Hírek

Osztályozók: hazai esélyek…

A Sheffield United a Stevenage, a Karlsruher SC pedig a Regensburg ellen vívhatja ki a sikert a párosmeccsen!

Sheffield United-Stevenage Borough 1!

Hazai sikerrel zárul a Championship tagságért zajló rájátszás második felvonása: a United továbbjut, és várja a következő ellenfelet. Az első meccsen nem született gól.
Nagyon csalódottak voltak a piros-fehér-fekete drukkerek a bajnokság zárásakor, ugyanis kedvenceik elszórakozták a feljutást, ráadásul épp a városi rivális előzte be őket a finisben… A United otthon erősnek számított (16-4-3), 54-27-es gólaránya pedig arról árulkodik, hogy eseménydús mérkőzéseket vívott Danny Wilson alakulata.
Az utolsó három fordulóban nagyon visszafogott teljesítményt produkáltak Maguire-ék: mindössze két döntetlenre futotta erejükből. A baglyok ugyanebben a periódusban 9 egységet húztak be, így meg is előzték a városi riválist 3 ponttal
Kesergésre azonban nem volt idő, hiszen jött a play off, ahol a 6. Stevenage lett az ellenfél. A másik ágon a Milton a Huddersfielddel küzd meg. A győztesek a Wembley-ben randevúnak egymással, hogy eldöntsék, ki jut fel a Championshipbe.
Tehát a Stevenage fogadta a múlt héten a csíkosakat, és a kilencven során nem esett gól. A piros-fehérek a bajnokságban remek hajrájuknak köszönhették, hogy odaértek a 6. helyre. 17 ponttal gyűjtöttek kevesebbet aktuális ellenfelüknél, idegenben pedig átlagosan teljesítettek Gary Smith legényei (8-9-6).
A pontvadászat hajrájában hat találkozón maradtak veretlenek Freemanék, tehát a formájukra valóban nem lehet panasz.
Sajnálhatja a Stevenage, hogy nem szerzett előnyt az odavágón, mert bizony nem lesz egyszerű dolga a Bramall Lane-en.
Az idén, április végén már megfordult egyszer a United pályáján a Borough, akkor 2-2 lett a végeredmény. Most azonban nem járnak sikerrel a vendégek, szerintünk a párosmeccs második felvonását a Sheffield nyeri meg. Tippünk tehát: 1-es!

Karlsruher SC-Regensburg 1!

A Bundesliga II. a tét: a Karlsruher SC. az első mérkőzésen, idegenben 1-1-re végzett Regensburgban, ma pedig elver a 3. liga 3. helyezettjét!
A szebb napokat látott kék-fehérek kis híján kiestek a második vonalból: Markus Kauczinski alakulata mindössze két együttest tudott megelőzni a Bundesliga II-ben.
A kék-fehérek gyenge idényt futottak, 34 mérkőzésen 33 pontot szereztek, ebből otthon, a Wildparkstadionban 27-et, tehát a hazai mérlegük imondottan jónak mondható (8-3-6). Más kérdés, hogy idegenben viszont a leggyengébbek voltak a fiúk (1-3-12).
A védelem igencsak ingatag volt egész évben, 60 gólt kaptak, ennél többet csak a kiesett Rostock szedett be. A formájuk viszont egészen biztató: saját közönségük előtt a legutóbbi öt mérkőzésükből négyet behúztak, egyet adtak ikszre. Legutóbb tehát március elején égtek meg otthon. Egy kiesőjelölttől tehát ez nem olyan rossz széria…
A Regensburg jól hajrázott, ennek meg is lett az eredménye, hiszen feljött a brigád a 3. helyre, amely osztályozót ért. Idegenben kicsit szeszélyesen futballozott a társulat: 7-6-6-os soruk ezt árulja el.
Az első mérkőzésem Alibaz büntetőjével előnyt szereztek a hazaiak, ám a hajrában jött az egyenlítés, így tehát mindenképpen a Karlsruher SC várhatja kedvezőbb helyzetből a visszavágót.
És az otthon eredményes 2. ligás alakulat szerintünk legyűri ellenfelét! A visszavágón érvényesül a papírforma, tehát hazai győzelemmel zárul a párosmeccs. Tippünk tehát: 1-es!

Olvasói sztorik