Hírek

Folytatja sorozatát a bajnok?

Julius mesterrel ma három meccsel rukkolunk elő: finn és norvég bajnoki mellett egy barátságos válogatott meccset is kielemeztünk...

Vaasa-HJK Helsinki 2!

Tovább menetel a bajnok, és három ponttal tér haza a vaasai Hietalahden jalkapallostadion-ból!
Immár a 9. fordulót rendezik a Veikkausliigában! 🙂 A tét nagy, hiszen a házigazdáknak a középmezőnyhöz kellene felkapaszkodniuk, a vendégeknek pedig mindenképpen meg kellene őrizniük a vezető helyüket! No de kinek sikerül teljesíteni a küldetést? Szerintünk a vendégeknek!
A Vaasa klasszikus középcsapatnak számít, tavaly a 9. helyen zárt, jelenleg a 8. Az eddig lejátszott 8 mérkőzésén 8 pontig jutott a brigád (2-2-4), hazai és idegenbeli teljesítménye pedig teljesen azonos (1-1-2). Nem igazán jó az alakulat támadóvonala, ezt a 7 jegyzett találata bizonyítja (7-9).
Egész biztatóan kezdte a szezont Olli Huttunen legénysége, az első négy ütközetben 7 egységet sikerült bezsebelniük, ám aztán elfogyott a lendület, és a következő négyesben már csak egy ikszre futotta erejéből. Az elmúlt két hazai mérkőzésén nem tudott nyerni a gárda, két hete az utolsó Jaro is ponttal távozott a hangulatos nevű Hietalahden jalkapallostadion-ból (1-1).
A HJK a tavalyi rajt-cél győzelmet követően az idén nem rajtolt jól, két vereség is becsúszott, mindkettő idegenben. Eddig 9 ütközeten van túl a kék-fehér együttes, ebből hetet megnyertek Antti Muurinen fiai. Jelenleg az élen állnak 21 ponttal, a 2. Inter Turkunak 18 egység áll a neve mellett, igaz, a turkuiak egy meccsel kevesebbet játszottak.
Idegenben, mint említettük, két zakó már becsúszott, ám az elmúlt két túrájukon már nem hibáztak Savage-ék. A formájuk nagyon rendben van, hiszen egy ötös győzelmi szériából érkeznek Vaasába.
Oda, ahová a legszívesebben utaznak a helsinki fiúk! Ugyanis a legutóbbi négy látogatásukat hiba nélkül zárták. Halkan megjegyezzük azt is, hogy a legutóbbi 10 meccsüket is egyaránt a HJK nyerte meg!
Jó formában van a bajnok, a Vaasa pedig nem a kék-fehérek ellen kezdi meg a felzárkózást a középmezőnyhöz! Tippünk tehát 2-es!

Lilleström-Aalesund 1(x)!

Kezd magára találni a Lilleström, ennek pedig az Aalesund issza meg a levét. A pontok otthon maradnak!
A finn bajnokságból átevezünk a norvég pontvadászatra, hiszen találtunk egy egészen jó szorzójú meccset. Mégpedig a Lilleström szerintünk elveri az Aalesundot, és így feljebb kapaszkodik a tabellán…
A hazai együttes jelenleg a 14. helyen szerénykedik, 10 meccsen 10 pontot gyűjtve. A gárda az Åråsen Stadionban eddig 1-2-2-es, nem túl fényes mérleget produkált, de mentségükre legyen mondva, hogy a legutóbbi hazai meccsüket behúzták a Songdallal szemben (1-0).
És még valami, ami a hazaiak sikere mellett szól: Magnus Haglund tanítványai két hete a Viking pályájáról is győzelemmel távoztak, tehát két meccsen hat pontot húztak be Sigurdarsonék. A támadóra egyébként oda kell figyelniük az Aalesund védőinek, hiszen remek szériában van a csatár. Három ütközetben hatszor (!) vette be az ellenfelek kapuját! Azért ez nem rossz mérleg!
Az ellenfél az Aalesund lesz tehát. A brigád most a a 8., 10 csatában 13 pontig jutva. Idegenben nem olyan félelmetes Rekdal mester legénysége: 0-2-3 a soruk. És még valami: a három zakó épp a legutóbbi három túrán következett be…
Otthon viszont jól tolja a gárda, legutóbb a Brann kapitulált a fjordok stadionjában.
Kicsit utánajártunk annak is, hogy az elmúlt esztendőkben mit produkált egymással e két alakulat. Nos, annyi leszögezhető, hogy erőteljes hazai dominancia jellemzi összecsapásaikat. Ez annyit jelent, hogy a pályaválasztó hosszú évek óta nem nyert a másiknál. Az Aalesunk kétszer legalább ikszelni tudott, de győzni ő sem. Tippünket erre (is), no és a formára alapozzuk. Szerintünk nyer a Lilletröm, ám azért egy ikszet is odailleszthetünk az alaptipp mell, amely így néz ki: 1(x)!

Grúzia – Törökország 2!

Grúzia barátságos mérkőzésen fogadja Törökország legjobbjait.

Nincs jó passzban a török nemzeti tizenegy. Legutóbbi 3 meccsükön (1 barátságos, 2 pótselejtező) nem tudtak győzni, ami azt is jelentette a csapat számára, hogy lemaradt az EB-ről. Horvátország ellen gyakorlatilag hazai pályán bukták el a továbbjutást, majd a februári hazai, szlovákok elleni meccsükön is vereséget szenvedtek. A szurkolók valószínűleg már eléggé türelmetlenül várják, hogy ismét győzni lássák csapatukat. A játékosokra is ráfér az önbizalom növelő siker, hiszen három hónap múlva kezdődnek a VB-selejtezők.

Ellenük az a Grúzia lép majd pályára, akik az elmúlt két barátságos meccsüket megnyerték hazai pályán (Albánia és Moldova volt a két szenvedő alany). Előtte ők sem remekeltek a selejtezőkön, utolsó hat meccsükből egy Málta elleni döntetlenre futotta csak (előtte viszont legyőzték azt a horvát csapatot, akik a pótselejtezőkön megverték a törököket…). Tud tehát meglepetést okozni a kaukázusi állam válogatottja.

Mégis, a törökök ezen a meccsen végre újra maguk mellé állítják majd szurkolóikat. Tippünk: Vendég! (és még a 2,5 gól is meglehet…)

Olvasói sztorik