Svéd vendégsiker, izlandi gólok

A Malmö a sereghajtónál vizitál, és jó eséllyel behúzza a három pontot. Izlandon a Stjarnan-Fram meccsen gólesővel kalkulálunk...

Örebrö-Malmö 2! +2,5!

Győztesen tér haza túrájáról a bajnoki címre hajtó Malmö! A sereghajtó nem tudja majd feltartóztatni a vendégeket!
A 14. fordulót rendezik a napokban a svéd élvonalban: az Örebrö az utolsó helyről várja sorsa jobbra fordulását, és összességében még reménykedhet is az alakulat. Most 7 pontja van, odahaza két iksz és négy zakó szerepel a neve mellett. Idegenben viszont már van egy győzelme: épp legutóbb a nagy rivális GAIS pályájáról hozták el a három egységet.
A leszakadás veszélye még mindig fenyegeti a társulatot, ugyanis a biztos bennmaradó pozíciótól immár hét pont a hátránya. Minden egységre égetően szüksége lenne az Örebrönek, és félő, ha nem kezdi meg időben a gyűjtögetést, jövőre könnyedén a második vonalban találhatja magát.
A Malmö ezzel szemben egészen jól tolja az idén: a 2. helyen áll, hátránya az Elfsborggal szemben 6 pont. 25 egységet szerzett eddig, és bizony idegenben eddig nem brillíroztak a fiúk. Egy siker mellett három iksz és két vereség rondítja el a mérlegüket.
Az elmúlt hét játéknapon nem talált legyőzőre, ebben a periódusban 15 pontot zsebelt be a társulat. Vendégségben a legutóbbi három túrájukat döntetlennel zárták, igaz, nem éppen élcsapatoknál kirándultak…
Egyértelmű, hogy a Malmö a jobb alakulat kettejük közül. És akkor azt még nem is ecseteltük, hogy a Malmö egyik kedvenc túrahelye a Behrn Arena! Legutóbbi 10 meccsükből 8-at nyert meg a Malmö, ebben a felállásban pedig 4 siker mellett 1 iksz! A legutóbbi 4-et úgy nyerte meg a vendég alakulat, hogy esett 3 találat…
Nos, kedves blogtársak, azt gondoljuk, hogy a vendégek elhozzák a három pontot Örebrőből. Egy másik szelvényen pedig húzzuk be a +2,5-ös opciót!

Stjarnan-Fram +2,5! 1!

Az izlandi kupa negyeddöntőjében sok gólt várunk, no és összességében hazai továbbjutást…
A legjobb négy közé jutásért küzdenek az izlandi együttesek a kupában: A jó formában lévő, otthon erősnek számító Stjarnan a gyengécske, idegenben különösen sebezhető Framot látja vendégül. A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, tehát addig nem mennek haza a drukkerek, amíg ki nem derül: ki jut be az elődöntőbe.
Nos, szerintünk a hazai alakulat lesz a befutó. A bajnokságban a 3. helyen tanyázik a gárda, otthon még veretlen, négy meccse nem kapott ki, tehát remek formát mutat. Eseménydús mérkőzéseket játszik a gárda, 10 csatájából nyolcszor jött a +2,5-ös opció.
A Fram ezzel szemben a kiesés elkerüléséért küzd, és még könnyen bajba is kerülhet, hiszen mindösszesen egy egység az előnye a a bajban lévő együttessel szemben. Idegenben eddig négy túráján egy siker és három kudarc érte (a Breidablikot verte, de ennek már másfél hónapja). Rossz szériát mutatott egészen a múlt heti bajnokiig, ekkor az Akranest gyűrte le a brigád saját pályáján.
Az egymás elleni eredménysoruk önmagáért beszél: 7 összecsapásukon összesen 36 gól esett! Minden alkalommal jött a +2,5-ös opció, legutóbb alig több mint egy hete ebben a felállásban 4-2-es Stjarnan-siker született.
Azt gondoljuk, hogy ezúttal sem a védekezésről szól majd az összecsapás. Szerintünk a 3 találat borítékolható, és azért a hazaiak továbbjutására is jó esélyt látunk…

Címkék: