Hírek

Írországból Svédországba…

A zöld szigeten javában küzdenek a csapatok: a Limerick meccsén gólokkal számolunk. A svéd II. vonalban a Brommapojkarna idegenben folytathatja remek szériáját...

Limerick-Finn Harps +2,5! 1!

A zöld szigeten nem áll meg az élet holmiféle Eb-miatt… A második ligában gólgazdag hazai sikert szemeltünk ki magunknak…
A második ligában már 14 fordulón jutottak túl a gárdák, és hőseink alapjaiban véve más-más célért versengene. A Limerick ugyanis az élvonalba vágyik, és erre meg is van minden esélye! Jelenleg a 2., osztályozós helyen tanyázik, 33 pontja van, az éllovas Longforddal szemben egy egység a lemaradása. Hazai környezetben, a Jackman Parkban 5-0-2-es mérleggel büszkélkedhet, két élcsapat, a Longford és a Waterford nyert bála. A kicsikkel tehát rendre elbánt a Limerick.
Összességében 11-0-3-as sorral, 29-12-es találati mutatóval menetel a gárda, amely immár hat pontos előnyre tett szert az üldözőivel szemben. A formájukra sem lehet panasz, a bajnokságban 9t sikert arattak a fiúk zsinórban, legutóbb pedig a ligakupában verték idegenben az élvonalbeli Bray gárdáját.
A hangulatos nevű Finn Harps sokkal szerényebb célokkal vágott neki a pontvadászatnak: egyszerűen benn akarnak maradni a ligában. E küldetés teljesíthető, hiszen a nyolc csapatos bajnokságban jelenleg a 6. pozícióban tanyázik 14 ütközetben szerzett 15 pontjával.
Idegenben jobban megy a srácoknak (3-0-4, 11-12-es gólaránnyal), és érdekesség, hogy igazi “nagyvad-specialista” a brigád: nyerni tudott a Longfordnál és a Waterfordnál is! A formája viszont katasztrofális: hét meccsen hat zakó, csak a sereghajtó Galway United otthonában sikerült behúznia a három pontot.
A Limerick az egyik szitokszó a Finn Harps-drukkerek körében, ugyanis egyszerűen képtelen győzni a Harps ebben a párosításban. 10 csatából 8-2-0 a Limerick szemszögéből. És ezeken a mérkőzéseken rendre jött a három találat is.
Nos, kedves sporttársak, 1,6-os szorzóért nem érdemes kihagyni a +2,5-ös opciót, egy másik szelvényen pedig kiegészítőként a hazai sikert…

Assyriska-Brommapojkarna 2(x)!

Tovább tapad a listavezetőre a Bromma’! A vendégek szenzációssorozata nem szakad meg az otthon egyébként erős Assyriskával szemben sem!
A hazai gárda 13 meccsen 18 pontot gyűjtve jelenleg a 10. helyen tanyázik. Vélhetően merészebb álmokat már nem szövögethetnek a csapatnál, ugyanakkor az is biztos, hogy a kieséstől sem kell rettegniük. Odahaza, a Sodertalje Fotbollsarenában eddig még nem kapott ki Valentic Azrudin együttese: 3-3-0-ás sorhoz 11-3-as igencsak tekintélyt parancsoló gólarány párosul.
Az elmúlt két fordulóban mindössze egy egységet szerzett a gárda. A Halmstad otthonában elszenvedett vereség még adható is volt, viszont a kiesőjelölt Umeát azért saját közösnég előtt illett volna megverni…
A Brommapojkarna elképesztő passzban érkezik a meccsre. Öt győztes mérkőzés van a háta mögött, nem is csoda, hogy már a 2. helyen tanyázik a társulat. 14 fellépésen 30 pontig jutott a brigád, idegenben viszont kissé szeszélyesen teljesítettek eddig Roberth Bjorkensjo tanítványai: 3-0-4-es mutató 8-14-es gólaránnyal megspékelve… Mellettük szól viszont, hogy legutóbbi két túrájukat hat ponttal zárták, igaz, kiscsapatoknál vizitáltak.
Az Östers nagyon elhúzott (40), de a Brommát üldöző Halmstad nagyon hajrázik, és jelenleg 3 egység a különbség köztük. A 2. hely még egyenes feljutást ér, míg a bronzérem csak rájátszást. A tét tehát hatalmas, nem nagyon szabad botlani, mert a rivális nyomban kihasználhatja azt.
Az elmúlt két alkalommal ebben a felállásban a Brommapojkarna győzött.. És most is az ő sikerükkel kalkulálunk. Szerintünk elsősorban motivációs tényezők miatt gyűri le ellenfelét a látogató. Azért egy ikszet odatehetünk az alaptippünk mellé, amely 2-es!

Olvasói sztorik