Hírek

Szépen búcsúznak a kanárik?

A Las Palmas a Sabadellt, a KR pedig a Framot páholhatja el ma délután...

Las Palmas-Sabadell 1!

Tét nélküli meccset vív egymással a két gárda, és szerintünk a hazai együttes otthon tartja majd a pontokat.
A Las Palmas kiegyensúlyozott középcsapatként teljesített az idén, csak úgy, mint egy esztendeje A sárgák jelenleg a 10. pozícióban tanyáznak, 41 ütközetben 55 pontig jutva. Mivel nagyon tömör a tabella középső szakasza, könnyen előzhetnek is, ám akár vissza is csúszhatnak a lajstromban. Juan Manuel Rodriguez együttese elsősorban otthon volt veszélyes (10-6-4), vendégségben jóval visszafogottabban szerepelt (5-4-12).
Nem rossz együttes a Las Palmas. Javier Portillo és Javi Guerrero megszerzésével kimondottan megerősödött a támadószekció, ám a védelem nagyon instabilnak bizonyult (55-57). Bár a gárda két sztárja épp a bajnokság finisére jött bele a játékba. Mindenesetre, ha a szigetlakóknál tovább folytatódik a csapat megerősítése, úgy a következő kiírásban már akár a feljutást is megcélozhatják a sárga-kékek!

A bajnokság hajrájában nagyon szeszélyesen teljesítettek a fiúk, meglepetés győzelmek mellett váratlan zakók is becsúsztak. Stabil formáról az esetükben még véletlenül sem lehetett beszélni.
Nem sokan örültek jobban a Villareal élvonalbeli búcsújának, mint a Sabadell drukkerei, ezáltal ugyanis az együttes biztosan bennmaradt a Segunda Divisionban (a Villareal B búcsúzni kényszerül a B-ligától, ugyanis a nagycsapat folytatja ebben az osztályban). A csapat jelenleg a 18. helyen tanyázik, 41 forduló alatt 46 pontot bezsebelve. Luis Carreras mester tanítványai egységeknek a zömét otthon húzták be (9-7-5), idegenben nagyon gyengén muzsikáltak (2-6-12). A társulat pocsék formában van, az elmúlt három fellépését egyaránt elbukták Ezequielék.
Nagy változás már nem is állhat be a gárda helyezésében, ugyanis legrosszabb esetben egyet csúszik vissza, legjobb opció esetén pedig hármat előzhet. A legfontosabb azonban az a Sabadell életében, hogy sikerült meghosszabbítania második ligás tagságát!
Ősszel, fordított felállásban döntetlent játszottak a felek. Most azonban szerintünk a Las Palmas szépen kíván búcsút venni szurkolóitól, és ezt csak egy győzelemmel teheti. Nyer a vendéglátó, ám a Sabadell futballistái sem lesznek csalódottak, ugyanis jövőre is elutazhatnak a szigetre… Tippünk tehát 1-es!

Fram Reykjavik-KR Reykjavik 2!

Rangadó az izlandi fővárosban! (no jó, nekünk sem kezdett el felgyorsulni a szívverésünk…) A bajnok a tétova kezdés után kezd magához térni, és a Fram sem tudja majd feltartóztatni!
A két gárda alapvetően más-más céllal ugrott neki az idei bajnokságnak: a hazaiak benn akarnak maradni a legmagasabb osztályban, a vendégek pedig megvédenék bajnoki címüket. Nos, a Fram – csakúgy, mint tavaly – idén is a hátsó régióban tanyázik, mindössze a 8., 5 fellépésén 6 pontot szerzett (2-0-3). Otthon eddig legyőzte a gyengécske Grindavikot, és kikapott a Valurtól. Idegenben 1-0-2 a mérlege. A legutóbbi játéknapon éppen nyert, előtte buktázott, majd megint nyert… Szóval, nem éppen egyenletes a formája gárdának.
A KR címvédőként vágott neki a pontvadászatnak, ám beragadt a rajtnál, hiszen az első két játéknapon csak egy pontot szerzett. Aztán összekapta magát a bajnok, és zsinórban három sikert aratott, nem is gyenge ellenfelekkel szemben. Jó formát mutat tehát a társulat, amely most a 2. 10 ponttal, amelyet 5 ütközetben termelt.
Az egymás elleni mérlegük nyomasztó KR fölényt mutat: a legutóbbi nyolc bajnokijuk közül hetet a bajnok nyert meg. Idegenben is esélyesebbnek tartjuk a KR-t, így egyértelműen az ő sikerükben bízunk. Húzzuk be a 2-est!

Olvasói sztorik