Hírek

Norvég pótlások

Az Odd Grenland elkaphatja a Valarengát, az Alta-Strommen mérkőzésen gólváltással számolunk.

Alta-Strommen Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Gólváltással számolunk a norvég második vonalban: a kiesés elől menekülő hazaiak akár még nyerhetnek is…
A Strommen látogat a Finnmarkshallen-be: a 15. Alta a 11. helyezettet fogadja. Klasszikus kiesési rangadó, amelyen a hazai pálya előnye dönthet. Ám a fix 1-es helyett talán a gólváltás még biztosabb tippnek tűnik: eddig, akárhányszor találkoztak a felek, mindig megzörrent mindkét háló…
Az életéért küzd az Alta: 11 meccsen 8 pontot szereztek, így nem is csoda, hogy kieső helyen tanyáznak. Az együttes hazai környezetben 1-2-3-as, nem túl veretes sort hozott eddig össze. Viszont egy ütközetet leszámítva egyszer mindig eredményes volt saját stadionjában a gárda…
A formája összességében pocsék, hiszen április vége óta nem nyert bajnokit, a kupától is búcsúzott, tehát túl sok pozitívumot nem lehet az Altáról elmondani. Nagy bravúr kellene ahhoz, hogy jövőre is a második vonalban tudjon szerepelni az alakulat…
A Strommen ugyancsak nagy menekülőművész: tavaly kéz a kézben maradtak benn a másodosztályban. Most valamelyest jobban áll a szénájuk, 11 ütközetben 15 pontig jutottak, ám a kiesőzónától mindössze 4 egység a fórjuk, ami ugye nem életbiztosítás.
Vendégségben 1-1-3-as a mérlegük, csak a Ham-Kamot intézték el, de annak már több mint két hónapja. Mellettük szólhat, hogy három mérkőzés óta nem találtak legyőzőre, és ebben a periódusban nem csörgőlabda-csapatokkal találkoztak.
Az elmúlt két túráján gólképtelen maradt a Strommen csatársora, előtte viszont háromszor eredménye volt a brigád. Szerintünk megtörik a gólcsendet a fiúk…
Igen, lesz gólváltás, hiszen e két alakulat rendre eseménydús meccset vív egymással. Volt már itt 6-1, 3-1, de legrosszabb esetben is 1-1-gyel végződött a 90 perc. Nem a védekezésről szól majd az ütközet, bátor támadójátékot várunk, amelynek eredményeként mindkét fél betalál, sőt, akár 3 gól is eshet!

Odd Grenland-Valarenga 1(x)!

Középcsapatok meccselnek egy hangulatosat a Skagerak Arenában: szerintünk az Odd otthon tartja a pontokat…
Elmaradt mérkőzést pótolnak a norvég első ligában: a 11. helyezett Odd a 7. Valarengát látja vendégül. A hazai alakulat 13 fellépésén 16 pontot gyűjtött, a veszélyes zónához így nagyon közel van, mindössze két egység az előnye az osztályozós pozíciótól. Odahaza 2-3-1-es mutatóval rendelkezik, a nyitófordulóban a Songdal ütötte ki saját pályáján, azóta azonban hazai közegben nem talált legyőzőre.
Nagyon nehéz szériát tudhat maga mögött a brigád, hiszen az elmúlt négy fordulóban az első négy helyezettel kellett megküzdenie a pontokért. És bizony ért is el szép sikereket: a Stormgodsettől és a Moldétól ugyan kikaptak a srácok, ugyanakkor értékes pontot hoztak el Trondheimből (Rosenborg 0-0), majd legutóbb a 4. Haugesundot leckéztették meg (2-1).
A Valarenga a 7. helyen tanyázik, 18 ponttal a neve mellett. Idegenben 2-1-3-as sort produkált, amely nem számít rossznak (középcsapatoknál nyertek, az élmezőny tagjaitól kikaptak).
Ami a társulat formáját illeti: nagyon pocsék passzban volt a brigád egészen a legutóbbi fellépésig, hiszen öt meccsen keresztül képtelen volt nyerni! Aztán elérkezett a Sandnes elleni vendégjáték, amelyen sikerült behúznia Valarengának a három pontot!
Egy évvel ezelőtt mindkét gárda jobban teljesített: az Odd az előkelő 5. pozícióban zárt, sokáig versenyben volt a dobogóért. A Valarenga a 7. pozícióba futott be, tisztes távolságban a hátsó régiótól.
A két alakulat egymás elleni mérlege enyhe Valarenga fölényt mutat. És, ami szembetűnő, hogy az Odd Grenland az elmúlt években sikereit rendre vendégként aratta… Most azonban úgy érezzük, megtörik az átok, és a hazaiak otthon tartják a pontokat. Esetleg egy iksz-szel megtámogatva az alaptippet…

Olvasói sztorik