Hírek

Hol lesznek gólok, hol nem lesznek gólok…

Előbb egy izlandi bajnokit vesézünk ki, majd egy barátságos meccsnek jártunk utána...

Selfoss-Breidablik +2,5! 2x!

Legalább három találattal számolunk a találkozón!
Érdekes kis csörtére várható a Selfossvöllur-ban ( 🙂 ): az újonc fogadja a rajtnál rendesen beragadt Kopavogur-i ( 🙂 ) Breidabliket! Szívünk szerint a vendégek esélyeire hívnánk fel a figyelmet, ám abban biztosabbak vagyunk, hogy mindkét háló megzörren legalább egyszer, emellett eljutnak a felek három találatig!
Az újonc előtt le a kalappal, eddigi teljesítménye ugyanis minden elismerést megérdemel. A gárda a 6. helyen áll, 5 meccsen 7 egységet gyűjtött be az alakulat, ebből hazai környezetben négyet (1-1-1). Eddigi fellépései közül csak egyszer nem tudott gólt rúgni a brigád, hazai találati mutatója 5-5. Legutóbb a sereghajtó Grindavikkal saját közönsége előtt nem bírt a társulat, 3-3-as végeredménnyel zárult a találkozó.
A Briedablik tavaly a 6. helyen zárt, izmos középcsapatként, ám a csapat nagyon elrontotta a rajtot, 5 fellépésen 4 pontot szerezve jelenleg mindössze a 11. Az alakulat eddigi két túrája közül egyet elbukott, egyet ikszre hozott, ám még gólt nem lőtt! Egyébként sem brillírozik a támadószekció, ugyanis a gólaránya 1-6! Azért ez nem semmi, de mint tudjuk, minden rossz sorozat megszakad egyszer…
És a Briedablik azért általában le szokta zúzni a derék Selfosst! Eddig kettőből kettő az arány, és mindkét ütközetben jött a +2,5-ös opció. A vendégek nem annyira rosszak, hogy a kiesés elől meneküljenek!
Nos, akkor összességében várunk három találatot, mindkét oldalról egy-egy gólt, és érzésünk szerint nem maradnak pont nélkül a vendégek!

Görögország – Örményország 1! 2,5-nél kevesebb!

Az Eb-re készülő görög válogatott Örményországot fogadja, alig több mint egy héttel a kontinensviadal előtt.

A görög csapat már a tornára hangolás végén kell, hogy járjon, így a papíron gyengébb ellenfele ellen – szerintünk – hozzák majd a meccset. Annak ellenére, hogy a felkészülés korábbi időszaka nem sikerült túl fényesen a hellének számára: az Eb-selejtezők óta nem sikerült nyernie a csapatnak, igaz, vereséget is csak egy alkalommal, Románia ellen szenvedtek el. A négy meccsen 1-1 gólt mindig lőtt a csapat, de a védelem is beszedett legalább ugyanennyi találatot. A felkészülési időszak előtti görög csapatra azonban nem lehetett panasz, veretlenül nyerték meg a horvátokkal, Izraellel és Lettországgal megnehezített csoportjukat.

Az örmények a selejtezősorozatban egyáltalán nem számítottak favoritnak. Oroszország, Írország és Szlovákia is esélyesebb volt náluk, azonban a válogatott végig kiegyensúlyozott teljesítménnyel a harmadik helyet szerezte meg a csoportban. Szlovákia például 7-1-es összesítéssel maradt alul velük szemben. Továbbá pontot szereztek az oroszok ellen, és megszorongatták az íreket is. A felkészülési időszak alatt az örmények eddig csak kétszer léptek pályára, kikaptak Szerbiától (0-2) és megverték Kanadát (3-1).

A két válogatott legutóbbi 3 találkozóján nem sok babér termett az örményeknek: kétszer nyertek a görögök, egyszer pedig döntetlent játszott a két csapat (ez a döntetlen egyébként szintén barátságos találkozó volt, 0-0-ra végeztek a csapatok).

A görögökről nem mondható el, hogy gólparádét rendeznének a meccseiken. Azokon a találkozókon, ahol ők irányítják a játékot, az ellenfelek általában felveszik a nyugodt, viszonylag lassú stílusukat.

Egy héttel (+1 nappal) az Európa-bajnokság kezdete előtt várhatóan már a tornára hangolt formában lép pályára Görögország válogatottja, az a csapat, amely veretlenül hozta le a selejtezősorozatot. Ettől az együttestől elvárható, hogy megverjék az örményeket. Gólparádé nem lesz, 1-2 lőtt gól mellett lenullázzák a vendégeket.
Tippünk: hazai (1,7) és 2,5-nél kevesebb gól!

Olvasói sztorik