Hírek

Másodosztályú kalandok

Numanciában ikszet várunk, no és gólokat, a finn második vonalban pedig a Rops sikerével számolunk...

Numancia-Alcoron X! Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Izgalmas csatára van kilátás Numanciában: a hazaiak ugyan már nem lehetnek ott a play-offban, a vendégeknek számára még hatalmas a tét. Ha nyernek, kedvező pozícióból várhatják a rájátszást, ha kikapnak, akkor még az is előfordulhat, hogy a másodosztályban ragadnak.
Az utolsó fordulót rendezik a Segunda Divisionban. A hazai együttes megint lemaradt a feljutásról, a 8. helyen áll 57 ponttal, tiszte távolságban a feljutásra ácsingózó alakulatoktól. Pedig ha csak a hazai teljesítményt vennénk figyelembe, akkor nem lenne gondja Pablo Machin legénységének: 12-4-4-es mérlegük a legjobbak közé tartozik!
Idegenben viszont nagyon nem ment a piros-kékeknek: 3-8-10-es mutatójuk kifejezetten gyatrának mondható. Ami a társulat formáját illeti: az elmúlt nyolc játéknapon 9 pontot szereztek mindössze, és ebben a periódusban nem ikszelt a gárda (3-5). Ha azt mondjuk, hogy hektikusan teljesítenek a srácok, akkor nem állunk messze az igazságtól…
A vendégek a tavalyi 9. helyhez képest mindenképpen előreléptek az idén: 41 fordulót követően 70 egységgel a 4. pozícióból várja az utolsó meccset. Amelynek bizony hatalmas a tétje. A 7., még éppen nem rájátszást érő helyen állomásozó Almeriának ugyanis 67 pontja van. Veszélyben van még a Cordoba (70) és a Hercules (69) is. A ligában az egymás elleni eredmény számít, és az Alcoron az Almeriával szemben gyengébb ebben a mutatóban (1-1, illetve 2-0 Almeriban).
Egy pont tehát mindenképpen kell a csapatnak, és ugye az sem mellékes, hogy hányadik helyről várhatja majd az osztályozót a gárda. Nyilván, az lenne a legjobb számukra, ha meg tudnák őrizni a 4. helyet. Ehhez viszont nyerni kellene…
És idegenben azért nem muzsikáltak jól Saulék (7-4-9), legutóbbi három túrájukon például nem is nyertek (0-1-2). Ennek ellenére most biztosan nagyon odateszik magukat a fiúk, hiszen egész éves teljesítményüket dönthetik romba egy vereséggel.
A két gárda eddig négyszer ütközött meg egymással, mindannyiszor betalált mindkét fél, és esett legalább 3 találat.
Az általunk elképzelt forgatókönyvben leginkább az x szerepel, mint lehetséges kimenetel. Ugyanakkor azért abban is bízunk, hogy ezúttal is izgalmas, eseménydús 90 percet produkál a két alakulat. Tippünk tehát döntetlen, gólos verzióval megspékelve!

SJK-Rops 2(x)!

Csúcsrangadó a finn második vonalban! A második helyezett újonc a folyton ingázó Rops-szal csap össze. Szerintünk a nagyobb rutin a vendégek mellett szól, így a Rovaniemi-i alakulat ponttal, pontokkal tér haza Seinäjoen keskuskenttä-ból ( 🙂 )!
Csapjunk bele a közepébe! Az SJK jelenleg 7 meccsel a háta mögött 16 ponttal a 2., a Rops 6 forduló alatt gyűjtött ugyanennyi egységet. A hazai együttes egészen a legutóbbi fordulóig őrizte veretlenségét, ám ekkor botlott az OPS-szal szemben, ráadásul hazai környezetben (0-2).
Ennek ellenére nem kell szégyenkeznie a brigádnak, hiszen az 5-1-1-es sora azért mindenképpen figyelemre méltó.
Ami a vendégeket illeti. Szegény Rops-drukkerek, lassan már kezdik megszokni, hogy minden szezon végén osztályt váltanak. Ez persze nem rossz a páros években, hiszen ekkor mindig feljutnak a fiúk, ám a megkapaszkodás eddig csak nem akart összejönni.
Most is jól áll a szénájuk, veszített pontok tekintetében 3 egységgel előzik meg legfőbb riválisukat. Idegenben eddig csak a 3. helyen állomásozó PK35 tudott pontot csenni tőlük. Ezek kívül 5 siker szerepel összességében a nevük mellett.
A két együttes 2008-ban egy finn kupa meccsen ütközött meg egymással: ekkor a Seinajoen könnyedén megadta magát a vendégeknek (0-5). Nyilván, azóta erősebb lett a házigazda, ám összességében mi mégis a vendégek mellett kampányolunk…
Nagyon jó a látogatók szorzója, és meggyőződésünk, hogy a Rops nem marad pont nélkül vasárnap délután. Szerintünk nyernek a vendégek, ám egy iksszel megtámogathatjuk az alaptippet… Tehát: 2x!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik