Hírek

Halmstad: folytatás következik?

A svéd második vonalban találtunk egy tutit, emellett a finn élvonalban is leltünk egy találkozót, amelyen inkább a vendégeket érezzük esélyesebbnek.

Halmstad-Falkenbergs 1! +2,5!

Győzelemmel folytatja remek szériáját az élvonalba visszavágyó együttes. No és gólok is várhatóak szép számmal az ütközetben!
A svéd második vonalban hétfőn sincsen pihenő: a 3. helyezett Halmstad a 11. Falkenbergset látja vendégük. A hazai együttes tavaly búcsúzott az élvonaltól, és nyomban vissza is akar jutni oda. Igen ám, de nincsen könnyű helyzetben, hiszen az Östers parádézik, no és a Brommapojkarna sem akar még egy évet a második vonalban vesztegelni. A Halmstad jelenleg a 3., 13 mérkőzésen 27 pontot gyűjtve, az Orjans Vall-ban pedig egészen remek, 6-1-0-ás sort tud felmutatni (csak az Angelholms tudott nála ikszelni).
A gyengébb rajt után nagyon összekapták magukat Rojasék, immár 8 forduló óta veretlenek, legutóbb május elején kaptak ki, akkor az éllovas Östers babrált ki velük. Egy ötös győzelmi szériát futottak, ez épp a lagutóbb, a Landskrona otthonában szakadt meg (3-3). Összességében azonban jó passzban van a gárda, amely rendesen szórja a gólokat, különösen az elmúlt hetekben.
A Falkenbergsről nem tudunk ennyi szép dolgot leírni, ugyanis a brigád 14 meccsen mindössze 16 egységet zsebelt be, idegenben pedig nagyon gyámoltalan (1-2-4). A formájukra leginkább a szeszélyesség jellemző, össze-vissza játszanak mindent a fiúk mostanság. Kiesési gondja is lehet még a társulatnak, különösen annak tükrében, hogy az osztályozós helytől mindössze két pont választja el a csapatot.
Azt gondoljuk, hogy a hazai együttes sikere nem forog majd veszélyben, és ismerve a halmstadi támadók formáját, könnyen eljutnak a felek három találatig. Tippünk tehát hazai és +2,5!

Haka-Turku PS 2X!

Nem kap ki a jó formában lévő turkui alakulat a Haka vendégeként!

A Haka a 10., 14 meccsen 15 pontot gyűjtve, a Valkeakoski-i Tehtaan kenttä-ban (fogalmunk sincs, mit írtunk le 🙂 ) eddig vagy nyertek, vagy kikaptak: 3-0-3. Sőt, összességében sem remiztek még (5-0-9). Két nyertes meccs után legutóbb kikaptak a Marienhamn pályáján.
A Turku középcsapat, 13 fellépésen 20 pontot sikerült szereznie, így jelenleg a 6. a tabellán. Idegenben nem különösebben volt veszélyes eddig: 1-2-2 a mérlege, csak a Honkánál tudott nyerni. Viszont remek formát mutat a csapat! Három mérkőzésen 7 egységet zsebeltek be, pontot hoztak például a HJK otthonából! A legutóbbi meccsükön a Kupsot végezték ki (3-0).
Arról még nem emlékeztünk meg, hogy a TPS szinte nyerni jár a fent említett stadionba ( 🙂 ), öt túrából négyet győzelemmel zárt, egyszer pedig ikszeltek a felek! Sőt, a Haka a legutóbbi öt otthoni ütküzetében nem tudta bbevenni a TPS kapuját!
Arra azért nem vennénk mérget, hogy ezúttal is impotens marad a Haka, de valahogy nem gondoljuk, hogy elverni a TPS-t. Nem kizárt a döntetlen sem, ám az ikszet megtámogathatjuk egy vendég sikerrel!

Olvasói sztorik