Hírek

Lila gólok!

Ma magyar bajnoki meccsek mellett a svéd második vonalba látogatunk el... Julius mester ezúttal is a segítségünkre volt a tippvadászatban!

Kecskemét-Újpest +2,5!

Lila gólokkal számolunk ma délután a Széktói stadionban, ahol az Újpest vendégeskedik. E két gárda egyszerűen nem bír magával, ha egymással találkozik: rendre sok találatot hozott az összecsapásuk. Így lesz ez ma is!
Az utolsó előtti forduló nyitómeccsén a két alakulat közül mindenképpen a hazaiak lehetnek motiváltabbak, ugyanis ha jó hajráznak – no és a riválisok betliznek egy sort – akkor még akár a nemzetközi porondra is kiléphet Török László alakulata. Mert a Kecsó jelenleg az 5. 41 ponttal, a 4. Honvédnak pedig 43 egység áll a neve mellett. A Győr kizárásával a 4. pozíció is Európát ér, tehát Lencséék még odaérhetnek a bűvös helyre.
És erre jó esélyük is van, hiszen az Újpest után Siófokra látogatnak, és ismerve a riválisok sorsolását, talán az alföldiek helyzete tűnik a legkönnyebbnek. Otthon a lilák egyébként is masszívan teljesítenek, 8-2-4-es mérlegük erről tanúskodik. Összesen 46 gólt rámoltak be az ellenfeleknek, ennek a felét hazai környezetben tették.
A formájuk viszont nem az igazi. Produkáltak egy parádés koratavaszt, ám az elmúlt négy fordulóban már döcög a szekér: három vereség mellett csak egy sikert könyvelhettek el. Legfájóbb kétség kívül a múlt heti, pápai kudarc volt.
Tököliék mindenképpen megkaparintanák a 4. helyet, és ehhez bizony nyerniük kell – azt gondoljuk, hogy erre jó esélyük is van a hazaiaknak.
Az Újpest pocsék szezont futott, immár a harmadik edző irányítja a szakmai munkát. A télen hiába talált tulajdonosra a klub, a csapat nem lett jobb. Sőt… Spisljak mesterrel a kiesés szélére sodródott a brigád, teljesen érthető volt tehát, hogy megvált a klubvezetés a szerb szakembertől. Külföldi tréner ült le a kispadra, a belga Marc Lelievre egy kicsit fel is rázta Pollákékat, ám ez mindössze arra volt elegendő, hogy biztosan maradjon bent az élvonalban a patinás alakulat.
A fővárosiak most a 12. helyen tanyáznak 31 ponttal, botrányosan gyenge idegenbeli mérleggel (1-4-9, 7-24, csak Pápán tudtak nyerni Barczyék). A formájuk egészen biztató, hiszen Kabáték hat meccse nem kaptak ki. A múlt héten a derbin saját közönségük előtt leikszeltek a Fradival (1-1, elképesztően rossz meccsen).
Motivált hazaiak, sérülésektől tizedelt, felszabadult vendégek. Mi sül ki ebből? Nos, szerintünk hazai siker, és tuti, hogy gólzápor! Az elmúlt években a két lila egység rendre találat-gazdag összecsapásokat vívott, megesett, hogy 8-szor rezdült meg a háló, de háromszor-négyszer minden esetben!
Most sem lesz ez másként! Húzzuk be bátran a +2,5-ös opciót, egy másik szelvényen pedig a hazai sikert!

Hammarby – Assyriska FF 1!

Hazai pályán folytathatja menetelését a Hammarby, a szenvedő fél az Assyriska csapata lesz.

A svéd másodosztályú bajnokságban eddig 6-6 meccset játszott a két csapat. A Hammarby veretlen, 16 pontot gyűjtve a második helyen áll, ellenfele, az Assyriska pedig a hetedik, 10 ponttal.

A legutóbbi hazai meccsén pontokat veszítettek a vendéglátók, ezt nem tehetik meg ismét, főleg ha a feljutásért kívánnak harcba szállni. A vendégek teljesítménye nem túl fényes idegenben, 3 meccsből két vereséggel és egy döntetlennel rendelkeznek.

