Hírek

Gólváltás Varsóban!

A németek és az olaszok egyaránt támadófutballt mutattak be eddig. Ezúttal sem hagynak fel jó szokásukkal...

Németország-Olaszország Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

A második elődöntőben két, eddig igencsak szimpatikus játékkal előrukkoló együttes feszül egymásnak: gólváltással számolunk!
A németek eddig egyedüliként a tornán száz százalékos teljesítményt nyújtottak! A csoportban a portugálok, a hollandok, majd a dánok is Gomezék áldozatául este. A negyeddöntőben jöttek a hellének, akik ugyan egy kicsit felbosszantották a germánokat (Samaras egyenlíteni tudott 1-0-nál), ám később már nem volt ellenszerük a derék görögöknek: csak úgy záporoztak a lövések a kapujukra, az volt a kisebbfajta csoda, hogy 4-gyel megúszták Katsuranisék.
Joachim Löw alakulata tehát eddig ellenállhatatlanul menetelt az Eb-n. Pedig a halálcsoportból kellett kivívniuk a továbbjutást. És összességében az az érzése támadt az embernek, hogy a Nationalelf még nem adta tudása legjavát. Hogy miért? Mert talán nem volt rákényszerítve. Mert ugyan a csoportban minden meccsét csak egy góllal nyerte meg a válogatott, egyszer sem kellett hátrányból fordítaniuk. Bármily furcsa, a papíron talán két leggyengébb alakulat (Dánia, majd az egyenes kieséses szakaszban Görögország) tudott egyáltalán egyenlíteni ellenük…
És iszonyúan erős kerettel dolgozhat Löw mester! A görögök ellen nem volt ott a kezdőben például Gomez, vagy Podolski. A helyükre beállított Klose és Reus pedig nem illetődött meg a kihívástól: mindketten góllal hálálták meg a bizalmat.
Adva vagyon tehát egy erős germán válogatott, amely attraktív támadófutballal rukkolt elő. Ugyanakkor a védelmükön eddig csak a portugálok nem találtak rést: a hollandok, a dánok és a görögök is bevették Neuer kapuját…
És éppen ebből indultunk ki a tippünk megfogalmazásakor… Mert az olasz együttes eddigi négy mérkőzése közül csak egyszer nem voltak eredményesek: épp legutóbb, az angolok elleni negyeddöntőben voltak impotensek Balotelliék.
Ám a talján brigádot nem lehet azzal vádolni, hogy nem vállalja fel a támadófutballt. Valamennyi meccsükön domináltak, megkockáztatjuk, hogy a spanyolok ellen is ült Prandelli taktikája úgy 60 percig. A csoportban a hispánok elleni iksz után a horvátokkal is remiztek Pirloék, ám azon az összecsapáson is az azurrik álltak közelebb a győzelemhez. Az írek ellen érvényesítették a papírformát Cassanoék, így jutottak be a negyeddöntőbe.
Az angolok ellen aztán Marchisióék ismét bebizonyították, hogy ez a válogatott már nem a védekezésre alapoz, mint sok elődje. A kékek felvállalták a bátor játékot, záporoztak a lövések Hart kapujára, ám a szerencse nem szegődött (akkor még) az olaszok mellé. A büntetőpárbajban aztán Buffonék bizonyultak jobbnak.
Igen is, szimpatikus futballt adnak el az olaszok! És eredményeset is! Sőt, egy percig nem gondoljuk, hogy a németekkel szemben sem lenne esélyük! Kimondottan jó meccset várunk, és szerintünk nem óvatoskodnak majd a felek. Mindkét háló megzörrenhet legalább egyszer, és hiába a nagy tét, akár három találatig is eljuthatnak majd a felek!

Olvasói sztorik