Hírek

Spanyolország, Horvátország, a nyerő páros

Nem lesz sok gól a mai napon, emellett a hispánok és a horvátok sikerével számolunk...

Spanyolország-Olaszország 1! -2,5!

Kevés gólos hispán sikerrel számolunk a C-csoport délutáni összecsapásán.
A C-jelű kvartettben is megkezdődik a küzdelem! Del Bosque mester együttese a taljánokkal találkozik. Az az érzésünk, hogy a Barcelona sztárjaira épülő spanyol armada három ponttal gazdagodik. A piros-sárgák simán jutottak ki a kontinensviadalra, a címvédőnek senki nem tudott ellenállni. Xaviék a felkészülési időszakban minden ellenfelüket legyőzték: az idén négy barátságos találkozót vívtak, és nem is botlottak. Az igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy nem világverő együttesekkel meccseltek Torresék.
A világ-, és Európa-bajnok hispán alakulat játékoskerete talán a legerősebb a tornán, és Del Bosque remek érzékkel állítja össze a gárdát. Nagy hiányzó Villa, ám a spanyol drukkereknek nem kell aggódniuk, hiszen garantált a Barca-klasszisának pótlása. Torres, Pedro, Negredo és Llorente életveszélyt jelent majd az ellenfelek védelmére.
Az olaszoknál nem ilyen rózsás a helyzet. Bár az azurrik könnyedén kijutottak az Eb-re, a felkészülés alatt igencsak döcögött a gépezet. Az idén az amerikaiakkal (0-1) és az oroszokkal (0-3) találkoztak, de meglepetésre mindkétszer alulmaradtak. Chiellinéknél tehát nincsen minden rendben, Di Natalééknak nemcsak a védekezéssel adódnak problémájuk, hanem bizony a támadásbefejezésekkel is. A nagy világversenyeken soha nem az impozáns támadófutballjáról volt híres a talján együttes, ám most tényleg bajban lehetnek Marchisióék…
A két együttes legutóbb tavaly augusztusban találkozott, akkor barátságos meccsen 2-1-re az olaszok győztek. A négy évvel ezelőtti Eb-n a kieséses szakaszban büntetőkkel viszont a spanyolok diadalmaskodtak.
Most is az ibériaiak sikerével számolunk, no és kevés góllal. A spanyolok 1-0-ra behúzhatják a meccset…

Írország-Horvátország 2!

A derék horvátok győznek a szigetlakókkal szemben. Az írekkel semmi bajunk, de minden bizonnyal sereghajtóként búcsúznak a tornától…
Mindkét gárda pótvizsga után jutott ki a kontinensviadalra, az írek az észteket, a horvátok a törököket ütötték el az Eb-részvételtől. Trappatoni mester együttese az idén a csehekkel és a mieinkkel ikszelt, a bosnyákokat legyőzte. Nem szórták a gólokat, az említett három összecsapáson kettőig jutottak. Rutinos, sok csatát megélt játékosok alkotják a zöld-fehér nemzeti tizenegyet, amely azonban várhatóan nem tud továbblépni a csoportból.
A horvátok a törököket ütötték ki, az elmúlt hónapokban kikaptak a svédektől, verték az észteket, és végül leikszeltek a norvégokkal. Bilic mester legénysége szerintünk jól szerepel majd a tornán, Modric, Kranjcar, Eduardo és Rakitic klasszisa pedig eldöntheti a három pont sorsát.
Az az erőteljes érzésünk, hogy a horvát csapat győzelemmel nyit a tornán. Húzzuk be a 2-est, no és a -3,5-ös opciót is!

Olvasói sztorik