Hírek

Barátságos, kupa- és bajnoki meccs!

A törökök már hoztak egy kis pénzt a héten... Az észteknél kupadöntőt rendeznek, a spanyol második vonalban pedig az utolsó előtti fordulóra készülnek a gárdák...

Törökország-Finnország 1!

Osztrák összetartáson vesz részt a török válogatott, amely a héten már hozott egy kis pénzt a számlánkra, miután legyőzte Grúzia legjobbjait. Ezúttal sem hibáznak Altintopék, az áldozat most a finn nemzeti tizenegy lesz!
Az Európa bajnokság nem érinti e két alakulatot, hiszen a törökök a rájátszásban, a finnek pedig az alapszakaszban buktak el. A félholdasoknak a németek mögött zártak a csoportban, ám a play off-ban már nem bírtak a horvátokkal, s így lemaradtak a kontinensviadalról.
Az élet azonban nem állhat meg, hiszen hamarosan kezdődnek a vb-selejtezők, és ott újabb kihívás vár a török alakulatra. Addig azonban még felkészülési meccsek várnak a fiúkra, a héten mindjárt kettő is. Egyet már letudott a gárda, a grúzokat magabiztosan fektették két vállra (3-1).
Most a finnekkel meccselnek a törökök, ezúttal a helyszín ismét Salzburg lesz.
Az északiak is lemaradnak az Eb-ről, miután csúnyán leszerepeltek a csoportjukban. A holland-svéd-magyar trió is megelőzte a csoportban, így a 4. helyen végzett, megelőzve szorosan Moldova és magabiztosan San Marino nemzeti együttesét.
A kék-fehéreknek egy fikarcnyi esélyük sem volt még a 2., pótselejtezőt érő hely megszerzésére sem, hiszen nagyon gyenge, 3-1-6-os mérleget hoztak össze a csoportban. Azóta három barátságos mérkőzést vívtak a finnek: kikaptak az osztrákoktól és a dánoktól, legyőzték Trinidad és Tobago legjobbjait. És még valami: minden felkészülési találkozójukon jött a +2,5-ös opció…
A két alakulat legutóbb négy esztendeje csapott össze, akkor barátságos meccsen 2-0-ra a törökök diadalmaskodtak. Most is azt gondoljuk, hogy a félholdas alakulat nagyobb játékerőt képvisel, mint a finn, így az ő esélyükre hívjuk fel a figyelmet. No meg a gólokra, valahogy az az érzésünk, hogy könnyen lejuthatnak 2-3 találatig a felek…

Narva – Levadia 2

Az észteknél hétvégén rendezik a kupadöntőt, melyben az élmezőnyhöz tartozó Levadia és a tabella hátsó felében tanyázó Narva vív meg egymással.

A tavasz-ősz rendszerű bajnokságban a két csapat közt jelenleg 26 pont a különbség (a Levadia 14 meccsen gyűjtött 34 pontot, a Narva 10 meccsen 8-at). A Levadia még veretlen ebben a szezonban, ellenfeleiket rendre „lenullázzák”: a 14 bajnokin 27-3 a csapat gólaránya. Jóval gyengébb az ellenfél mutatója a lejátszott tíz meccsen, a Narva 6-16-os gólkülönbséggel kezdte a pontvadászatot.

Az előző szezonban jóval kisebb volt a különbség a két csapat között. A Narva bronzérmes lett, a Levadia 4. Mindkét csapat 73-73 ponttal zárta a bajnokságot.

A Narva visszaesése leginkább gólerős csatárának elvesztésével indokolható: a lett Aleksandrs Čekulajevs idén februárban Máltára igazolt. A gólerős támadó 35 mérkőzésen 46 góllal segítette csapatát az előző szezonban (Máltán eddig 6 meccs 4 gól a mérlege…). Maradt a csapatnál a tavaly 17 gólig jutó Gruznov, azonban eddig még senki sem tudott feliratkozni a 10 legjobb gólszerző közé ebben a szezonban (a Levadianál 4 játékos is szerepel ezen a listán…).

Nagy érvágás volt ez a Narvának, ez majd az eredményen is meglátszik. Tippünk: vendég!

Barcelona B – UD Las Palmas 2

Zsinórban negyedik meccsén is veszít a Barca tartalékcsapata.

Nincs jó passzban a Barca második csapata. Zsinórban 3 vereséget szenvedtek el a bajnokságban, legutóbbi két találkozójukon gólt sem szereztek. A csapat a szezont a középmezőnyben fogja zárni, a 8-15. hely valamelyikén.
Az ellenfél Las Palmas eddig 2 ponttal gyűjtött többet, mint a Barca tartalékok, ők 55 ponttal a 8. helyet foglalják el (mutatójuk csupa ötös: 55 pont, 55-55-ös gólarány, 15 győzelem, 15 vereség és 10 döntetlen…). Előrébb már nem léphetnek, így a csapat célkitűzése a 8. hely megtartása lehet a hátralevő két fordulóban (matematikailag még a 14. Xerez is beérheti a csapatot… szoros a középmezőny.)

Szóval, mint már említettük, a Barca tartalék nincs jó formában: legutóbbi 6 meccsükön 5 alkalommal szenvedtek vereséget, 3-szor gólt sem lőttek.
A Las Palmas valamivel jobb formát tudhat magáénak, a hat meccsből 3-3 a mérlege, már ami a győzelem-vereség mutatót illeti. A csapat kikapott a jóval esélyesebb Deportól, belerohant egy pofonba a Cartagena ellen, azonban a legutóbbi két meccsükön legyőzték a közvetlen rivális Elche-t, és az élmezőnyhöz tartozó Hercules-t.

A fiatal katalánok valószínűleg fáradtabbak már, mint ellenfelük, így aztán ismét pont nélkül maradnak. Tippünk: vendég!

Olvasói sztorik