Hírek

Hová kerül a trófea?

A címvédő Olaszországgal találkozik Kijevben. Hosszú estére számítunk...

Spanyolország-Olaszország -2,5! x!

Szép hosszú estének nézünk elébe: a döntő szerintünk kevés gólt, no és hosszabbítást hozhat…
A kontinensviadal végéhez értünk: ma kiderül, hogy kié lesz a trófea. Vagy marad a hispánoknál, vagy pedig az azurrik kaparintják meg a serleget. Hogy egészen őszinték legyünk, nem lepődnénk meg, haPrandelli mester tanítványai örülhetnének majd a találkozó végén. No de ne szaladjunk ennyire előre…
Del Bosque mester együttese a C-csoportba került, és onnan első helyen jutott tovább. Igaz, nem volt ez egy fáklályás menet, hiszen csak az írek ellen brillíroztak Torresék. Az olaszokkal ikszeltek, a horvátokat pedig csak a hajrában múlták felül (1-0). Aztán jött a negyeddöntő, ahol a spanyolok közepes játékkal verték a franciákat. Sima 2-0 lett a vége, de ezen a találkozón sem nyújtottak maradandót Xaviék. Az elődöntőben a portugálok vártak Iniestáékra, és 120 perc alatt nem zörrent meg egyik háló sem. Az ibériai randevú nem hozott nagy játékot, bár azért összességében a spanyolok álltak közelebb a győzelemhez. A büntetőpárbajban Sergio Ramosék koncentráltak jobban, így spanyolország zsinórban harmadik nagy versenyen is a fináléba jutott.
A rutinos szakember tehát döntőbe vezette a nemzeti tizenegyet, ám a játékkal sokan elégedetlenek. Érthetetlen, hogy a félcsatáros taktikához miért ragaszkodik Del Bosque… Ám eddig az eredmények azért a mestert igazolják. Nagy kérdés, hogy a tornán eddig remekül védekező olaszok ellen változtat-e a felálláson. Mi aligha gondoljuk…
Az olaszok a spanyol döntetlen után ikszeltek a horvátokkal, és ettől kezdve nem a saját kezükben volt a sorsuk! Ám a spanyolok nem remiztek a horvátokkal, így az írek elleni talján siker azt jelentette, hogy a 2. helyen továbblépett a csoportból Itália.
Jött az angolok elleni negyeddöntő, amelyen De Rossiék remekül futballoztak, mégsem sikerült a rendes játékidőben, majd a hosszabbításban sem feltörni az angol reteszt. A 11-eseknél Buffonék bizonyultak jobbnak, így Olaszország az elődöntőbe jutott.
Az adddig minden meccsét megnyerő németek vártak Cassanoékra, és úgy is indult az ütközet, hogy azt bizony a germánok nyerik meg. Ám Barzagliék átvészelték a nehéz perceket, majd taktikus futballal, no és Balotelli klasszisával kétgólos előnyre tettek szert! Löw mester alakulata kereste a rést az olasz pajzson, ám ezen az estén egyszerűen parádésan teljesítettek a kékek! Sőt, akár újabb találatot is bevihettek volna Marchisióék, ám a támadások végét elrontották ekkor már. A hajrában ugyan szépítettek Özilék, de így is megérdemelt olasz sikerrel zárult a kilencven perc.
Az olasz válogatottat talán csak kevesen várták a fináléba, ám Prandelli mester nagyszerűen összerakta ezta csapatot. A védelem stabil, a középpályán rengeteg labdát szereznek Pirolék, elől pedig a Cassano-Balotelli páros életveszélyes.
Azt gondoljuk, hogy a rendes játékidőben nem születik döntés. Nem várunk sok gólt, tehát a -2,5-ös opció könnyen jöhet. Lesz majd hosszabbítás, 4 sárga lap biztosan, no és a végén talán talján siker…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik