Hírek

Hazai esélyek az osztályozókon

Spanyolországban és Olaszországban is az élvonalba jutás a tét. A Hercules és a Sampdoria egy éves száműzetés után térhet vissza a legmagasabb osztályba...

Hercules-Alcoron 1!

Megkezdődnek az osztályozók a spanyoloknál is. Az allicantei alakulat szerintünk előnyre tesz szert az odavágón…
42 bajnoki után még nem ér véget négy hispán alakulat számára a másodosztályú pontvadászat. A gárdák készülnek a pótvizsgára, és végül egy alakulat felkerül a La Ligába. No de melyik lesz az? Jó kérdés. Ma mindenesetre a Hercules tehet egy lépést a hőn áhított cél felé…
Az allicantei együttes egy esztendeje búcsúzott az élvonaltól, így a klub menedzsmentje értelem szerűen az azonnali visszajutást tűzte ki célul. Igen ám, de a kék-fehérek a kezdeti lendületes játék után az ősz végére alaposan visszaestek, így nem is tudták tartani a lépést a Depor-Celta-Valladolid hármassal. A csíkosak szeszélyes produkcióval rukkoltak elő, otthon és idegenben is 11-3-7-es sort hoztak össze.
A bajnokság hajrájában már azért is meg kellett küzdeniük, hogy odaérjenek az első hatba. A küldetést végül teljesítette a gárda, amely végül az 5. pozícióban zárt. A kiírás szerint előbb a 4. helyezett Alcoronnal kell párosmeccset vívnia a herculesnek, majd a másik ágon (6. és a 3. győztese) továbbjutó alakulat nyertese kerül az útjába.
Veráék az utolsó három bajnokin nem kaptak ki, tehát a formájuk azért összességében biztató.
Az Alcoron a 4. helyen ért célba, amely a kiscsapat esetében mindenképpen respektálandó. A gárda mindvégig kiegyensúlyozottan teljesített, igaz, pontjainak többségét hazai környezetben szerezte. Idegenben 8-4-9-es mutatót produkált a gárda, amely a bajnokság hajrájában, azaz az utolsó három játéknapon már nem kapott ki, sőt, két meccsét is megnyerte.
Az egymás elleni mérlegük teljesen kiegyenlített: az allicantei Estadio Jose Rico Perez-ben a Hercules nyert 1-0,ra míg fordított felállásban az Alcoron diadalmaskodott, ugyancsak 1-0-ra.
Most is hazai sikert várunk, és kevés gólt. Az ilyen fontos mérkőzésen első felvonásában az esetek többségében óvatosak a gárdák. És szerintünk ezúttal sem lesz góleső… Tippünk tehát 1-es és -2,5!

Sampdoria-Varese 1!

Ki jut fel a Seria A-ba? Ez itt a nagy kérdés. Már csak két együttesnek van erre esélye, és ma a Sampdoria egy kis előnyt szerezhet a varesei kirándulás előtt.
Kezdjük azzal, hogy a Samp-drukkerek döntő többsége vélhetően kiegyezett volna a 6. hellyel mondjuk úgy decemberben. Mert az élvonaltól tavaly búcsúzott alakulat borzalmasan szerepelt sokáig a bajnokságban, sokáig az alsóháznak volt a tagja, ám Giuseppe Iachini végül rátalált a helyes útra, és Pozziék nagy hajrába kezdtek. Aminek meg is lett az eredménye, hiszen a tengerészek magabiztosan vívták ki a rájátszást érő pozíciót (17-16-9).
Az első körben a 3. helyen záró Sassuoloval kerültek szembe: hazai környezetben, a Luigi Ferraris-ban 2-1-es előnyre tettek szert. Ederék idegenben 1-1-et játszottak, így továbbléptek, és eljutottak tulajdonképpen az élvonal kapujába. Otthon a kék-fehérek 9-8-4-es mutatót hoztak össze a bajnokságban, amely összességében nem feltétlenül valami félelmetes, ugyanakkor az mindenképpen mellettük szól, hogy a legutóbbi, tét nélküli Pescara elleni meccset leszámítva január eleje óta nem kaptak ki saját közönségük előtt! 9 fellépésből hét győzelem és mindössze két iksz jött össze ebben a periódusban!
A Varese sokáig versenyben volt az egyenes feljutást érő 1-2. hely megszerzéséért, ám végül lemaradt erről az alakulat, és az 5. pozícióban zárta a 42 fordulós megmérettetést.
Első körben a 4. Veronával találta szembe magát Rolando Maran alakulata. A hazai összecsapáson kétgólos előnyre tett szert a Varese (2-0), amelyet a visszavágón meg is tartott, így a jóval esélyesebbnek tartott Hellas-szal szemben továbbléptek Terlizziék.
A bajnokságban idegenben 10-6-5-ös mérleggel büszkélkedhetett a gárda, igaz, a hazai mutatójuk is csak hasonlóra sikeredett. Mellettük szólhat, hogy az utolsó hat fordulóban mindössze egyszer kaptak ki, és még valami: a Sampot oda-vissza megverték a pontvadászatban!
Ám most mégis a genoai alakulat esélyeire hívjuk fel a figyelmet. Azt gondoljuk, hogy Sorianóék előnyt szereznek az odavágón, sőt, megkockáztatjuk, hogy a Sampdoriát várjuk a 3., feljutó helyre is! Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik