Hírek

Szabadságra ment a fél MTK

Bár az NB II Nyugati-csoportjából még két forduló van hátra, a bajnokcsapat tagjai már pihennek.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mivel mindenkinek pihenőidőt kell biztosítani, a sérülésből felépülteknek formába kell lendülniük, eközben pedig fel kell készülni a július 5-én kezdődő szezonra. Az élvonalbeli klubok többsége számára május 27. és július 27. között két hónap áll rendelkezésre a felkészülésre, az MTK számára a bajnokság június 3-ig tart, és július 5-én már nemzetközi mérkőzést játszik a csapat. Az idő nagyon rövid, ezért több részre bontották a keretet, hogy mindenkinek legyen ideje pihenni, ugyanakkor mindenki el tudja végezni a sikeres szezonhoz szükséges előzetes munkát.

A klub három játékosa is tagja az Európa-bajnoki selejtező elitkörben szereplő U19-válogatott keretének: Poór Patrik, Hajdú Ádám és Vass Patrik. A csapat első része a Ferencvárosi TC II elleni 7-1-es siker után, május 21-én szabadságra ment, és június 4-én kezdi a felkészülést: Hegedüs Lajos, Szekeres Adrián, Rafa Wolfe, Dragan Vukmir, Vadnai Dániel, Kanta József, Nikházi Márk, Zsidai László, Könyves Norbert, Ladányi Tibor.

A csapat másik fele lejátssza a hátralévő két találkozót, a Szigetszentmiklós és a Győri ETO FC II ellen, és utána egy hét pihenőt kap: Federico Groppioni, Scheilinger György, Hajdú Sándor, Kálnoki Kis Dávid, Kelemen Dávid, Gál András, Sasa Macura, Pál András, Tischler Patrik, Molnár Marcell, Csiki Norbert, Frank Richárd, Balajti Ádám. Ők azért kerültek ebbe a csoportba, mert sérülésből visszatérve játékra, edzésre van szükségük, vagy azért, mert kevesebb lehetőséghez jutottak a szezonban. Kálnoki és Tischler sokat szerepelt a bajnokságban, ők azonban U21-es Európa-bajnoki selejtezőkre készülnek, így muszáj edzésben maradniuk.

A kerethez csatlakozik néhány játékos az ifjúsági csapatból is, akik szóhoz juthatnak a hátralévő két bajnoki mérkőzésen – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik