Hírek

Csata a Király Kupáért!

A mai nap fő eseménye természetesen a Király Kupa döntője a spanyoloknál, azonban egy kis meglepetéssel is szolgálunk ma: ellátogatunk a litván ligába!

Bilbao – Barcelona

A Király Kupa döntőjét rendezik ma este. A győztes kiléte sokaknak egyértelmű, nálunk is a Barcelona a befutó, de 1,3-as oddsért maximum „kiegészítő” tippként jelölnénk meg a katalánok rendes játékidőbeli sikerét.

Azonban a gólokkal már lehet játszani:

A Bilbao nagyon gyenge szériát fut. Legutóbbi öt tétmeccséből négyet elvesztett, egyszer döntetlent játszott. Ezeken a találkozókon 11 gólt kaptak, nullát rúgtak.

A Barcelona az elmúlt találkozóin talált magára: a Chelsea elleni döntetlen óta négy találkozón rúgtak összesen tizenhét gólt, és csupán hármat kaptak. Az elmúlt 5 találkozójukon 2 döntetlen és 3 győzelem a mérlegük.

A Barcelona motiváltságával nem lehet gond. Guardiola búcsúmeccse következik, ráadásul ebben a szezonban még nem nyertek nagy trófeát, így nem maradt más, minthogy megnyerjék a Spanyol Kupát.

A Bilbao elbukta az EL-döntőt, de a gondok valószínűleg már a két meccsel korábbi, Real elleni találkozón kezdődtek. Utána hazai pályán fogadták a Getafét, akik ellen Bielsa már a félidőben kihasználta a három cserelehetőséget. A következő összecsapáson, az Európa Liga döntőjében is korán változtatott az argentin szakember, kettőt cserélt a félidőben, majd ugyanez történt az utolsó bajnokin is. Kérdés, hogy a szezon végi fáradtság jött-e ki a csapaton, vagy esetleg más, motivációs tényezők játszanak szerepet ezeknél a cseréknél… az biztos, hogy például az EL döntőben nem azt a Bilbao-t láthattuk, akik kiharcolták a szezon során az ottani részvételüket. Viszont, ha csak a fáradtság jött ki a csapaton, akkor a döntőre egy kipihent Bilbao érkezhet.

Nézzük, hogy mely tippek közül érdemes válogatnunk:
– a Barca hendikep (0-1) sikere jelenleg 1,7-es odds körül mozog – ez egy vállalható tipp;
– Messiék kipihenten érkeznek a mai meccsre, ez pedig gólokban fog megmutatkozni. Azonban a Barca védelme foghíjas lesz (Dani Alves és Puyol sérült), és ezt egy jól focizó Bilbao kihasználhatja. Így a 4 vagy több gól is elképzelhető, ami majdnem kétszeres szorzót jelenthet.
– A Bilbao gólszerzése sem ér keveset: 1,6-os odds-ot adnak az irodák a Bilbao találatára. Itt ezt tartjuk esélyes tippnek, bár ha a Barca lenullázná az Athletic gárdáját, az 1,9-szeres pénzt ér.

A fent felsorolt tippek közül nálunk a Barca hendikep a befutó, két góllal jobb lesz a katalán együttes. Tippünk: vendég (1-0-ról)!

Dainava Alytus – Suduva +2,5gól

Hát valljuk be őszintén, nem sok tippet adtunk eddig a litván bajnokságból, valószínűleg nem véletlenül… Fogalmunk sincs az ottani erőviszonyokról, ám ma megtörjük a jeget, és ellátogatunk a balti országba (természetesen csakis azért, mert igencsak szegényes a mai felhozatal…)!
A tabella 4. helyén tanyázó Suduva látogat az 5. helyen álló Dainava csapatához, így hát hatalmas izgalmakra van kilátás, már ha lehet ilyet mondani…
A Dainava eddig 13 meccsen 15 pontot gyűjtött, és már így is hatalmas a lemaradása mai vendégéhez képest (9 pont). Azt biztosan állíthatjuk, hogy a hazaiak a litván liga középcsapatának számítanak, hiszen tavaly is a 8. helyen zártak. Mostani 4-3-6 11:17 mérlege is azt támasztja alá, hogy idén sem érettek meg az élmezőnyi tagságra. Saját közönség előtt még csak egyszer kaptak ki idén, emellett pedig bezsebel 3 győzelmet és kétszer osztoztak a pontokon a vendégekkel.
A Suduva csapatának neve már ismerősebben csenghet a focibarátok számára, hiszen tavaly az Ekranas és a Zalgiris mögött a harmadik helyen zártak. Idén is feltehetően a dobogó az első számú cél, de ettől egyelőre 1 pont elválasztja őket, így be kell érniük a 4. helyezéssel. 26:15 gólaránya arról tanúskodik a csapatnak, hogy azért jóval eseménydúsabb meccseket játszanak, mint mai ellenfelük. Idegen terepen nem túl meggyőző egyelőre a társaság, hiszen a 2 győzelem és egy döntetlen mellé becsúszott már 3 vereség is, ráadásul a legutóbbi 3 idegenbeli fellépésén nem sikerült nyernie a társaságnak. 21 gól esett az eddigi idegenbeli meccseik alkalmával, mely 3-as gólátlag felett van.
Ami azonban a legmeggyőzőbb az over tekintetében, az az egymás elleni mérleg! Legutóbbi 5 közös derbijükből 4 igencsak eseménydúsnak látszik: az időben visszafelé 3:1 4:1 6:0 és 6:1 arányú győzelem a Suduva részéről, valamint tavaly augusztusban sikerült összehozniuk egy 1:1-es döntetlent még a srácoknak.
Nos, a mai meccstől elsősorban gólokat várunk, habár tisztában vagyunk azzal, hogy lövésünk sincs a litván liga erőviszonyairól. Ennek ellenére 1.70-es oddsért támadjuk be ezt az opciót!

Olvasói sztorik