Hírek

HJK, AEK: a nyerő páros!

A finn bajnokságban a címvédő idegenben is esélyes a győzelemre. A görögöknél az AEK érvényesítheti a papírformát...

Haka-HJK 2!

Folytatja jó sorozatát a bajnok, és ennek ezúttal a Haka lesz az áldozata. A fővárosiak szerintünk három ponttal térnek haza a túráról!
A 8. fordulót rendezik ma délután Finnországban: a bajnok a Valkeakoski-i Tehtaan kenttä-ba hivatalos (fogalmunk sincs, hogy a “hivatalos szó előtt mit írtunk le, jobb egér másolással jutottunk ugyanis az információhoz 🙂 ). A derék Haka 6 fellépést követően 6 ponttal a 8. helyen tanyázik, Sami Ristila együttese még nem ikszelt (2-0-4). Odahaza eddig csak kétszer meccseltek a fiúk, egyet behúztak (Jaro 4-1), egyet bebuktak (Marienhamn 0-2).
Ez a szeszélyesség jellemzi a gárdát, amely tulajdonképpen ott folytatta, ahol tavaly abbahagyta: a 2011/2012-es szezon zárásakor a 10. helyen végzett a csapat, tehát megúszta a kiesést.
A HJK tavaly magabiztosan nyerte meg a bajnoki címet, tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattak a kék-fehérek. Akik bizony az idén kissé beragadtak a rajtnál… No nem kell tragédiára gondolni, viszont a HJK-drukkerei nem ahhoz szoktak, hogy a brigád 7 meccséből kettőt elveszítsen.
És most ez a szégyen érte Antti Muurinen alakulatát. A két “vétkes” a TPS és a Mypa volt. Ám a zakókat nem mostanában szedték be Savage-ék, májusban ugyanis három fellépésükön 9 pontot húztak be a fiúk!
Most így 7 ütközetet követően 15 egységgel a 2. pozícióból várják a folytatást. 15-ször voltak már eredményesek a gárda támadói, tehát a támadósorral nincsen baj!
És akkor arról még nem is szóltunk, hogy a HJK valósággal nyerni jár a Hakához! Hat túra, hat siker!
Most sem hibázhat a bajnok, szerintünk sima vendéggyőzelem várható! Tippünk tehát 2-es!

AEK Athén – PAOK 1

Bátor fogadóknak ajánljuk a görög rájátszás ki-ki meccseit, melyek döntenek a BL-t érő 2. helyezésről. A Pana gyenge kezdésének köszönhetően mind a négy pályázónak (Panathinaikosz, Atromitosz, PAOK, AEK) reális esélye lehet a győzelemre. A négy csapat közül a PAOK vendégszereplését választottuk esélylatolgatásra.

A két csapat 6 illetve 7 pontot gyűjtött az eddigi 4 meccsén. A görög bajnokság félelmetes hangulatát tükrözi, hogy az Athén a playoff során otthon eddig hibátlan (a PAOK is…és a négy gárda közül egyik sem nyert még idegenben), és a többi csapat sem szenvedett még vereséget hazai pályán. A körbeveréseknek köszönhetően parázs utolsó két forduló vár a csapatokra.

Nem hibázhat tehát az AEK, ha ismét a BL főtábláért szeretne harcolni. A PAOK legnagyobb ereje közönségében rejlik (csak úgy, mint a többi görög csapatnak), így idegenben nem várunk tőlük nagy teljesítményt.
A két csapat elmúlt öt mérkőzését rendre a szaloniki csapata nyerte (ebből négyet otthon), vagyis egy sorozat mindenképpen meg fog szakadni ma este; vagy az Athén hazai vagy a PAOK AEK elleni győzelmi szériája. Mi az utóbbira szavazunk! Tippünk: hazai (2,3).

Olvasói sztorik