Hírek

Terítéken a holland és német siker

A mai EB meccsek alkalmával a tulipánosok, illetve a Nationalelf gazdagodhat fontos 3 ponttal

Hollandia-Dánia 1!

A B-csoportban a tulipánosok három ponttal nyitnak! Morten Olsen legénysége nem éli túl a halálcsoportot…
Hollandia szinte makulátlan mérleggel jutott ki a kontinensviadalra: csak egy vereséget szenvedtek el Kuyték: Svédországban, amikor mér nem volt tétje számukra az összecsapásnak. A selejtezők óta szép számmal játszották az előkészületi mérkőzéseket Huntelaarék, és a Bulgária elleni vereséget leszámítva remekeltek! Legutóbb az észak-írekkel mosták fel a padlót a narancsosok, akik meg sem álltak 6 gólig!
Elképesztően erős kerettel vág neki a tornának Hollandia, a védelem masszív, a középpályán kreatív játékosok sora szerepel, elég, ha csak Van der Vaartot, vagy Sneijdert említjük. Elől pedig? Huntelaar, Van Persie és Robben végzi kel az ellenfeleket.
A dánok nagy bravúrt hajtottak már azzal végre, hogy kijutottak az Eb-re. A piros-fehérek a portugálokat előzték meg a csoportban, így pótvizsga nélkül csatlakozhattak az elithez.
A felkészülés végén egy vállalható vereséget szenvedtek el Bendtnerék, viszont megverték a jó erőkből álló kengurukat.
Az elmúlt két tétmeccsüket egyaránt a hollandok nyerték meg: 2010-ben a vébén 2-0, 2000-ben az Eb-n pedig 3-0 lett a végeredmény.
És akkor mire fogadjunk? Nyernek a hollandok, és várunk egy Van Persie-gólt is!

Németország – Portugália 1(x)

A B-csoport esti összecsapásán a német és a portugál csapat méri össze erejét, és nem kis izgalmakra van kilátás, hiszen a hollandok mellett a másik továbbjutó helyre eme két csapat a legesélyesebb, így aki itt ma nyerni tud, az nagy lépést tesz a továbbjutás felé!
A németek a törökökkel, a belgákkal, az osztrákokkal, az azeriekkel és a kazahokkal csaptak össze az A jelű csoportban a selejtezők során. 10-0-0 mérleggel zárták a küzdelmeket, ami nem kis teljesítmény, hiszen a belgák és a törökök is képesek olykor meglepetésre. Gomezék 34 gólt lőttek a 10 meccs alatt és a védelmük mindösszesen 7 alkalommal kapitulált… A felkészülés ugyanakkor már nem ment olyan jól Löw kapitánynak: 5:3-as vereség Svájctól, 1:2 a franciák ellen és csak 3:3 az ukránokkal szemben. Ugyanakkor megverték a hollandokat 3:0-ra. Nyilván a barátságos meccsekből semmilyen következtetést nem szabad levonni, de a kép azért eléggé vegyes…

A luzitánok érdekes selejtezőn vannak túl: 16 ponttal messze alulmúlták a várakozásokat, és csak másodikok lettek a dánok mögött a csoportban. Aztán a pótselejtezőn C.Ronaldoék 0:0 6:2-vel búcsúztatták a bosnyákokat, így itt lehetnek a kontinensviadalon. Ugyanakkor néha kifejezetten gyatra játékot láthatunk tőlük: 1:3-as vereség a törököktől és csak 0:0 a macedónok és a lengyelek ellen, ami eléggé soványka… Igazából nincs kreatív középpályája a portugáloknak C.Ronaldo kivételével, aki bizony néha önző módon igyekszik befejezni a támadásokat, mely nem biztos hogy minden esetben célravezető… Sajnos meghatározó csatára sincs a portugáloknak: Helder Postiga és Quaresma találnak be elvétve, a védelem pedig eléggé gyakran instabil lábakon áll. Így pedig nehéz lesz ez a torna, pedig itt a remek alkalom, hogy visszavágjanak a dán csapatnak is a selejtezők nehézségeiért!

Mindent összevetve egy érdekes meccs elé nézünk, izgalmakban pedig nem lesz hiány, hiszen mindkét fél tudja: itt a döntetlennel nem sokra mennek majd. Ennek ellenére kevésbé bátor fogadóinknak javasoljuk, hogy húzzák be a X-et is a német siker mellé, biztos ami biztos alapon. Emellett ajánljuk azt az opciót, hogy a német gárda Gomez-el az élen képes lesz legalább két alkalommal hibára kényszeríteni a portugál hátsó alakzatot és betalálni a luzitánok kapujába.
Tippek tehát: DNB 1, 1x, legalább két német gól, illetve akár még egy Gomez találat is összejöhet!

Olvasói sztorik