Hírek

Irány Anglia, Írország, Németország!

Két osztályozó meccs mellett egy szigetországi bajnokit választottunk ezúttal. Ma mutatkozik be csapatunkban Julius barátunk, aki remélhetőleg rendszeresen segíti majd a dolgunkat. Természetesen ha rossz tippeket ad, akkor a pontos címét, elérhetőségét közzétesszük :)

Huddersfield-Milton Keynes Dons +2,5!

Osztályozó meccset rendeznek a Championshipbe jutásért: szerintünk a találkozón simán eljutnak a felek három találatig!
Az első mérkőzésen a stadium mk-ban 2-0-ra diadalmaskodott a Huddersfield Town, tehát egyértelmű, hogy a hazaiak várják kedvezőbb pozícióból a visszavágót. Épp emiatt gondoltuk, hogy lesznek találatok a mai meccsen…
Egyrészt, mert mindkét alakulat szépen termelt a bajnokság során, 46 fellépésen a hazaiak 79, a vendégek 84 alkalommal voltak eredményesek. Másrészt az első mérkőzés eredménye alapján a vendégeknek muszáj támadniuk, és a kinyíló védelmüket könnyedén lekontrázhatják a huddersfieldi támadók…
A League I-ban a Huddersfield a 4. helyen végzett 81 ponttal, a Galpharm Stadium-ban 14-6-3-as, egészen parádés sorral rukkoltak elő Hunték. A formájuk viszont kissé hullámzó volt tavasszal: kínos idegenbeli kudarcok után a finisben három meccset ugyan veretlenek maradtak a fiúk; igaz, alsóházi együttesek voltak az ellenfelek.
A Milton Keynes Dons az 5. pozícióban zárt 80 egységgel, idegenben 10-8-5-ös egészen elfogadható mérleggel. Az “urak” február közepe óta nem kaptak ki a kirándulásaikon, tehát kimondottan illetlen vendégnek számítanak mostanság….
De miért is várunk sok gólt a mai összecsapástól? Egyrészt azért, mert mindkét fél a támadófutballt részesíti előnyben. Másrészt pedig azért, mert a vendégeknek nincs más választásuk, mint előre! A két gólos hátrány nyilván nem ledolgozhatatlan, ugyanakkor nem lesz egyszerű dolguk a vendégeknek. Viszont a 2-0 az egyik legveszélyesebb eredmény, tehát a Huddersfield sem “alhat” bele a meccsbe…
És nem is teszi majd! Szerintünk mindkét fél betalál majd, és a felek eljutnak majd háromig. Jó ki csörte le, amelynek a végén a hazai publikum örülhet majd. Tippünk: +2,5!

Monaghan – Derry City 2

A 11. forduló záró mérkőzése a gyengén kezdő csapatokról szól az ír bajnokságban. A Monaghan látja vendégül a Derry City-t. Mindkét félnek van mit javítania a teljesítményén, lássuk, miért is:

A vendég Derry City az előző szezonban a nemzetközi szereplést érő 3. helyet szerezte meg a bajnokságban. (Azonban az UEFA 2 évvel ezelőtti döntése alapján még egy szezon erejéig nem vehet részt az európai porondon – nálunk hasonló cipőben járhat majd a Győri ETO csapata.) A gárda idei mérlege eddig jóval gyengébb, mint a tavalyi. 10 mérkőzésen 3 győzelem (Bohemians, Bray Wanderers, Cork City), 3 döntetlen (UC Dublin, Sligo, Shamrock) és 4 pont nélküli mérkőzés áll a csapat neve mellett, vagyis a szezon első negyedében sikerült annyi vereséget összegyűjteniük, mint a 2011-es évben (tavalyi mérlegük: 18-14-4). Nem éppen dobogóshoz méltó kezdéssel örvendeztette meg szurkolóit a Derry. A csapat eredményein látszik, hogy nem sikerült megtalálni a télen Iránba igazoló, házi gólfelelős Éamon Zayed (36 meccs, 22 gól) utódját.

Hasonlóan gyengén szerepelnek a vendéglátók is, akik 10 mérkőzésükből mindössze egyetlen találkozót (ők is megverték a Derry Európa Liga szereplését „elnyerő” Bohemians-t) tudtak megnyerni. A 3 pont mellé még két pontot sikerült gyűjteniük (St. Patricks, Bray Wanderers), a többi 7 találkozón pont nélkül maradt a 2012-es szezon osztályozós újonca.

A csapatok az elmúlt 5 mérkőzésükön egyaránt 3-3 pontot gyűjtöttek; a Derry 3-szor ikszelt, kétszer kikapott, míg a Monaghan egy győzelem mellett négyszer hagyta el vesztesen a pályát. Ha a hazai-vendég mutatókat nézzük, vendégsikert jósolhatunk: a Monaghan győzelem és rúgott gól nélkül szerepelt eddig saját stadionjában (egy döntetlen mellett 3 vereség), a Derry viszont idegenben is hasonlóan kiegyensúlyozott (1-2-2, 6-5-ös gólarány), mint hazai pályáján. A két csapat legutóbb 2010 októberében találkozott egymással, akkor a Derry győzött idegenben 1-0-ra. Előtte 4 alkalomból három Derry és egy Monaghan sikert jegyezhetünk fel.

A mérkőzésen tehát két gyengén szereplő csapat találkozik egymással. A legtöbb fogadóiroda már-már biztosnak mondható vendégsikert vár (a vendég odds 1,8 körül mozog). Azonban meg kell jegyezni, hogy a két csapat közül a Monaghan 9, a Derry mindössze 2 napot pihenhetett a mérkőzés előtt (utóbbi döntőt játszott az ír Setanta Kupában, melyet tizenegyesekkel elbukott). A döntő okozta fáradalmak, illetve az a tény, hogy a Monaghan otthon eddig egy gólnál nagyobb vereséget sosem szenvedett el, elgondolkoztatott egy kicsit minket is. Azonban a Derrynek most már teljesítenie kell. Tipp: vendég (1,8).

Düsseldorf – Hertha x

Nyert állásból bukta el az első meccset a Hertha. Hiába vezettek a fővárosiak a mérkőzés első felében, 10 perc elég volt a Düsseldorfnak ahhoz, hogy a javukra fordítsák a találkozót. Ami még fájóbb lehet a berlinieknek, hogy mindez az Olimpiai stadionban történt, ami azt jelenti, hogy gólokkal kellene nyerniük a Düsseldorf vendégeként.

A korábban szebb időket látott hazai csapat a legutóbbi 10 tétmérkőzéséből mindössze két alkalommal hagyta el vesztesen a pályát (ráadásul hazai bajnokin az egész szezonban csak egy alkalommal kapott ki a Fortuna). A Hertha formájáról is hasonló adatokkal szolgálhatunk, azonban fordítva: a 10 meccsből csupán két alkalommal tudott győzni a Rehhagel-legénység (vendégként a szezonban összesen 3-szor). Mindemellett két döntetlen és hat vereség szerénykedik a fővárosiak neve mellett. Nem szabad elfelejteni azonban a két csapat között meglévő osztálykülönbséget! Előbbi a másod, utóbbi az első ligában hozta jelen formáját.

Igazán szoros mérkőzésre számíthatunk a visszavágón: a Düsseldorf a biztos pozíció őrzésre törekedett a korábbi mérkőzésein is. Amikor kellett, a csapat odatette magát, amikor elég volt a biztos játék, akkor nem kockáztattak.

Ezzel szemben a Hertha jóval megterhelőbb meneteléssel jutott el az osztályozóig, ami a kapott gólok számán is meglátszik. Mikor a csapat minden mindegy alapon megpróbált kockáztatni, általában több gólos vereség, vagy legalábbis több kapott gól lett a vége. Csak a Hoffenheim, a Köln és a Mainz ellen sikerült gólokkal győzniük. Pedig a mai osztályozón is támadni kell a fővárosiaknak, ha továbbra is az első osztályban akarnak szerepelni.

Figyelembe véve, hogy a két csapat hogyan teljesített az egész szezon során, véleményünk szerint minden Hertha gólra jön válasz hazai részről (illetve minden hazai gól utáni tömörülést Hertha-gól tör majd meg). Tippünk: döntetlen (3,2).

Olvasói sztorik