Hírek

Kiejtik az olaszokat?

A spanyolok és a horvátok kigurigázhatják a derék taljánokat...

Olaszország-Írország (0-1) 1!

Horvátország-Spanyolország X!

Prandelli mester együttesének nincs más választása: le kell nyomniuk az íreket, és még ez sem jelent garanciát a továbbjutásra. Mindenesetre a taljánok megteszik, amit megkövetel a haza.
Kísért a múlt… Az olasz válogatott megint elpuskázta az első két csoportmeccsét, és ezáltal a sorsa nem a saját kezében van. Mert összességében nem számított rossz eredménynek a címvédő elleni döntetlen, ugyanakkor a horvátokat azért illett volna legyűrniük. Miután ez nem sikerült, Pirlóék csak a hispánokban bízhatnak: ha Iniestáék begyűjtik a három pontot Bilic mester tanítányaival szemben, úgy akkor az olasz siker továbbjutást érhet. Ha 1-1 lesz a végeredmény a másik mérkőzésen, és Cassanoék győznek, akkor a minitabella alapján szintén az azurrik mennek tovább. Viszont ha 2-2, vagy annán magasabb gólarányú döntetlesz születik, akkor Balotelliék akár bucira is verhetik a derék szigetlakókat, csomagolhatnak az Eb-ről.
Kezdjük azzal, hogy szerintünk Marchisióék behúzzák a három pontot Trappatoni mester gárdája ellen. Az írek két vereséggel immár biztosan búcsúznak, és az eddig mutatott játékuk alapján nehezen tudjuk elképzelni a feltámadásukat. Chielliniék az edddigi meccseken két dolgot bebizonyítottak: képesek megszerezni a vezetést, viszont azt megtartani még nem…
A déliek vélhetően legalább kettővel legyűrik Keane-éket, s hogy ez elegendő lesz-e, az nem csak tőlük függ…
Mert Del Bosque alakulatával még az a szégyen is mgtörténhet, hogy búcsúzik a kontinensviadaltól. Igaz, ehhez ki kellene kapniuk Torreséknek a horvátoktól. Erre mondjuk vajmi kevés az esély, hiszen a spanyol armada szerintünk nagyobb játékerőt képvisel balkáni riválisáénál. Ugyanakkor lehet, hogy Xabi Alonsoék “matekoznak” egy kicsit, és úgy döntenek, hogy a horvátokat viszik magukkal a csoportból.
Sportszerűtlen, ugyanakkor logikus döntésnek tűnhet e lépés… Meghúzzák-e Sergio Ramosék? Nem tudjuk, de nem tartjuk kizártnak. Sőt, kifejezetten sanszosnak érezzük, hogy mondjuk “véletlenül” 2-2 lesz a végeredmény.
A horvátok így csoportmásodikként bemasírozhatnának a legjobb nyolc közé, a spanyolok pedig az első helyen zárnák a kvartett küzdelmeit.
Négy éve kigolyózták már hasonlóan az olaszokat. Szerintünk a történelem könnyen ismételheti önmagát…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik