Hírek

BL: csörgőlabda-csapatok csatája

Andorrai, máltai, feröeri és Észak-ír együttesek feszülnek egymásnak a BL-elő-elő selejtezőjében.

Lusitanos-Valletta 2! +2,5!

Nem jár sikerrel az andorrai bajnok: az idegenbeli 0-8-at követően újra kikapnak a máltaiaktól, így gyorsan búcsúzni kényszerülnek a sorozattól.
A Lusitanos együttese igazi sikertörténetet tudhat maga mögött: 1999-es alapítása óta folyamatosan javított bajnoki pozícióján, mígnem az idén csúcsra ért az együttes! Megnyerte az andorrai pontvadászatot, így jogot nyert arra, hogy a BL-elő-elő-elő selejtezőjében is megmérettessen. A sors a Valletta gárdájával sodorta össze, és úgy tűnik, a máltai brigád még túlságosan nagy kihívást jelent az andorrai alakulatnak.
A szigeten megrendezett első mérkőzésen 8-0-ra kapott ki Vicente Marques Gonzalez társulata. És akkor azt az apróságot meg sem említettük, hogy az első félidő felénél már 5-0-át mutatott az eredményjelző tábla.
A Lusitanos az elmúlt két évben már kijutott a nemzetközi porondra: két esztendeje a macedón Rabotnicki, tavaly a horvát Varazsd állította meg a piros-zöldeket.
A Valletta rutinosabb résztvevője a nemzetközi futballéletnek, ám azért Mifsudék sem a BL titkos favoritjai… A piros-fehérek nagyon sima sikert arattak a Lusitanos ellenében, így a visszavágó valóban formalitásnak tűnik. A máltai legények szerintünk kiélvezik a lehetőséget, hogy van Európában olyan együttes, amelyet mindenféle megerőltetés nélkül le tudnak gyalulni. Nos, és épp emiatt javasoljuk a vendégek sima sikerének behúzását.
Azt gondoljuk, hogy a vendégek ezúttal is győztesen hagyják el a pályát, és szerintünk a felek eljutnak három találatig…

B36 Torshavn-Linfield 2!

Az észak-írek sikerét várjuk a feröeri vendégjátékon. Az első meccsen nem született gól…
A B36 Torshavn alakulata remekül védekezett az első meccsen, hiszen megúszta gól nélkül a Linfield elleni vendégjátékot. A 0-0 azt jelenti, hogy elméletileg Mikkjal Thomassen együttese várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót. A Gundadalur Stadium népe pedig bizakodhat, bár a hat esztendő után újra bajnoki címet ünneplő gárda pocsék formában várja az észak-ír legényeket. A bajnokságban vereségek és ikszek jellemezték az elmúlt heteket. Ehhez képest a BL-döntetlen hatalmas bravúrnak számított.
A Linfieldet 1886-ban alapították, tehát komoly tradíciója van a klubnak. A csapat nemcsak a bajnokságot, hanem a kupát is megnyerte az előző kiírásban. Most viszont még tart a szünet, tehát a kékek nincsenek játékban. Talán ez is okozta, hogy viszonylag gyengén futballozott a gárda a feröeri rivális ellen.
Összességében viszont úgy látjuk: a vendégek egy góllal elverhetik a lelkes feröerieket. Szerintünk nem várható gólözön, a kékek eggyel többet lőnek, s így továbbjutnak…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik