Hírek

Kékek verte sárga-kékek

Rooney visszatér az angol válogatottba, és győztes csapatban nyomban gólt is szerezhet... A gallok elverik a már búcsúzott svédeket.

Svédország-Franciaország 2!

A D-csoportban is befejeződnek a küzdelmek, és a gallok szerintünk az 1. helyen zárják a kontinensviadal első fázisát.
A négyestől elsőként búcsúztak a svédek, akik az ukránoktól és az angoloktól egyaránt egygólos vereséget szenvedtek el. Pedig mindkét ütközetben valós nyerés esélyei voltak Svenssonéknak! A házigazda ellen megszerezték a vezetést Ibráék, ám az öreg Seva elintézte a hármkoronásokat. Aztán az angolok ellen – a torna eddigi egyik legjobb meccsén – ugyan hátrányba kerültek a sárga-kékek, de a második félidőben fordítottak Kallströmék! Igen ám, de a hajrában Gerrardék rátettek egy lapáttal, és végül 3-2-re behúzták a három pontot.
Ez pedig azt jelentette, hogy Svédország biztosan búcsúzik az Eb-től. Bár a sorsoláskor is úgy tűnt, hogy nem feltétlenül ér oda az első két helyre a gárda, összességében azért a két mérkőzés-nulla pontos mérleg elég elkeserítő…
A franciák egy óvatos döntetlennel nyitottak az angolokkal, majd rutinból lenyomták az ukránokat. Benzemáék eddig tulajdonképpen semmi extrát nem nyújtottak, mindkét csatájukban annyit adtak ki magukból, amennyit éppen kellett, azaz, amolyan minimál-projektet teljesített.
A galloknak tehát van négy pontjuk, és még bajba is kerülhetnek! Ehhez persze ki kellene kapniuk a svédektől, az angoloknak pedig az ukránoktól.
De Menezék szerintünk ezúttal megint három ponttal gazdagodnak! Egyszerűen motiváltabb lesz a francia légió, no és összességében jobb gárdának is tartjuk a derék északiaknál.
Győznek a gallok, emellett több lapot kapnak majd a svédek, lesz legalább 10 szöglet, és a francia csatárok többet futnak majd lesre!

Anglia – Ukrajna 1

A D-csoport utolsó körével zárulnak a csoportmeccsek, és még itt is van nyitott kérdés: ki megy tovább a franciákkal a legjobb nyolc csapat közé, és ki esik ki a svédekkel együtt ebből a négyesből? A döntés az angolokon és az ukránokon áll, reményeink szerint az angolok egy győzelemmel kerülnek be a 2012-es EB negyeddöntőjébe!

Anglia egy dögunalmas meccsel kezdte az EB-t a franciák ellen, hiába vezettek, jött rá a francia válasz, majd a felek kiegyeztek egy békés 1:1-ben. A pontosztozkodás mindkét csapat érdeke volt, így nem is született nagyobb meglepetés, inkább csak a játék színvonalára lehetett panasz, mondjuk arra bőven. Az EB-t Wayne Rooney nélkül kezdte meg az angol nemzeti csapat, hiszen a Montenegró ellen kiállított játékos kénytelen volt két meccset kihagyni, csak a nézőtérről buzdíthatta csapatát. A második meccsükön már sokkal jobban voltak az angolok: vezettek a svédek ellen, majd az északiak fordítani tudtak Mellberg-nek köszönhetően. Aztán az angolok észbe kaptak, és a hajrában 3:2-re megnyerték a meccset Welbeck és Walcott góljaival, így a svédek kihullottak az utolsó kör eredményeitől függetlenül, míg az angolok harcolhatnak a továbbjutó helyért… Bárhogy is nézzük, azért Hodgson mester csapata szenvedett elöl mindkét meccsen bizonyos periódusokban (a franciák ellen végig), leginkább Gerrard emelhető ki, aki szépen teljesít eddig az EB-n.

Ezúttal pedig a házigazda ukránok ellen kell felvenni a kesztyűt, akik szintén továbbjutó helyre pályáznak a csoportban. Oleg Blokhin csapata kisebb meglepetésre hátrányból gyűrte le a svéd csapatot az első meccsen: Shevchenko duplázott fejjel, így Ibrahimovic-ék alulmaradtak, az ukránok azon a meccsen teljesen megérdemelten gyűjtötték be a 3 pontot. Következett a franciák elleni meccs, ahol voltak lehetőségeik Voronyin-éknak, ám a franciák tudása végül nyert: egy pár perces ukrán rövidzárlatnak köszönhetően nyertek 2:0-ra a gallok, amely valljuk be őszintén, lehetett volna 3-4 gól is, ha Pyatov nem véd nagyszerűen bizonyos helyzetekben. Az ukránoknak így egyetlen esélyük maradt: a továbbjutáshoz meg kell verniük a jelenleg 4 pontos angol válogatottat.
Azt az angol csapatot, ahol a védelemben ott a masszív és elnyűhetetlen Terry. Azt az angol csapatot, ahol a középpályán ott robotol Gerrard. Végül pedig azt az angol válogatottat, amely visszakapja a csatársorba legnagyobb erősségét, a Manchester United csatárát, Rooney-t! Nem lesz könnyű meccs egyik csapat számára sem, hiszen a továbbjutás a tét. De véleményünk szerint akármennyire is masszívnak tűnik ez a Blokhin vezette ukrán válogatott, az angolok rutinja és játéktudása győzni fog ezen a meccsen. Bátran ajánljuk tehát Anglia győzelmének megjátszását, emellett bátor fogadóknak azt, hogy Rooney góllal tér vissza a válogatottba!

Olvasói sztorik