Az elmúlt két találkozóján 1-1 gólra futotta csak a vendéglátóktól, viszont a védelmük eddig nagyon biztos lábakon áll, a hat mérkőzésen mindössze három alkalommal kapituláltak. Az Assyriska ebben a mutatóban is gyengébb, a nyolc lőtt góljukra hét „válasz” érkezett, vendégségben eddig nem úszták meg kapott gól nélkül a találkozóikat. Itt egy kicsit talán el is bizonytalanodhatnánk, hiszen a hazaiak a három kapott góljukból kettőt hazai pályán gyűjtöttek be. Azonban nekünk ez csak azt igazolja vissza, hogy otthon felvállalja a nyílt játékot a Hammarby, és az amúgy sem acélos vendég védelem behódol majd a hazaiak előtt.
Tippünk: hazai (1,92)!

Győr – Pécs 2,5-nél kevesebb gól!; Kecskemét – Újpest 2,5-nél több!

A két magyar bajnokin csak a gólokra tippelünk, a győztes kiléte miatt nem szeretnénk izgulni. (A győri 1,3-as odds eléggé adja magát, de kicsivel lejjebb olvashatjátok, miért nem bízunk mi ebben)

Pénteken már a 29. fordulót rendezik az NB1-ben, 4 csapat lép ezen a napon pályára.

Kecskeméten vendégszerepel az Újpest. A pesti lila-fehér gárda az elmúlt 5 mérkőzésén veretlen, két győzelem mellett három iksz a mérlegük. Az elmúlt 6 mérkőzésükön minden alkalommal szereztek legalább egy gólt. Emellett 3 alkalommal rezdült Balajcza hálója.
A Kecskemét most egy gyengébb szériát fut, az elmúlt 5 találkozójából három pontot sikerült csak gyűjteniük. Három meccsen kaptak legalább két gólt, és mindössze egy alkalommal sikerült kapott gól nélkül lehozni a meccset. A lőtt gólokkal adósak maradtak Tököliék, de ezt a mai meccsen véleményünk szerint pótolják majd. Mindkét csapatnak hajtania kell, az Újpestnek becsületbeli ügy a minél jobb helyezés elérése (adott esetben még az örök rivális Fradit is megelőzhetik, ezzel némileg kiengesztelhetik a csalódott szurkolókat), míg a Kecskemét a Győr európai porondról való kizárása miatt még mindig harcban áll az EL-t érő 4. helyért.

Ahogy az előbb említettem, a héten eldőlt, hogy a Győri ETO nem indulhat az európai kupasorozatokban. A győriek harmadik helye már biztos, esélyük még van az ezüstérem megszerzésére, de az UEFA döntése hatással lehet az amúgy sem gólparádékat rendező ETO-játékosokra.
Pintér Attila csapata nem sokszor játszott gólgazdag meccset a szezonban. Az elmúlt 3 meccsükön ráadásul 3 vereség a csapat mérlege, ezzel biztossá vált, hogy ebben a szezonban senki sem fogja meg a bajnok Debrecent. Ha még ehhez hozzávesszük a fent említett UEFA-döntést, aligha várhatunk parádét a győriektől.

A vendég csapat viszont az a Pécs lesz, akik az őszi teljesítményüknek köszönhetik NB-1es tagságukat. Ha az elmúlt 5 fordulót vesszük figyelembe, a baranyai gárda toronymagasan a legrosszabb szériát futja az első osztályban. Utoljára márciusban nyertek meccset, azóta két 0-0-s döntetlen és hat vereség a mérlegük. Gólokat egyáltalán nem várhatunk a csapattól, gyakorlatilag minden második meccsükön szereznek 1-1-et.
Ha ezt a két teljesítményt összegyúrjuk, aligha számíthatunk egy 1-2 gólnál többet hozó mérkőzésre…
Tippünk: 2,5-nél kevesebb találat!

Olvasói sztorik