Hírek

Barátságos meccsek és egy osztályozó

A lengyelek az Eb-re készülnek, a hollandok a Bayernnel csapnak össze, a törököknél pedig osztályoznak egy jót a csapatok!

Lengyelország-Lettország 1! -2,5!

A hazai rendezésű Eb-re készülő lengyelek győzelemmel hangolódnak a kontinensviadalra!
A lengyelek ott lesznek az Eb-n. No persze, ez nem meglepő, hiszen a derék polskák az egyik társrendezői a viadalnak. És addig bizony még felkészülési meccsek várnak a fiúkra. Elsőként a lettek vizitálnak majd náluk, akiknél azért mindenképpen erősebbnek tartjuk a piros-fehéreket.
Miután nem kellett selejtezniük, így az elmúlt hónapokban barátságos meccseket vívtak. Az idén a portugálokkal remiztek (0-0), tavaly elverték például a bosnyákokat és minket, ugyanakkor kikaptak az olaszoktól. Nem jellemző rájuk a gólözön, szerintünk ma sem brillíroznak majd a támadóik.
A gárda az oroszokkal, a görögökkel és a csehekkel kerültek egy csoportba, és szerintünk akár tovább is léphetnek a kvartettből. Egy biztos, a támadóalakzatukat meg kell erősíteniük, hiszen a csoportellenfelek hálóját nem lesz egyszerű bevenni majd.
A lettek lemaradtak a kontinensviadalról, a görögök, a horvátok és Izrael is megelőzte őket, csak a grúzokat és Máltát sikerült maguk mögött tartani. 3-2-5-ös sort hoztak össze, és mindössze 9 alkalommal voltak eredményesek a 10 mérkőzésen!
Rudnevsék az elmúlt fél évben mindössze a grúzokat és Máltát tudták legyűrni, legutóbb a kazahoknál vendégszerepeltek, és értek el dög unalmas meccsen egy hangulatos 0-0-ás eredményt…
2002-ben és 2003-ban randevúztak egymással a csapatok, akkor Eb-selejtezőn mindig a vendég nyert (0-1, 0-2). Most a hazaiaknak szavazunk bizalmat, és bár nem vagyunk híve a kevés gólos mérkőzéseknek, most mégis a -2,5-ös opciót javasoljuk megjátszani…

Bayern München-Hollandia +2,5!

Látványos bulimeccset játszik egymással a bajor elitalakulat és a tulipános válogatott. Szerintünk a felek kiszolgálják majd a közönséget, és ennek megfelelően a hálók legalább háromszor megzördülnek majd…
Nem sok mindent kívánunk hozzáfűzni ehhez a tipphez, hiszen oly egyértelműnek tűnik, hogy kiszolgálják majd a gárdák a közönséget. A bajorok nagy pofont kaptak szombaton, és a sokkot még biztosan nem heverték ki a Gomezék.

A holland válogatott simán kijutott a Eb-re, 10 mérkőzéséből mindössze egyet veszített el, de azt is már akkor, amikor nem volt tétje a meccsnek. Huntelaarék esélyesek akár a trófea elhódítására is, és a narancsosok igazán a támadófutball hívei.
Éppen amiatt gondoljuk, hogy igazi futball-gálát láthat majd a publikum, amelynek a végén lesz legalább három találat! Tippünk tehát +2,5!

Rizespor – Adanaspor X

Kihúzza döntetlennel az Adanaspor a török másodosztály rájátszásának második meccsét.

A két csapat első találkozója 3-1-es hazai sikerrel ért véget, vagyis az Adana kétgólos előnnyel várja majd a visszavágót.

A hazai Rizespor az elmúlt találkozóin nem szerepel túl fényesen: legutóbbi két meccsüket elbukták, ráadásul az előtte lévő időszakban sem sikerült túlságosan meggyőző játékot produkálniuk. Gólszegény győzelmeket arattak a liga második felében tanyázó csapatok ellen (egy kivétel azért akad; a legutóbbi győzelmüket a felsőházba tartozó Boluspor ellen szerezték, 4-1-re győztek), ami nem túl jó előjel jelenlegi ellenfelükkel szemben.

Ugyanis az Adanaspornál mindössze 3 csapat kapott kevesebb gólt a bajnokságban. A 34 meccsen csupán 32 alkalommal találtak az ellenfelek a kapujukba. A Rizespor neve mellett szólhatna, hogy a ligában ők szerezték a legtöbb gólt, azonban ez a védekezés rovására történt, az 52 lőtt gól mellett 44 bekapott találat díszeleg, aminél csak 5 csapat kapott többet a másodosztályban (köztük van a 3 kieső…). Lőtt gólok tekintetében az Adana az élmezőnyt üldözi, 46 találatánál csak 3 csapat lőtt többet.

Várható tehát, hogy a hazaiak felvállalják majd gólerős játékukat, de ha sikerül is feltörni az ellenfél védelmét, a további gólszerzési kényszert a maga javára fordíthatja a türelmes futballra „ítélt” vendég együttes. Tippünk: döntetlen (3,1).

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik