Hírek

Ezüstöt ér a Videoton hajrágólja

A Videoton FC hazai pályán 2-1-re győzött a Győri ETO FC ellen az OTP Bank Liga 28. fordulójában.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Videoton FC – Győri ETO FC 2-1 (0-0)
Székesfehérvár, 6000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Videoton: M. Bozovics – Szolnoki, Caneira, Vinicius, Hector – Tóth B. (Kovács I., 72.), Mitrovics – Oliveira (Torghelle, 82.), Sándor Gy., Walter (Gyurcsó, 65.) – N. Nikolics. Edző: Paulo Sousa
Győr: Stevanovics – Takács Á., Djordjevics, Sztanisics, Völgyi – Varga R. (Ahjupera, a szünetben), Trajkovics, Fehér Z., Pátkai (Kamber, 79.), Koltai – Strestik (Dudás Á., 85.). Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: N. Nikolics (47.), Sándor Gy. (90.), illetve Koltai (50.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Húsz perc alatt három gólt is szerezhettek volna a hazaiak a meccs elején, de a győri kapus, Stevanovics rendre jól védett. A játékrész közepétől leginkább csak a helyzetek előkészítéséig jutott a székesfehérvári csapat, ekkor az ETO kapuja már nem forgott veszélyben.

A fordulás után gyors gólváltással indítottak a felek, majd ennek megfelelően kiegyenlítettebb lett a játék a mezőnyben is. Mindkét edző a támadásokat próbálta élénkíteni a cserékkel, bár a vendégek elsősorban továbbra is a védekezésre összpontosítottak. A kilencvenedik percben Sándor Győr egy jól eltalált lövéssel eldöntötte a meccset, s így a Videoton közel került az ezüstéremhez.

A tavalyi bajnok három ponttal vezet a kisalföldiek előtt a tabellán, sokkal jobb a gólkülönbsége is, és a hátralévő két fordulóban a Pápával és az Újpesttel játszik.

– Ki lehet jelenteni, hogy a Videotonnak megvan az ezüstérem, de ezt akkor is kijelenthetnénk, ha döntetlen lett volna a végeredmény, mert szerintem a Pápát és az Újpestet is megveri a csapat, pláne úgy, hogy megvan már a két kieső, tehát az alsóházi csapatok számára nincs komoly tétje az utolsó két fordulónak – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Tiber László. – Ettől függetlenül van hiányérzetem a mai meccset illetően, mert a Győr semmit nem tett meg azért, hogy nyerjen, de mi sem! Nem láttam, hogy Magyarország második és harmadik legjobb csapata játszik, pedig minden ideális volt, a remek időjárás, a tökéletes pálya, és a közönség, amely végig nagyszerűen szurkolt. Nem értem a sok fetrengést, nem tudom, mit csináltak volna annak idején, amikor még nem volt villanyvilágítás, és negyven fokban játszottunk, délután?! Nem láttam, hogy mindenáron nyerni akarnak, hogy csak azért is meg akarják mutatni a közönségnek és maguknak, hiszen tudták, ha ezt a meccset megnyerik, százszázalékosan eldöntik a második hely sorsát.

A Videoton tehetségkutató-edzője úgy véli, a székesfehérváriak tavaszi szereplésükkel megérdemelten szerzik meg a második helyet.

– Esetleges volt a játék, ettől függetlenül egy csodálatos góllal nyertünk, és megérdemeltük a győzelmet – mondta Tiber László. – Sok volt a pontatlanság, az eladott labda, ez Magyarország egyik legjobb csapatánál nem biztos, hogy megengedhető. Nem szeretném Détári Lajost idézni, aki a közelmúltban azt mondta, hogy öltönyben, cipőben is pontosabban rúgná a szögletet. Gyurcsó Ádám nagyon tehetséges, fiatal játékos, de mindenki fölött átrúgta taccsra a labdát, rögzített szituációból. De lehet, hogy én vagyok túl kritikus. Mindenesetre gratulálok a csapatnak, úgy gondolom, a tavaszi szereplés alapján megérdemelt az ezüstérem!

Olvasói sztorik