Hírek

Angol – olasz

Az EB negyeddöntőinek utolsó meccsét Anglia és Olaszország játssza, és eldől ki jut a legjobb 4 közé Portugália, Spanyolország és Németország mellett

Anglia – Olaszország

Nem kis összecsapásra van kilátás a 2012-es labdarúgó EB utolsó negyeddöntőjén, ahol a Terry-Gerrard-Rooney vezette angol válogatott játszik a Cassano-Pirlo-Buffon vezette olasz csapattal.
Az angolok a D-jelű kvartettből léptek tovább, kisebb meglepetésre az első helyen. Első meccsükön egy unalmas meccsen osztoztak a pontokon a francia gárdával, mely akkor mindkét félnek megfelelt a továbbjutás érdekében. Majd következtek a svédek, és azon a meccsen mindenki tudta: aki ott nyer, az szinte biztosan továbbjut. Fordulatos és jó meccsen végül 3:2 arányban nyert Hodgson mester legénysége úgy, hogy a hajrában kellett fordítaniuk 1:2-es svéd vezetésnél. A csoport első két meccsén kénytelen volt nélkülözni a csapat Rooney-t, aki a Montenegró elleni meccsen összegyűjtött eltiltását az EB-n volt kénytelen letölteni, így csak a lelátóról biztathatta csapatát. Ez meg is látszott az első két meccsen: a franciák ellen szinte semmi veszélyt nem jelentett a támadó szekció az ellenfél kapujára, míg a svédek elleni meccsen is elkelt volna egy Rooney szintű támadó… Aztán a fenegyerek visszatért az utolsó meccsen a házigazda ukránok ellen, ahol az angol csapat azzal vághatott neki a meccsnek: döntetlen vagy győzelem esetén mindenképp továbblépnek a legjobb 8 közé. Ennek megfelelően az ukránok támadtak, és a társrendező sokkal veszélyesebb helyzeteket alakított ki, az angolok nem nagyon erőltették a dolgokat. Majd fordulás után visszatért Wayne és egy ukrán védelmi ballépést kihasználva megszerezte a vezetést Anglia számára. Az angolok ezek után még inkább veszélytelenek voltak, az ukrán támadások sorra komoly helyzeteket hoztak, de ez várható is volt. Aztán következett az a pillanat, amire mi magyarok még sokáig emlékezhetünk: egy ukrán támadás után a labda áthaladt a gólvonalon, melyet egy angol védő kivágott, és Kassai játékvezető nem ítélt gólt, mellyel megpecsételte az ukránok, és mint kiderült a saját sorsát is, már ami az EB-t illeti… Az angolok továbbléptek csoportelsőként győzelmüknek és a francia-svéd meccsen bekövetkezett meglepetés eredménynek köszönhetően, egyúttal elkerülték a spanyol csapatot is.
Ugyanis a következő ellenfél már az egyenes kieséses szakaszban a C-csoport második helyezettje, Olaszország lesz. Pirlo-ék rögtön a címvédő spanyolokkal csatáztak, és kisebb meglepetésre egy pontot raboltak is tőlük úgy, hogy Di Natale góljával még a kékek vezettek, de az Iniesta vezette spanyol armada hamar egyenlíteni tudott. Aztán Pirlo góljával sokáig vezettek az olaszok a horvátok ellen, de végül a horvát nyomás gólt ért, így két kör után két ponttal álltak az olaszok, és az utolsó körben nem csak az ő kezükben volt a továbbjutás kulcsa. Ugyanis ha a spanyol-horvát meccsen mondjuk 2:2 lesz az eredmény, az olaszok biztosan kiesnek. Ennek ellenére nem lehetett mese: meg kellett verni az íreket, a papírforma persze Prandelli csapata mellett szólt. A meccset végül 2:0-ra nyerte az olasz csapat, és mivel a spanyolok is nyertek, így spanyol-olasz továbbjutás született. Prandelli csapatában a nagy öregek húznak itt az EB-n: De Rossi a védelemben/védekező középpályán állja a sarat, Buffon a kapuban klasszis teljesítményt nyújt, míg elöl Cassano és Pirlo igyekszik az ellenfelek fölé kerekedni. Nem rossz ez az olasz gépezet, de azért vannak hibák, de azok hol nincsenek…
Érdekes meccs elé nézünk, az biztos! Két olyan csapat találkozik, amely bármikor képes pozitív és negatív meglepetésre is. Ezen a meccsen a pillanatnyi forma és idegállapot dönt majd. Mindenesetre az olaszok abból a szempontból kedvező helyzetben vannak, hogy Anglia ellen 1977 óta nem szenvedtek vereséget nagy tornán vagy selejtezőn. Utoljára 2002-ben találkoztak, akkor 2:1-es siker született egy barátságos meccs alkalmával!
És hogy mi mit várunk a meccstől? Nos, van pár tippünk: az egyik legjobb tipp talán az első félidei X, emellett a mindkét fél szerez gólt opció is jöhet, a második félidőben esik majd több találat, illetve szerintünk lesz legalább 5 lap is a meccs folyamán!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik