Hírek

Béke Szicílián?

A Catania-Udinese meccsen az iksz elméletileg jó mindkét félnek... A Club Brugge-Kortrijk találkozón sok gólt várunk, no és hazai sikert...

Catania-Udinese x!

Mindkét együttes számára tökéletes eredmény lehet a pontosztozkodás. Szerintünk békés döntetlen várható Szicílián!
Rangadót rendeznek az Angelo Massimino-ban: az otthon kifejezetten erős, 10. helyen tanyázó szigetlakók a 3. helyre ácsingózó Udinesét látják vendégül. A hazai alakulat 37 mérkőzésen 48 pontig jutott, ebből odahaza 32-t zsebeltek be (9-5-4). Vincenzo Montella egészen masszív kis brigádot rakott össze: klasszikus középcsapattá vált a piros-kék egység, Izcoéknak nem voltak kiesési gondjai, igaz, a nemzetközi porondtól is elmaradtak rendesen.
A csapat formája viszont nem az igazi: Lodiék a legutóbbi 9 meccsük közül csak egyet nyertek meg (1-4-4). Legfrissebb élményük viszont nem rossz, hiszen a Roma ellen a Stadio Olimpicoból sikerült pontot csenniük (2-2).
Helyzetük nem nagyon változhat az utolsó fordulóban, hiszen előre nem tudnak lépni, hátra pedig csak abban az esetben, ha nem szerezne egy pontot a gárda. Ha már egy egység összejön, megvan a 10. hely…
A döntetlennel vélhetően kiegyezne az északi együttes is, amely parádés szezont futva a 3. helyről várja az utolsó játéknapot. Di Nataléék 37 mérkőzésen 61 egységet szereztek. Kettővel mennek a Lazioval szemben, hárommal a Napoli és az Inter előtt. Ha egy pontot behúznak, akkor hiába nyerne a Lazio, az egymás elleni összevetésben jobbak a csíkosak. Tehát a döntetlen kimondottan jó eredmény lenne szezonzárásként…
Francesco Guidolin nagyszerű alakulatot hozott össze Friuliában: a zebrák mindvégig az élmezőnyben tanyáztak, így egy cseppet sem meglepő, hogy ilyen előkelő pozícióban (BL-selejtezős) zárhatnak. Pedig idegenben nem igazán muzsikáltak jól Pinziék (4-6-8), otthon viszont nem ismertek kegyelmet (13-4-2).
Fabriniék három győztes meccsből érkeznek Szicíliába! Ha ma nem kapnak ki a túrán, akkor bajnoki bronzérem lesz Floro Floresék jutalma!
Márpedig nem kap ki az Udinese Cataniában! A döntetlen ugyanis mindkét alakulatnak tökéletesen megfelel! Lehozzák a csapatok az ikszet, nem lepődnénk meg, ha 1-1 lenne a végeredmény… Tippünk tehát X!

Club Bruges-Kortrijk 1! +2,5!

A hétközi győzelmével megszerezte az ezüstérmet a kék-fekete együttes, amely győzelemmel búcsúzik közönségétől. Várunk továbbá három találatot is a Kortrijk vendégjátéka alkalmával…
A Club Bruges csütörtökön nagy bravúrt hajtott végre azzal, hogy három ponttal távoztak Genkből, s így bebiztosították 2. pozíciójukat, amely BL-selejtezőt ér. A kék-feketék a rájátszásban eddig 4-2-3-as sort produkáltak, a Jan Breydel Stadium-ban pedig 3-0-1-es mérleggel büszkélkedhetnek (egyetlen vereségüket az Anderlecht mérte rájuk). A három nyertes ütközetében viszont még gólt sem kaptak Christopf Daum tanítványai. Akpaláék három meccs óta veretlenek, tehát jó passzban várják a zárófordulót.
45 pontjuk van a fiúknak, néggyel előzik meg a Genket, és épp néggyel vannak lemaradva a már bajnok Anderlechttől. Elméletileg tehát extra motivációt nem várhatnánk a Bruges-iektől, ám az az érzésünk, hogy mindenképpen győzelemmel kívánnak búcsúzni lelkes közönségüktől!
A Kortrijk már azzal kisebbfajta bravúrt hajtott végre, hogy bejutott a felsőházi rájátszásba. A gárda most ott sereghajtó, ám egy esetleges győzelemmel akár előzhetnek is. Most 34 pontjuk van, a play offban 11 pontot szereztek (3-2-4).
Ami a formájukat illeti: Czvitkovicsék két sikerrel a hátuk mögött érkeznek Bruges-be! Előbb Gentben diadalmaskodtak, majd otthon verték a bajnokot. Idegenben eddig 4 pontot húztak be: ikszeltek az Anderlechtnél, és gólgazdag meccsen verték a Gentet.
És ha már a találatoknál tartunk: a Kortrijk általában eseménydús meccseket vív, 9 meccsen 14-17-es gólarányt hozott össze.
És, ha egymás ellen mérkőzik meg a Club Bruges és a Kortrijk, akkor aztán elszabadulnak az indulatok! 2-1, 4-1, 3-1, 2-2, ilyen eredményekkel zárultak a meccsek!
Nos, kedves blogtársak, ezúttal sem lesz hiány gólokból, és a végén a hazai szurkolók örülhetnek majd!

Olvasói sztorik