Hírek

Norvég kupa, finn bajnoki

Ma megint Észak felé vesszük az irányt: meg sem állunk Norvégiáig, majd átruccanunk egy hangulatos finn másodosztályú meccsre! Jó utat kívánunk!

Bodo Glimt-Lilleström 1x!

A másodosztályban vitézkedő hazaiak megtréfálhatják élvonalbeli riválisukat. Szerintünk a hazaiak lépnek tovább a kupában.
A norvég kupában a 4. fordulót rendezik, és a Bodo Glimt a Lilletrömmel randevúzik. A hazai alakulat a második vonalban rostokol, igaz, ott élcsapatnak számít. Jelenleg a 3. helyen tanyázik, 11 fellépést követően 21 pontja van, tehát jó eséllyel pályázik a feljutásra. Odahaza, a Aspmyra Stadionban eddig nem talált legyőzőre, 4-1-0-ás félelmetes mutatóval büszkélkedhet. Május vége óta nem kapott ki, a bajnokságban legutóbb egy négyest rajzolt a Nottodennek, előtte pedig az Altát ütötte el tizenegyesekkel a kupában a továbbjutástól.
Azt gondoljuk, hogy a Bodo motiváltan futballozik, majd, és a hazai közönség előtt minden elkövet majd a továbbjutásért.
És erre jó esélye is van a brigádnak, hiszen az ellenfele a Lilleström lesz, amely jelen állás szerint kiesőhelyen tanyázik az élvonalban. 13 meccsen 11 pontig jutott mindössze a gárda, így nem is csoda, hogy csak egy együttest, a Stabaeket előzi meg. Idegenben 1-2-3-as a mérlege, csak a Vikingnél tudott nyerni, de ennek már lassan két hónapja. A bajnokságban két vereséggel a háta mögött érkezik a Bodo elleni kupameccsre, amely valljuk be, nem túl kedvező előjel…
A Lilleström eddig a kupában legalább vigasztalódhatott: egyik ellenfelének kegyőzése sem okozott különösebb gondot a gárdának.
Az egymás elleni mérlegük alapján a Lilleström tűnik esélyesebbnek, ám azt gondoljuk, hogy a Bodo Glimt ezen a találkozón ellenfele fölé kerekedhet. Bízunk a hazai sikerben, de az ikszet sem zárjuk ki… A továbbjutó a hazai együttes lesz!

Viikingit-JIPPO 1!

A két középcsapat ütközetében a hazai pálya előnye dönthet.
A 13. fordulónak futnak neki a csapatok a finn második vonalban. A Viikingit 11 fellépésen van túl, 18 pont áll a neve mellett. Hazai mutatója 4-0-2-es, tehát azért nem lehet kellemes nála vizitálni. Ha ehhez hozzátesszük, hogy két élcsapat nyert nála (PK 35, SJK), és ők is még a bajnokság elején, akkor még inkább az az érzése az embernek, hogy a Viikingit bizony masszív ki alakulat.
Ami a gárda formáját illeti: egy vereséget és egy sikert könyvelhetett el a közelmúltban. Mindkétszer idegenben szerepelt a brigád, és ráadásul két remek alakulatnál vizitált. A PK 35-öt kiütötte (0-4), az SJK-nál viszont megadta magát (3-1).
A JIPPO jelenleg a 7., 12 meccs után 14 ponttal. Kiesési gondja vélhetően nem lesz a gárdának, hiszen három együttes lényegesen gyengébben szerepel nála. Idegenben nem remekel a JIPPO: 1-1-4-es sorához 6-16-os gólarány párosul (egyetlen sikerét a Kooteepee vendégeként aratta még június elején).
Az elmúlt hetekben teljesen kiszámíthatatlanul teljesítettek a fiúk, ám az erősebb ellenfelektől rendre kikapott az egység.
Májusban, fordított felállásban is a Viikingit nyert, ráadásul a Viikingit pályaválasztásával már emberemlékezet óta nem született JIPPO-siker. Sőt, szinte mindig a házigazda diadalmaskodott.
Most sem gondolkodunk másban, mint hazai győzelemben. Húzzuk be az 1-est!

Olvasói sztorik