Hírek

Otthon marad a serleg?!

A BL-döntőjében a bajorok szerintünk otthon tartják a serleget. Az angol osztályozón gólokkal kalkulálunk...

Blackpool-West Ham United +2,5!

Nem kímélik egymást a csapatok a Wembley-ben! Egymásnak rontanak, és meg sem állnak három gólig! Aztán, hogy ki nevet a végén? Talán a kalapácsosok…
Öldöklő sorozaton vannak túl a gárdák: 46 bajnokit követően egy-egy párosmeccset is megvívott már mindkét alakulat, s így jutott el a fináléba a West Ham és a Blackpool. Két együttes, amely egy esztendeje búcsúzott a Premier Legue-ből, és most, 12 hónap elteltével visszatérhetnek a legmagasabb osztályba.
Talán a West Ham drukkerei lehetnek csalódottabbak, hiszen Sam Allardyce brigádja sokáig az első-második helyen tanyázott, ám a hajrában nagyon sokat remiztek, így lecsúsztak az egyenes feljutást érő pozíciókról.
A londoniak végül a 3. helyen zártak 86 ponttal, 24-14-8-as mérleggel. A gólarányuk 81-48- volt, ezzel a második legeredményesebb támadószekciót mondhatták magukénak. Következett a rájátszás, itt első körben a Cardiff várt Vaz Te-ékre. Nos, a walesiek nem igazén tudták megnehezíteni a kalapácsosok dolgát, Nolanék kettős győzelemmel, kapott gól nélkül (5-0) léptek tovább a play off döntőjébe.
Többször megfogalmaztuk már, hogy szerintünk a piros-kék-fehérek játékosállománya volt a legerősebb a ligában. Továbbra is fenntartjuk e vélekedésünket. Hogy nem sikerült az élen zárni, talán tényleg a sok iksznek volt betudható. Otthon 11-8-4-es sor bizony arról árulkodik, hogy jó néhány alkalommal nem bírt a gyengébb ellenfelével a gárda. Pedig, ha csak egy ikszes meccsét behúzza, akkor most nem kellene a Wembley-be megjelennie Cole-éknak…
Nem így történt, tehát marad a túlóra. Csakúgy, mint a Blackpool számára, amely nagyon szeszélyesen teljesített a szezonban. Általában a felsőházban tanyázott, de a dobogó környékére nem sikerült odaérniük Ian Holloway együttesének. A narancssárgák tették a dolgukat, és jól finiseltek. Be is értek az 5. helyre 75 ponttal, 79-59-es gólaránnyal. 3. legtöbb gólt rúgták Phillipsék, ugyanakkor a védelem meglehetősen sebezhetőnek tűnt: a rájátszó és feljutó alakulatok közül messze Evatték kapták a legtöbb találatot.
Szimpatikus gárda mindenképpen a Blackpool, hiszen az esetek többségében felvállalta a nyílt támadójátékot. Ebből aztán hol jól jött ki, hol nem. 20-15-11-es mutatót hoztak össze Ince-ék, akik legutóbb márciusban szenvedtek vereséget (a feljutott Reading vendégeként).
A tavaly még ugyancsak élvonalbeli Birmingham várt a brigádra a rájátszás elődöntőjében, és a narancssárgák otthon 1-0-ás előnyt szereztek, amelyet meg is tartottak a St. Andrew’s-ban (2-2).
Így jutott el a két alakulat a Wembley-be, ahol meggyőződésünk, hogy nem hazudtolják meg önmagukat, azaz a támadófoci dominál majd. Az elmúlt években négy meccsükből hármat megnyert a WHU, és azokon a találkozókon jött a +2,5. Most is hasonló forgatókönyvvel számolunk. Szerintünk találatokból nem lesz hiány, és a végén várhatóan a londoniak örülhetnek majd a feljutásnak…

Bayern München – Chelsea 1!

Hazai pályáján játsza a Bajnokok Ligája döntőjét a Bayern csapata. A vendég együttes az angol kupagyőztes Chelsea lesz.

Nem éppen ilyen szezonról álmodott a müncheni publikum. A Bayern eddig semmit sem nyert, szépen lassan előnyből bukták el a bajnokságot, majd a kupában szenvedtek megalázó vereséget a bajnok Dortmundtól. Emellett azonban teljesítették azt a célt, amelyet valószínűleg minden játékos, vezető és szurkoló kitűzött maga elé a szezon elején: bejutottak az Allianz Arénában rendezendő BL döntőbe.

Az ellenfél a pont ellenkező szezont futó Chelsea lesz: az londoni kékek a bajnokság első felében „vegetáltak”, majdhogynem erős középcsapatként asszisztáltak az éllovasok csatározásához. Azóta némileg magukra találtak Lampardék, de az elmúlt években rendre a BL-ben induló gárdától sovány teljesítmény a bajnoki 6. hely és az FA-Kupa győzelem.

Hiányzók is lesznek bőven mindkét oldalon: A Bayern nélkülözni kénytelen a Badstuber, Alaba, Luis Gustavo hármast, míg a kékeknél hiányzik majd Terry, Ivanovic, Ramires és Meireles. Mellettük még négy további sérültről szólnak a hírek, azonban valószínűleg ők a döntőre felépülnek.

Mindkét csapat sokkal „tartozik” tehát a szurkolóinak. Azonban a hazai pálya – véleményünk szerint – a bajoroknak fog kedvezni. Robbenék a rendes játékidőben döntenek majd: hazai (1,8 – mióta felkerült a portálokra a sérültek listája, néhány iroda már csak 1,7-et kínál a bajorok rendes játékidei győzelmére)

Olvasói sztorik