Hírek

Ibériai randevú, luzitán pezsgőzéssel?

Az Eb első elődöntőjében a portugálok a spanyolokkal csapnak össze. Meglepetést szimatolunk... Én még egy fehérorosz mérkőzést is kiveséztünk!

Portugália-Spanyolország +10,5 szöglet! +4,5 sárga! X(1)!

Latin rangadót rendeznek az Eb elődöntőjében. Bár a bukik a spanyolokat tartják esélyesebbnek, mi nem feltétlenül értünk egyet az odds-mesterekkel. Lesz itt minden: sárga, szöglet, gólváltás, no és talán hosszabbítás…

A luzitánok vereséggel nyitották a tornát: a németekkel ők sem bírtak; igaz, eddig más sem. Aztán a dánokat lenyomták Postigáék, majd az egyre jobb formába lendült Ronaldo vezetésével a hollandok sem jelentettek akadályt. A csoportban így a 2. helyen zártak a portugálok, akikre a csehek vártak a negyeddöntőben. Nos, Bento mester legénysége érvényesítette a papírformát, és ha nehezen is, de legyűrte Jiracekéket. A végeredmény 1-0 lett, de az összkép alapján simábban is nyerhettek volna a zöld-pirosak.

Akikre most a vb- és Eb-címvédő vár… Nem egyszerű történet, ám szerintünk közel sem megoldhatatlan feladat! Mert Pepéék bebizonyították, hogy igen csapatjátékot tudnak produkálni, persze a remekléshez kell Ronaldo klasszis-teljesítménye is. A gárda tele van sztárral, akik nemcsak a klubcsapataikban, hanem immár a válogatottban is képesek kiemelkedő teljesítményre.

A spanyolok eddig veretlenül, 3 sikerrel és egy döntetlennel a hátuk mögött érkeznek az elődöntőbe (egyedül a taljánokkal nem bírtak Fabregasék). A csoportban egyszer brillíroztak (írek ellen 4-0), kétszer viszont kissé szenvedtek. A horvátok ellen ugyan nyertek Iniestáék, de ott bizony meleg pillanatokat éltek át a hispánok.

Az elődöntőben a franciák ellen annyit adtak ki magukból Xabi Alonsoék, amennyit éppen ki kellett. Semmi extrát nem nyújtottak a fiúk, és így is simán léptek túl a gallokon.
Pontosan tudjuk, hogy hatalmas az elvárás Xaviékkal szemben. Ám valamiért eddig úgy láttuk, hogy a négy, illetve a két évvel ezelőtti teljesítményüktől kissé elmaradnak Silváék. Mert az rendben van, hogy minden mérkőzésen szinte csak náluk van a labda, és a játék az ellenfél térfelére korlátozódik, ugyanakkor mégis egy kicsit elégedetlenek vagyunk Torresékkel.

Egyrészt Del Bosque ragaszkodik az egycsatáros szisztémához… Persze, a Torres/Fabregas nevével fémjelzett ék mögött ott vannak a kreatív futballisták, ám valamiért hiányolunk még egy klasszikus támadót. Nagy kérdés az, hogy ha a mérkőzés úgy alakul, mikor kerül két csatár a pályára?
Nem szeretnénk túlságosan is kritikusak lenni a spanyolokkal, hiszen még így is nézhető futballt produkálnak, ám nagyon magasra tették a mércét a közelmúltban…
Meglepetést szimatolunk! Nem biztos, hogy a portugálok a rendes játékidőben kivívják a továbbjutást, ám összességében a luzitánok döntőbe jutását várjuk! No meg szögleteket és sárgákat. Paprikás kilencven (százhúsz) perc lesz, az biztos. Leginkább a döntetlen felé hajlunk, no és a végén Ronaldoék masíroznak be a fináléba!

Neman Grodno-Bate Borisov 2!

A fehérorosz futballisták nem pihennek: gőzerővel zajlik a bajnokság, mi pedig itt kerestünk ezúttal tutikat. A Bate idegenben is esélyes, szerintünk három ponttal térnek haza Nemanból!
Nézzük, mi a helyzet Vysshaya Ligában! A 15. fordulónak futnak neki a gárdák, és a Neman jelenleg a 6. helyen áll 14 mérkőzésen gyűjtött 16 pontjával. Otthon 2-3-2-es sorral rendelkezik, ehhez 11-6-os egészen jó gólarány párosul. Egyébként sem játszik unalmas mérkőzéseket a gárda, ezt bizonyítja a 21-17-es találati mutatója. Itt hegyezzük meg, hogy a Batéval együtt ők termelték a legtöbb a ligában…
És a formájukra sem lehet panasz, hiszen négy fellépést tudtak le vereség nélkül, otthon két siker, idegenben két iksz a mérlegük. Igaz, élcsapattal nem meccseltek ebben a periódusban.
A Bate, mint címvédő vágott neki a pontvadászatnak, és zömében eddig úgy is teljesít, mint aki ismételni szeretne. Vezet, 13 ütközetben 33 pontig jutott (11-0-2), előnye a 2. helyezettel szemben 3 pont és plusz egy meccs.
Idegenben sem megy rosszul a társaságnak (5-0-1), és mindössze egy lt kaptak ezidáig (8-1)! Vereségüket még a nyitófordulóban szenvedték el az FC Minszk otthonában, de annak is már 3 hónapja. Rudikék ezt követően futottak egy pazar, 11 meccses győzelmi sorozatot, amelyet épp a legutóbbi játéknapon szakított meg a Brest, ráadásul épp a bate pályaválasztásával. A csalódott drukkerek kiengesztelésére tehát itt a lehetőség!
És a Bate ráadásul szinte nyerni jár a Neman otthonába! 5 túrája közül négyszer mind a három pontot elhozta a bajnok! Most sem lesz másként, nyer a címvédő!

Olvasói sztorik