Hírek

Észt I, finn II!

A Flora meccsén simán jöhet a három gól, a HIFK-SJK összecsapáson pedig a vendégek tűnnek esélyesebbnek...

Flora Tallin-Viljandi +2,5!

A szükség nagy úr… Ezúttal a patinás észt Meistriliigába látogatunk el. Egyértelmű hazai sikerrel kalkulálunk a Flora-Viljandi meccsen, no és gólokból sem lesz hiány. Három tuti, hogy lesz!
Az észt pontvadászatban a 17. fordulót rendezik, ám jó néhány brigádnak, így a vendégeknek is, van még elmaradása. A Flora 16 ütközetben 37 pontig jutott, gólaránya pedig 33-8! A bajnoki cím védője jelenleg a 3. helyen áll, ám könnyen előzhet, hiszen hátránya nem jelentős. Az 1.-től 3, a 2.-tól mindössze egy egység a lemaradása.
Martin Reim alakulata otthon még nem ikszelt (2-0-5), legutóbbi hazai fellépése rosszul sikerült, hiszen a 2. helyezett Levadia nyert a Le Coq Arenában. A brigád nyilván tapadna a riválisaira, így a gyengécske vendégeket el kell verniük.
Nem is lesz ezzel gond, ám az 1,1-es szorzó igencsak halovány. Így jutottunk el a +2,5-ös opcióra, amely azért már lényegesen kecsegtetőbb (1,55), és majdnem ugyanolyan biztos, mint a hazai siker.
Mert a vendégek vélhetően nem nehezítik majd meg a Flora dolgát. A Viljandi ugyanis csak a 9., osztályzós helyen áll 9 ponttal, igaz, a brigád csak 14 meccset játszott. Tavaly is a bennmaradásért küzdöttek a srácok, és akkor teljesítették a küldetést. Az idén is megvan rá az esélyük, ám az nyilvánvaló, hogy nem a bajnok otthonában kell megszerezni az ehhez szükséges egységeket.
Idegenben egyébként egy fokkal jobb a csapat (1-2-4), egyetlen sikerét vendégségben még márciusban aratta. Mostanság jobbára vereségek, illetve egy iksz a sereghajtó pályáján.
Az együttes gólaránya 6-26, tehát meglehetősen ingatag a védelme. Az egymás elleni mérleg is erőteljes Flora fölényt mutat (10 meccsen 8-2-0 az arány). Legutóbb áprilisban, kupameccsen randiztak a felek, akkor 4-0-ra nyert a Flora.
Könnyen elképzelhetőnek tartjuk, hogy a házigazda megint alaposan elveri majd a Viljandit. Lesz három gól, továbbá hendis hazai siker!

HIFK-Seinajoen JK 2(x)!

A finn másodosztályban is javában zajlanak az események: keddre egy meccs maradt, amelyen mi inkább a vendégek esélyeiben bízunk.
A HIFK 10 meccsen 9 pontot gyűjtve a 8. helyről várja a folytatást, nagyon közel van a veszélyes zónához, ám a formája azért arra enged következtetni, hogy ezzel tisztában vannak a zöld-fehérek: az elmúlt négy fellépésükön 5 egységet húztak be.
Érdekes módon otthon még nem arattak sikert (0-3-1), összesített gólarányuk 11-16, amely arra enged következtetni, hogy felvállalják a nyíltabb játékot.
Az SJK remekül kezdett, sokáig a tabella élén állt, ám megtorpant az újonc, így most már csak a tabella 3. fokán áll. 10 fellépésén 19 pontot hozott össze a narancssárga együttes, ebből idegenben 10-et (3-1-1, csak az Oulu verte meg).
A parádés nyitányt követte tehát egy hullámvölgy, ám úgy tűnik, hogy kikecmereg a gödörből az SJK, hiszen az elmúlt mérkőzésén 3-1-re verte a JIPPO-t.
Egyszer már megmérkőztek egymással a felek, akkor, fordított felállásban 3-1-re nyert a Seinajoen. Most is inkább az ő sikerüket valószínűsítjük, ugyanakkor az iksz is benne lehet a pakliban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik