Hírek

Finn kalandok…

A finn első és második ligában ezúttal egyaránt gólokra vadászunk.

Rops-Hameenlinna (0-1) 1! +2,5!

Csúnyán felmossa a gyepet a sereghajtóval a listavezető! Kettő biztosan lesz közte, ráadásul három találattal is nyugodtan kalkulálhatunk…
A 11. fordulót rendezik a finn második vonalban: az első helyezett gárda fogadja a 10., utolsó helyezettet. Az esélyek egyértelműek, és szerintünk nem is borul a papírforma. Ugyanis a Rops komolyan gondolja a feljutást, 10 ütközet után 26 ponttal, veretlenül áll a tabella élén. 8-2-0-ás mérlege önmagáért beszél, és akkor még nem szóltunk a hazai mutatójukról: 5-0-0! Ebből négyet úgy húzott be a bajnokesélyes, hogy legalább kettő volt közte! 13-2-es találati aránya pedig tekintélyt parancsoló… A formája remek természetes, bár a legutóbbi játéknapon csak ikszelni tudtak a fiúk az Oulu vendégeként.
A Hameenlinna botrányosan teljesít, 10 ütközetben mindössze 4 egységet sikerült összehozniuk, idegenben 0-1-4, 2-18-as gólaránnyal. Igazán ideális vendégnek számít tehát a brigád (csak a Kooteepee otthonában tudtak egy 0-0-ás döntetlent játszani).
A bennmaradást érő 8. pozíciótól immár 5 pont a lemaradása a társulatnak. És ha a formája nem változik (két vereségből érkezik a mai találkozóra), akkor ebből búcsú lesz a szezon végén.
Az egymás elleni mérlegük hazai fölényt mutat, az elmúlt három találkozójuk ebben a felállásban Rops sikert hozott.
A hazai alakulat szerintünk alaposan elveri a Hameenlinnát. Sima siker lesz, lesz kettő közte, és a +2,5-ös opció is nyugodt szívvel adható…

Honka-Lahti +2,5!

Eddig nem a parádézó támadósorukról váltak híressé az alakulatok, ám ma a csatárok odateszik magukat, és a felek eljutnak három találatig!
Két középcsapat feszül egymásnak a Tapiolan Urheilupuisto-ban ( 🙂 ), a 9. fogadja a 8. helyezettet. A Honka 12 meccsen 14 pontig jutott, odahaza 3-1-2-es sorral rendelkezik. A fiúk 4-2-6-os mérleget hoztak össze összességében. Előbbre állhatnának, ha a csatárok jobban teljesítenének: 12 ütközetben 9-szer voltak eredményesek!
Mellettük szól, hogy legutóbbi három haza összecsapásukon nem hibáztak, idegenben viszont három vereség szerepel a nevük mellett.
A Lahti újoncként eddig egészen jól teljesítenek, 13 mérkőzésen 16 pontig jutott az alakulat, vendégségben viszont kicsit szeszélyesen szerepelnek: 2-0-5 a mutatójuk, legutóbb három pontot kasszíroztak a Kups pályáján.
Mostanában azonban összességében nem megy jól a gárdának: négy ütközetében hármat bebukott. Nagyon nem lehet kiszámítani, hogy vajon melyik arcát mutatja majd az alakulat… A Lahti 13 találkozón 11-szer tudott gólt szerezni, szóval, itt sem brillíroznak a csatárok…
Ám ez a két egység, ha egymással találkozik, akkor ott potyognak a gólok rendesen. Az elmúlt nyolc meccsük közül hétszer legalább 3 találatot jegyeztek a gárdák! És azt gondoljuk, hogy ezúttal magukra találnak a támadók, és megint lesz legalább 3 gól! Húzzuk be a +2,5-ös opciót!

Olvasói sztorik