Hírek

Mariehamn-Djurgarden, az esélyes páros…

A finn élvonalban rangadót rendeznek, a svéd első ligában pedig két középcsapat feszül egymásnak. Egy hazai és egy vendég sikerrel kalkulálunk...

Mariehamn-Vaasa 1(x)!

Rangadót rendeznek a finn élvonalban: a házigazda nem marad pont nélkül!
15. forduló után a 2. helyen áll a házigazda, 28 pontot gyűjtött eddig, és a vesztett egységek tekintetében az élen állna a gárda! A tavalyi 7. helyhez képest az óriási előrelépés! Otthon a csapat még nem kapott ki: 5-3-0-ás mérleggel büszkélkedhet. Idegenben kissé szeszélyesebben teljesített a társulat (3-1-3), de összességében nem lehet panasz a Mariehamn produkciójára.
Az elmúlt hetekben kicsit kiegyensúlyozatlan volt az együttes teljesítménye: otthon leverte a bajnokot (HJK), viszont idegenben képes volt kikapni a Kups-tól. Legutóbb értékes pontot szerzett a Honka pályáján egy hajrában szerzett találattal.
A Vaasa is jobban teljesít, mint egy esztendeje: a 9. helyhez képest mindenképpen előrelépés a jelenlegi 4. pozíció. A Vaasa 15 ütközetben 24 pontot húzott be, mindössze két egység a lemaradása a 3. Inter Turku mögött. Motivációs problémával tehát nem kell kalkulálnunk.
Idegenben 3-2-3-as mutatót hozott össze a gárda, tehát azért a túrákon meglehetősen sebezhető a csapat. A két legutóbbi kirándulásán egy pont jött össze: értékes iksz az Inter otthonában, aztán egy váratlan vereség Lahtiban. Hazai környezetben mostanság nem hibázik, tehát a formája meglehetősen kétarcú.
A két gárda egymás elleni statisztikájából az derül ki, hogy rendre az aktuális vendégek dominálnak. Most azonban szerintünk a Mariehamn szakít a hagyományokkal, és három, de legalább egy ponttal gazdagodik! Tippünk tehát 1-es, esetleg egy iksz-szel megtámogatva!

Syrianska-Djurgarden x2!

A vendégek kezdenek magukra találni, és akár nyerhetnek is a kiesőjelölt otthonában…
A Syrinaska egy esztendeje osztályozón tudta kivívni a bennmaradást. A gárda az idei esztendőre sem fogalmazott meg komolyabb célokat: meg kellene hosszabbítani az élvonalbeli tagságot! Ehhez azonban valamelyest jobb teljesítményre lenne szükség…
Most a 12. helyen áll a gárda, 13 meccsen gyűjtött 16 pontjával. Ám csalóka a kép, hiszen ha nem lenne botrányosan rossz a gólarányuk, akkor akár a 8. pozícióban is tanyázhatnának. Odahaza 3-0-3-as sort produkáltak, tehát meglehetősen szeszélyesek saját stadionjukban. Ami a formájukat illeti: tökéletesen kiszámíthatatlan… A múlt héten a Kalmar végezte ki őket, előtte viszont a Mjallbyt és az Örebröt is elverték. Ki érti ezt?
A Djurgarden a svéd döntetlenkirály, 13 ütközetéből több mint a felét adta ikszre (3-7-3). A gárda épp egy győzelemből érkezik a Syrianska elleni összecsapásra (Göteborg 3-2), így e sikerrel jelentősen fel is jött a tabellán. A 8. helyen tanyázik, épp ógy 16 pont áll a neve mellett, mint aktuális riválisának. Idegenben még nem nyertek a kékek! 0-4-2-es mutatójuk az egyik leggyengébb a mezőnyben.
Ugyanakkor mellettük szól, hogy jó passzban vannak a srácok: 8 meccs óta veretlenek, két siker mellett hatszor is 1-1-re végeztek. Azért ez nem semmi!
Tavaly, ebben a felállásban nem láthattak gólt a nézők, Stockholmban viszont 3-0-ra nyert a Djurgarden.
Most úgy látjuk az esélyeket, hogy a vendégek biztosan nem maradnak pont nélkül. Esély van a döntetlenre (hiszen a Djurgarden lép pályára…), ám a vendégek akár győzhetnek is a Syrianska otthonában!

Olvasói sztorik