Hírek

Finn és svéd fókavadászat

A középmezőnyös Honka nem kap ki otthon, a Göteborg pedig pontot visz el idegenből!

Honka-Mariehamn 1(x)!

Rangadót rendeznek a finn bajnokságban: szerintünk a pontok otthon maradnak!
A Honka a 7. helyen áll, 14 mérkőzésen 20 pontot szerzett, hazai környezetben 4-1-2-es sort felmutatva. A gárda teljesítménye eddig elmarad a tavalyitól: akkor a 4. helyen zárt az alakulat. A legnagyobb probléma a brigád támadójátékával van: 13 gólt jegyeztek mindösszesen a 14 fellépésen! Ez a második legkevesebb az egész ligában…
Ami a Honka formáját illeti: leginkább biztatónak titulálhatjuk, hiszen az elmúlt négy összecsapásából hármat megnyert! Legutóbb a JJK otthonából hozta el mindhárom pontot az alakulat.
Az ellenfél ezúttal az idén nagyszerűen teljesítő Mariehamn lesz. A társulat az előkelő 2. helyről várta a fordulót, mindössze két egység hátrányban a listavezető HJK-val szemben. Most 27 pont áll a neve mellett. Elsősorban odahaza veszélyes a Mariehamn, hazai környezetben még veretlen (5-3-0), vendégségben viszont szeszélyes produkciót nyújtott eddig: 3-0-3 a mutatója. Nincsen rossz passzban a brigád, legutóbbi hét csatája közül csak egyszer maradt pont nélkül.
Ebben a felállásban nem nagyon termett babér a vendégeknek… Az elmúlt három mérkőzésen a Honka hendis sikert aratott saját közönsége előtt!
Bár az idén a vendégek egészen jó produkcióval rukkolnak elő, most mégsem gondoljuk, hogy nyernének a Honka otthonában. A hazaiakat tartjuk esélyesebbnek, ám azért egy ikszet is odailleszthetünk az alaptippünk mellé…

Djurgarden-Göteborg X (2)!

Csalódást keltően szerepel mindkét gárda a svéd élvonalban. A döntetlen egyik csapatnak sem lenne jó, mégis, könnyen elképzelhető, hogy pontosztozkodással ér véget a kilencven perc.
A Djurgarden csak a 13. helyen áll, 12 fellépést követően 13 pont áll a kékek neve mellett. Nagyon veszélyes vizekre evezett a csapat, hiszen a 14., osztályozós pozícióban tanyázó Gefle mindössze két egységgel gyűjtött kevesebbet nála. A Stockholms Stadionban 2-3-1-es mérleget produkált, csak a Malmö tudott nyerni nála. Érdekességként megemlítjük, hogy immár hét meccs óta nem kapott ki az alakulat! És, hogy még fokozzuk az izgalmakat: a legutóbbi öt bajnokiját 1-1-gyel fejezte be a csapat.
Egy biztos, hajlamos a döntetlenekre a Djurgarden…
A Göteborg két ponttal és egy hellyel előzi meg aktuális riválisát, tehát az egykor szebb napokat látott alakulat az idén messze elmarad az elvárt teljesítménytől. A kék-fehérek – csakúgy, mint aktuális riválisa – hajlamos a remizésre: összességében 3-6-3 a mutatója, idegenben 1-3-2-as sorra volt képes (a Hacken stadionjában nyert).
A leállás előtt négy döntetlent játszottak zsinórban, ebből 3 1-1-re végződött… Az iksz tehát a göteborgiakra is jellemző…
Az elmúlt években össze-vissza játszottak egymással a csapatok: volt, hogy a vendégek domináltak, máskor a hazaiak jöttek ki jobban a párharcból.
Most azonban úgy látjuk, hogy iksz körüli eredménnyel ér véget a kilencven perc. Poénból megpróbálhatjuk az 1-1-es végeredményt is, de a vezértippünk az X(2)!

Olvasói sztorik