Hírek

Megbotlik a Tromsö?

A Waterford kivégezheti a Galway United-et, a Tromsö pedig kellemetlen perceket élhet át Lilleströmben, a kanárik vendégeként...

Waterford United-Galway United +2,5! (0-1) 1!

Súlyos felmosással kalkulálhat szegény Galway United ma este: A Waterford nem ismer majd tréfát, alaposan kitömi a sereghajtót!
Az ír másodosztályban a 17. fordulóra készülnek az együttesek, és a hazaiak bizony komolyan gondolják a feljutást. 16 meccsen 32 pontig jutottak, jelenleg a 3. helyen tanyáznak, ám formájuk alapján könnyedén utolérhetik a riválisokat. Odahaza, a Waterford Regional Sports Centre-ben eddig 5-1-2-es mutatót hoztak össze (a Finn Harps és a listavezető Longford nyert nála).
A gárda pompás formát mutat! 9 ütközetben 24 egységet zsebeltek be, 8 siker mellett csak egy bukta szerepel ebben a periódusban. Közben sikerrel vették az akadályt a FAI kupában is. Egy nyertes rangadón vannak túl: a Limericket győzték le hazai környezetben. Szóval, rendben van a brigád, senkinek nem lenne könnyű dolga ellene…
A Galway pedig nem tartozik az erős alakulatok köz, és akkor még finoman fogalmaztunk. Konkrétan tökutolsók, 16 csatában 7 pontot tarháltak össze: 1-4-11 a mérlegük. Otthon még nem nyertek, idegenben (1-0-7) csak a Mervue Unitedet tudták megtréfálni.
A múlt héten pontot szerzett az alakulat (otthon a Wexfort Youth ellen a hajrában mentették ikszre a találkozót). Most viszont nehéz széria vár rá, hiszen a dobogósokkal kell szépen sorban megküzdenie… Mit is mondjunk, nem feltétlenül a Galway egyik csatának sem az esélyese.
És ma sem ússza meg a sereghajtó a kiadó verést. Azt gondoljuk, kettő mindenképpen lesz közte, és a felek három találatot tuti, hogy összehoznak! Magabiztos Waterford sikerrel számolunk!

Lilleström-Tromsö 1X!

Meglepetést szimatolunk a TIPPELIGAEN-ben! A kiesés elől menekülő hazai alakulat megtréfálhatja a Tromsőt…
Kiscsapat küzd a tavalyi ezüstérmessel, tehát alaphelyzetben könnyedén dobhatnánk egy “2”-est a meccs után, ám szerintünk meleg pillanatokat élnek majd át a vendégek az Åråsen-ben! Ugyanis nem marad pont nélkül a vendéglátó!
Magnus Haglund alakulata a gyenge rajt után visszaesett valamelyest, majd jött egy kedvezőbb széria, de összességében botrányosan gyengén teljesít a gárda. Jelenleg a 14., osztályozós helyen tanyázik, 14 fellépésén 14 pontot begyűjtve. Nem valami veretes produktum, saját közönség előtt pedig még rosszabb az összkép: 1-3-3-as a soruk, csak a Songdalt verték meg, még május közepén.
Ám a legutóbbi fellépésén megtáltosodott a gárda! No, nem kell nagy dologra gondolni, ugyanakkor egy kiesés ellen küzdő együttes életében fontos momentum, ha épp az egyik rivális (Fredrikstad 3-4) otthonából sikerül elhozni a három pontot!
És a kanárik ebből erőt meríthetnek! Meggyőződésünk, hogy a vendégsiker hatására megjött a srácok önbizalma, amely meg is mutatkozik majd a későbbiekben!
Összességében nem lesz egyszerű dolga a hazai társulatnak, hiszen a tavalyi ezüstérmes érkezik látogatóba. Igen ám, de a Tromsö teljesítménye eddig elmarad az egy évvel korábbitól: 14 meccs után 23 ponttal az 5. pozícióban tanyáznak. No nem, nem reménytelen a helyzetük, hiszen a dobogótól mindösszesen két egység választja el a piros-fehéreket.
Viszont idegenben nagyon nem megy a fiúknak… 0-3-3-as mutatójuk önmagáért beszél. Ondrasekék mellett szól viszont az a tény, hogy a nagycsapatoknál már vizitáltak, tehát a legrázósabb kirándulásokon már túljutottak.
Az elmúlt hetekben egy értékes idegenbeli iksz (Haugesund) mellett otthon buktak két egységet a hajrában a nem túl acélos Songdal ellenében (1-1). A 93. percben kiengedett győzelem vélhetően nyomott hagyott a futballisták lelkében…
És akkor azt a statisztikai adatot sem hallgathatjuk el kedves blogtársaink elől, hogy a Tromsö bajnoki meccsen már nagyon régen nem nyert Lilelströmben! Tavaly és tavalyelőtt ráadásul pont nélkül tértek haza a kirándulásról a piros-fehérek.
Azt gondoljuk, hogy a Lilleström megnehezíti majd a vendégek dolgát. Tippnek az 1x-et javasoljuk!

Olvasói sztorik