Hírek

Cirkuszhoz asszisztált a Fradi

Megmondták a rómaiak: cirkusz és kenyér kell a népnek.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ennek kívántak megfelelni a Pest megyei másodosztályban szereplő aszódiak, amikor megalakulásuk századik évfordulójára meghívták az NB I-es pontvadászatra készülő Ferencvárost.

Volt is felhajtás a település alaposan lepukkant focipályájának környékén. A kisváros apraja-nagyja a nagy derbire sietett. Összegyűltek vagy ezren.

Akik korábban érkeztek, láthatták, hogy Détári Lajos csaknem egyórás átmozgató edzést vezényelt a később kezdőcsapatként pályára lépő alakulat tagjainak. Ekkor még senki nem sejthette, hogy az járt jobban, aki a tréning alatt vette szemügyre a Fradi topjátékosait, mert a meccsen csak az első húsz percben terelték a játékszert. Ráadásul igencsak komótosan. Gyakorlatilag helyzetig sem jutottak a lelkes vendéglátók ellen.

Nem úgy az FTC fiatalokkal teletűzdelt cseresora, amely mintegy hetven percet kapott, hogy bizonyítson. Éltek is a srácok a lehetőséggel. Főként a tesztelés alatt álló Birtalan Botond, aki egymaga háromszor volt eredményes. Rajta kívül az ugyancsak próbajátékon lévő Daniel Ene kétszer, míg Batik Bence egyszer járt túl az aszódi védelem eszén.

Hogy a házigazdáknak ne nagyon lógjon az orruk, 4-0-s vezetésüknél a fővárosiak visszaálltak. Nem túlzás: tálcán kínálták a gólszerzési lehetőségeket a derék aszódiaknak, akik – miután néhányat elpuskáztak – két, erősen lesgyanús góllal mégiscsak szépítettek. Komikus volt, hogy a hazaiakért szorító bekiabálók egyike-másika ekkor azt hitte, elcsíphető a Fradi. Csalódniuk kellett.

Miként azoknak is, akik egy olyan cirkuszba váltottak 700 forintért belépőt, ahol a műsor sztárja felveszi a fellépő ruháját, majd megy egy kört a porondon, és eltűnik. Tetejébe a kenyér is hiányzott. Pontosabban annak folyékony változata. A készlet ugyanis a félidőig tartott ki, és hőmérséklete messze volt a hidegtől.

Olvasói sztorik