Hírek

Orosz siker és félidei görög X

A mai EB meccseken orosz sikerrel kalkulálhatunk, mellyel továbbjuthatnak Advocaat legényei, valamint nem várunk túl eseménydús első félidőt a görög-cseh meccsen.

Lengyelország – Oroszország 2 @ 2.38

Terveink szerint győzelemmel folytatja menetelését az A-csoportban a szbornaja, hiszen esélyesként lépnek pályára ma este a házigazda lengyelek ellen Varsóban.

A lengyelek remek első félidőt produkáltak a görögök ellen, ahol Lewandowski góljával már a 17. percben vezettek, ráadásul a félidő végén még Papastathopoulos-t is kiszórta a játékvezető érthetetlen módon (már az első sárga kártya is megkérdőjelezhető volt, a második pedig annál inkább…). Aztán úgy festett, hogy hat rájuk az átok, amely általában a házigazdákat sújtja. Visszaálltak a lengyelek, nem tudtak újat mutatni a második félidő kezdetén, talán eltaktikázták magukat, vagy megijedtek a lehetőségtől. Megérezték ezt a görögök, akik egyre inkább lendületbe jöttek, és az 51. percben meg is érkezett az egyenlítő találat a félidőben csereként beállt Salpingidis révén. Aztán jött a görögök legnagyobb esélye: Szczesny-t kiállította a játékvezető, mivel tiszta helyzetben rúgta fel Salpingidis-t, jöhetett a büntető, amelyet azonban a görögök nem tudtak gólra váltani. Döntetlennel kezdte tehát a csoportot a lengyel csapat, ami jó is és rossz is egyben, most pedig az oroszok ellen kell valamit mutatni…

És nem lesz ez olyan egyszerű feladat: az oroszok ugyanis látványos játékkal verték meg a csehek elleni derbit 4:1-re. A meccsen az oroszok 2:0-s vezetésnél ráültek az eredményre, melyre majdnem ráfizettek, hiszen a csehek szépítettek és lehetőségük volt a döntetlenre is, azonban az igazán komoly átütő erő hiányzott a csapatból. Ezt kihasználva nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az orosz gárda, és további két hajrá góllal eldöntötte a meccset. Az oroszoknál parádézott Arshavin, Shirokov, Dzagoev és Kerzhakov is, főleg az ő lendületük vitte előre a csapatot. Rácáfoltak tehát azokra a híresztelésekre, mely szerint a csapat átlagéletkora túl magas, így nem fogják bírni a 90 percet az oroszok lendülettel.
Így tehát ma este egy 1 pontos házigazda és egy rettentően masszívnak tűnő 3 pontos orosz csapat csap össze, érdekes találkozó elé nézünk. Ha a lengyelek meg tudják ismételni a görögök ellen nyújtott első félidőt, akkor megszorongathatják az oroszokat, ám ha a második félidei produkciót folytatják, akkor biztosan lemossák őket a pályáról. A két csapat a közelmúltban három alkalommal találkozott egymással: egy 96-os barátságos meccsen 2:0-ra nyertek az oroszok, 98-ban szintén barátságos meccsen 3:1-re nyertek a lengyelek, majd 2007-ben 2:2 lett az eredmény szintén barátságos összecsapáson. A mostani meccsen az oroszok magabiztos játékát várjuk, valamint győzelmét, mellyel bebiztosíthatják továbbjutásukat, és esetlegesen csoportelsőségüket is!

Görögország – Csehország Első félidő eredménye X @ 2,00

Nem várunk lendületes első félidőt az A-csoport második fordulójának ma esti nyitó meccsen, melyen a görögök játszanak a csehekkel.
A görögök kicsit tán keserű szájízzel vágnak neki a második körnek: az előző meccsen jogtalanul emberhátrányba kerültek, majd a második félidőben büntetőt hibáztak, így csak egy ponttal gazdagodtak a lengyelek elleni EB nyitómeccsen. A görögök hőse a félidőben beállt Sarpingidis volt, aki előbb az 51. percben egalizált, majd később büntetőt harcolt ki, melynek köszönhetően megnyerhette volna a meccset a déli csapat, de nem tudtak élni a lehetőséggel. A második félidőben azonban küzdeni tudásból jelesre vizsgáztak a görögök, és ez mindenképp bizakodásra adhat okot a mostani meccsen.
A csehek az első meccsen lebőgtek az oroszok ellen, nem igazán találtak fogást Advocaat csapatán… Pedig lendületesen kezdték a meccset és be is szorították az oroszokat, azonban már az első félidőben kétgólos hátrányba kerültek. A második félidőre minden mindegy alapon támadólak lépett pályára a csapat, melynek hamar meg is lett az eredménye: a vezetésükre ráülő oroszok védelme hibázott, így 2:1-re szépítettek Rosicky-ék, feltámadt tehát a remény. A hátralévő időben meddő fölényben támadott a cseh csapat, de nagyobb helyzete nem volt, a végén pedig iszonyatosan nagy tempóra kapcsolt át az orosz gárda, és szerzett is két hajrágól, mellyel magabiztosan nyerték meg a meccset. Mindenki unalmas EB kezdésre számított ebben a csoportban, ennek ellenére két látványos és fordulatos meccset láthattunk. A cseheknek ezen a meccsen mindenképp produkálni kellene valamit, itt még talán az X sem jó nekik, mert a lengyelek ellen sem lesz könnyű a helyzetük, pláne idegen terepen…
A mai meccs első félidejében azonban nem számítunk izgalmas játékra, inkább csak tapogatózni fognak a csapatok, hiszen aki itt hátrányba kerül, annak könnyen elszállhat a továbbjutás reménye is. A meccsre tán a legbiztosabb tipp kétszeres pénzért az első félidei X megjátszása!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik