Hírek

Siófoki papírforma-győzelem

A Siófok 1-0-ra nyert a Ferencváros otthonában az OTP Bank Liga 29. fordulójában.
OTP Bank Liga, 29. forduló
Ferencvárosi TC – FGSZ Siófok 0-1 (0-0)
Albert Stadion, 6000 néző. Játékvezető: Szilasi
FTC: Jova – Fülöp N., Balog Z. (Lisztes, 64.), Klein, Sváb – Júnior, Jovanovics, Holman (Beliczky, 61.) – Simics (Rósa D., 78.), Oláh L., Pölöskey. Edző: Détári Lajos
Siófok: Ribánszki – Mogyorósi, Lengyel D. (Fehér Zs., 56.), Fejes, Nyári T. – Pál Sz., Kecskés, Egerszegi (Fomumbod, 67.), Kanta Sz. (Sowunmi, 77.) – Haraszti, Simon A. Edző: Horváth Károly
Gólszerző: Simon A. (86.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Mindkét oldalon több lehetőséget láthatott az a körülbelül hatezer néző, aki ingyen tekinthette meg a találkozót. A bevételkiesés egy részét a ferencvárosi futballisták fizetéséből fedezték, ugyanis a vezetőség ezzel büntette a játékosokat a Pápa elleni hazai vereséget követően. Az első félidőben a vendégek álltak közelebb gólszerzéshez, de Haraszti Zsolt lövése a kapufán csattant. A fordulást követően visszaesett a színvonal, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. A hajrában a Siófok egy kontratámadás végén, Simon Attila révén megszerezte a vezetést, ezzel pedig el is döntötte a találkozót.

– Horváth Karcsi barátomnak a meccs előtt mondtam, hogy a két csapat jelenlegi állapotát nézve, ebből a meccsből ők tudnak kijönni jól. Igazam lett – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vass László, aki korábban mindkét csapatnál dolgozott edzőként. – A Ferencváros kicsit furcsa felállásban játszott, mint a Pápa elleni meccsen, de nagyon lendületesen kezdett. A négy-kettő-három-egyes alapfelállás meglepő, és a két szélsőtámadó felállása is az volt. Simicsről és Oláhról tudjuk, hogy belsőpozíciós játékosok. Most a szélről indultak befelé, de rendszerint labdákat vesztettek. Pölöskey egy labdát sem tudott úgy megtartani vagy megjátszani, ahogy kellett volna. Ha azt nézzük, hogy Junior és Jovanovics nem kimondottan szervezőjátékosok, egyiknek sem az a posztja, ahol játszott, akkor kijelenthetjük, hogy az egész csapat meg volt erőszakolva, így nem alakulhatott ki pontos játék. A Siófok maximálisan szervezetten játszott, abszolút megérdemelt a győzelme. Az FTC mozgalmasan kezdett, de ahogy telt az idő, úgy lettek egyre kevesebbek és kevesebbek. Amit a Fradi-közönség csinál, az előtt le a kalappal, de a csapat nem tud fölnőni játékkal a szurkolótábor buzdítása mellé. Szerkezeti, felépítési, összetételi problémákat fedezek fel, immár mérkőzések óta. A másik oldalon Simon Attila remek tavaszt produkál, a siófokiak pedig az egész szezonjukra feltették a koronát azzal, hogy nyerni tudtak az Üllői úton.

A Siófok legutóbb éppen tíz éve, 2002-ben kapott ki bajnoki meccsen az Üllői úton, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy ezúttal papírforma győzelmet aratott, és megelőzte fővárosi riválisát a tabellán. Az FTC az elmúlt két és fél meccsen (öt félidő során) képtelen volt gólt rúgni saját pályáján.

Olvasói sztorik