Hírek

Rájátszás Itáliában

A svájci gárda elpáholhatja a románokat, a Varese a Veronát fogadja...

Svájc-Románia 1!

Nem jutott ki az Eb-re egyik gárda sem, így mindkét fél most már totálisan a vb-selejtezőkre készülhet. Előtte azonban megmérkőznek egymással, és szerintünk a jobb formában lévő helvétek nem hibáznak…
Mindkét együttes csoportjában a 3. helyen végzett, így lemaradt a kontinensviadalról. A svájciaknak viszont legalább sokáig volt esélyük arra, hogy megkaparintsák a 2. pozíciót, ám végül Montenegró lett a befutó. Derdíokék az angolokkal nem tudták felvenni a versenyt, Montenegróval küzdöttek nagyon a pótvizsgát érő helyért, ám a hajrában sok pontot elhullajtottak a fiúk, így ha csak egy ponttal is, de maradt a 3. hely.
A selejtezők óta négy barátságos mérkőzést vívtak a svájciak, Luxemburgot leszámítva igazán erős ellenfelekkel. A hollandokkal leikszltek, az argentinoktól kikaptak, a németeket viszont szombaton legyőzték 5-3-ra Lichtsteinerék! Azért ez nem rossz ajánlólevél a románok elleni meccs előtt…
Keleti szomszédaink csúnyán beégtek a sorozatban, nincs ezen mit szépíteni. A sárgák a franciák és a bosnyákok mögött messze leszakadva végeztek a 3. helyen, Maricáék 10 fellépésükön 14 pontig jutottak (3-5-2). Tulajdonképpen már a selejtezők elejét elszúrták, és a sok döntetlen miatt nem is tudták ledolgozni hátrányukat a hajrában.
A vb-re készülő csapat három felkészülési ütközeten van túl: kikapott a belgáktól, legyőzte a görögöket, majd leikszelt Uruguay legjobbjaival. Igencsak kiszámíthatatlan mostanság Cocisék teljesítménye, nem tudják egyelőre a 2000-es évek elején mutatott formájukat visszanyerni.
Nagyon régen nem csapott össze e két együttes, tehát a közös múltból nehéz lenne kiindulni. A közelmúlt eredményei, valamint a hazai pálya előnye miatt azonban a svájciak sikerében hiszünk. A helvétek szerintünk újabb sikert aratnak! Tippünk tehát 1-es!

Varese-Verona Mindkét fél betalál: IGEN! x!

Kinek lesz esélye megküzdeni a Seria A-ba kerülésért? Ez itt a kérdés! Az egyik ágon a Varese küzd a Veronával, és szerintünk nem dől el semmi az első összecsapáson.
Az olasz bajnokság második vonalában is bevezették évek óta már az osztályozó intézményét: mintaként az angol Championshipet választotta a szövetség, tehát az első két helyezett élből feljut, a 3. a 6., a 4. pedig az 5. helyezettel meccsel, a továbbjutók pedig egymással küzdenek meg a 3., első ligát érő pozícióért.
A Varese az 5. helyen zárt, osztályozós helye nem forgott veszélyben, 42 meccsen 71 pontot szerzett, nagyon kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva. Alig volt eltérés a hazai és az idegenbeli produkciója között, otthon 10-5-6-os sort produkált. A bajnokság hajrájában egészen jól nyomta a brigád, hat találkozójából ötöt behúzott, csak egy bukott el, igaz, azt éppen a Veronától (3-0 a Hellas pályaválasztásával).
A Hellas Verona a 4.helyre futott be 78 ponttal, idegenben 8-5-8-as kicsit szeszélyes mutatóval. A kék-sárgák hat játéknapot vívtak meg veretlenül (3-3-0), ám az ikszek kiscsapatok ellen csúsztak be. ha ezeket megnyerik a fiúk, most nem kellene túlórázniuk…
Az egykor szebb napokat látott alakulat 60-41-es gólaránnyal zárta a szezont, a Varese 57-41-essel. Valamiért nagyon az iksz felé hajlunk, és a veronai srácokban érzünk egy gólt is. Ám ezt vélhetően nem hagyja majd szó nélkül a hazai együttes. Szóval, gólváltással és iksz körüli eredménnyel kalkulálunk. A továbbjutásról pedig majd a második mérkőzésen döntenek a felek.

Olvasói sztorik