapigazság, hogy minden rossz sorozat megszakad egyszer…
A vendégek újoncként nagyszerűen szerepelnek: ugyancsak 17 pontjuk van (4-5-5), ezzel a 9. pozícióból várják a folytatást. Idegenben sem ijedt nyusziként teljesítenek, ezt a 2-3-2-es mérlegük bizonyítja.
Ami a formájukat illeti: nos, a kékek az elmúlt hat fellépésük közül mindössze egyet buktak el, és az sem volt nagy meglepetés, hiszen a bajnoki címre törő Elfsborg verte el őket.
A góltermeléssel sem áll hadilábon mostanában az újonc: két meccsen ötöt vágtak a srácok a Hacken-Atvidabergs párosnak.
Az elmúlt esztendőkben ebben a felállásban két hazai és egy vendégsiker született. Viszont a gólokról nem szabad megfeledkeznünk! Kétszer hat, egyszer pedig négy találat esett!
Az az érzésünk, hogy ma is lesznek gólok, izgalmas kilencven percet produkál a két alakulat. Húzzuk be a +2,5-ös opciót, amelyre az 1.95-ös szorzó igencsak jónak tűnik…

Helsingborg-Syrianska (0-1) 1!

Kettővel nyerhet hazai pályán a címvédő a kiscsapat ellen!
Eddig nem bajnokhoz méltóan szerepel a Helsingborg: a piros-kékek mindössze a5 5. helyen tanyáznak, 14 csatában 22 pontot gyűjtve. A listavezetőtől 9 egység a lemaradásuk, tehát ha nem kapják össze magukat a fiúk, lemondhatnak a címvédésről.
Odahaza 3-4-0 a mérlegük; sok a hazai iksz, lényegesen előbbre állhatnának, ha nem botlottak volna ennyit saját közönségük előtt. Különösen a GAIS, a Djurgarden és a Mjallby elleni döntetlen tartozik a ciki kategóriába.
Veretlenségüket május eleje óta őrzik, azóta ötször léptek pályára, és 9 pontot húztak be (2-3-0). A múlt héten a Göteborg vendégei voltak, és játszottak 1-1-et úgy, hogy a hajrában sikerült megmenteniük az egyik pontot.
Motivált lesz a brigád, hiszen egy sikerrel akár a 2. helyre is felléphetnek a tabellán…
Az ellenfél a nagy menekülőművész, a Syrianska lesz. Az alakulat tavaly osztályozón vívta ki a bentmaradást, és vélhetően az idén sem a bajnoki címért harcol majd. Jelenleg a 11. pozícióban tanyázik 17 ponttal, 5 egységre az osztályozós helyen álló Geflétől.
Mostanában nagyon szeszélyesen szerepelnek, hiszen két győztes meccs után simán kikaptak Kalmarban, majd leikszeltek otthon a rivális Djurgardennel. Nagy kérdés, hogy melyik arcukat mutatják majd ma délután…
Két alapemberét elveszítette a legutóbbi ütközetben Ozcan Melkemichel vezetőedző: Jawo és Skenderovic egyaránt piros lapot kapott.
Tavaly oda vissza a Helsingborg nyerte meg a párharcot, sőt, előtte a kupában is a piros-kékek bizonyultak jobbnak. Most is hiszünk a Helsingborg sikerében, sőt, annyira, hogy szerintünk akár kettő is lehet a végén közte. Természetesen a hazaiak javára!

Olvasói sztorik