Hírek

Északi menet

Az Elfsborg folytathatja remek sorozatát, a Köbenhavn pedig elhódíthatja a dán kupát!

Malmö – Elfsborg 2

A svéd bajnokságból a Malmö – Elfsborg találkozót tűzzük műsorunkra.

A két éllovas (a második fogadja az elsőt) között 6 pont a különbség. Ha a Malmö nem szeretne leszakadni riválisától, győznie kell a mai rangadón. Szerintünk nem járnak sikerrel!

Az Elfsborg az eddigi 9 találkozójából nyolcat megnyert, egyszer kapott csak ki (Helsingborg 1-2). Hazai pályán hibátlanok, az említett vereséget idegenben szenvedték el. A vendégek az elmúlt hét meccsükön begyűjtötték mind a 21 pontot, míg a hazai csapat (otthon a Malmö mérlege 4-1-0) ugyanezen időszak alatt 14 pont megszerzésére volt képes.

Az Elfsborg tehát egyszer szenvedett csak vereséget idegenben, azonban meg kell jegyeznünk, hogy a Helsingborg elleni találkozó óta nem is utaztak közvetlen riválishoz. Eddigi ellenfeleik nagyrészt az alsóbb régiókban szerénykednek.

A Malmö otthon egyszer vesztett csak pontot, az utolsó előtti Gefle ellen. Róluk is hasonlóan elmondható, hogy a Helsingborg csapatán kívül nem találkoztak még rivális csapattal a hazai környezetükben. Ellentétben azonban a vendégekkel, a Malmö legyőzte riválisát.

Az előző fordulóban az Elfsborg 1-0-ra legyőzte az AIK csapatát, míg a Malmö a hosszabbítás perceiben mentett pontot Göteborgban. Utóbbi mérkőzéshez hozzátartozik, hogy a Malmö az első félidőben kényszerű cserét hajtott végre csatárposzton, kérdés, hogy Wilton Figueiredo felépül-e a mai találkozóra.

A két csapat szoros mérkőzésén győznek a vendégek! Tippünk: 2 (3,6)

Horsens – Köbenhavn 2

Sikerül a duplázás a Köbenhavn csapatának!

A mai napon rendezik a Dán Kupa döntőjét, amelyet a bajnokság két meghatározó csapata, a bronzérmes Horsens és a bajnok Köbenhavn vív meg egymással.

A két csapat bajnoki hajrája egyaránt bravúros: a Horsens nagy hajrában, az utolsó fordulóban megcsípte a harmadik helyet, míg a Köbenhavn az utolsó három mérkőzősén majdnem elherdálta a korábban megszerzett előnyét.

A két csapat egymás elleni mutatója a vendégek mellett szól, emellett számíthatunk arra is, hogy bizonyítani akar majd az utóbbi meccseken gyengén szereplő csapat.
A sírból visszahozott utolsó bajnoki is arról árulkodik, hogy a küzdőszellem még nem veszett ki a csapatból, amikor nagyon égett a ház, hajtottak becsülettel.

A kupa történetében természetesen jóval nagyobb múlttal rendelkezik a Köbenhavn csapat, eddig négyszer győzött a csapat, míg a fiatal, 1994-es alapítású Horsens most játssza első döntőjét. Dönt a rutin, meg az évek… tippünk: vendég (a rendes játékidőben – 1,83)

Olvasói sztorik