Hírek

Loki, HJK: hendis sikerek!

A Debrecen bajnok lehet, a HJK élre állhat. Mindkét együttes él a lehetőséggel, ráadásul hendivel!

DVSC-Pécs (0-1) 1!

Bajnokot avatnak ma a civisvárosban: a Loki hendikepes győzelemmel koronázza meg egész éves teljesítményét!
A 28. fordulóra készülnek a honi focicsapatok az élvonalban, és a Loki az elmúlt 27 fordulóban nem talált legyőzőre! Ennek megfelelően Bódiék vezetik is a tabellát, és ha ma nyernek, akkor újra bajnoki címet ünnepelhetnek a Hajdúságban. És szerintünk nem okoz gondot a piros-fehéreknek a mecsekaljaiak legyőzése. Kondás Elemér tanítványai 27 fellépésen 65 pontot szereztek, odahaza 10-3-0-ás parádés sort produkálva. Érdekesség, hogy a pontvesztések nem a nagycsapatokhoz köthetők, a Siófok, a Pápa és a Honvéd tudott ikszelni a civisvárosban.

A piros-fehérek egyébként a tavasz közepén megtorpantak: négy meccsből háromszor ikszeltek Szakályék. Ám a Loki összekapta magát, és a legutóbbi három ütközetüket száz százalékkal zárták. A múlt héten rendezték a bajnokság rangadóját Győrben, ahol a listavezető 2-1-re nyerni tudott idegenben!
A gárda előnye 8 pont a Videotonnal szemben, tehát ha ma nyernek Coulibalyék, akkor az aranyérem Debrecenbe kerül!
És ma tényleg jó esélye van a győzelemre a Lokinak, hiszen az ellenfél az edzőváltás óta eső-kelő Pécs lesz. Matyi Dezső, a piros-fekete klub tulajdonosa jó érzékkel váltott a kispadon: Mészáros Ferenccel egészen jól meneteltek Horváthék, aztán jött Mink Olivér, akivel sorozatosan kapnak ki a baranyaiak. A társulat le is csúszott a 9. helyre, 34 ponttal.
Az elmúlt hét fordulóban nem tudott nyerni a csapat (Kecskemétről hozták el márciusban a három pontot Andorkáék), azóta mindössze két ikszre futotta erejükből. Az elmúlt hetekben négy vereség csúszott be. A klubvezetés néhány játékost a második csapathoz száműzött, de a fegyelmezés nem hozta meg a várt eredményt: a szintén pocsék passzban lévő DVTK is könnyen elhozta a három pontot Mecsekaljáról.
A gyenge formában lévő vendégek nem tudják megnehezíteni majd a Debrecen dolgát. A Pécs eddig is rendre kikapott a Nagyerdőben, és ezúttal is pórul járnak majd Mink Olivér tanítványai. A hazaiak bajnoki címet ünnepelhetnek majd, ráadásul legalább kettővel elverik majd Bajzátékat. Tippünk tehát hendikes Loki-siker!

HJK-Kups (0-1) 1!

A bajnok egyre jobb formát mutat, így nem okoz majd különösebb gondot a Kups legyűrése. A végén kettő lesz közte!
A 7. fordulónak futnak neki a gárdák a finn élvonalban: a bajnok az idegenben hagyományosan gyenge Kups alakulatát látja vendégül a Sonera Stadium-ban. A fővárosiak kicsit szeszélyesen kezdték a szezont, tőlük szokatlan módon az első hat fellépésük közül kettőt is elbuktak (a TPS és a Mypa verte őket). Igaz, otthon nem találtak legyőzőre: három meccs, három sima siker, 9-3-as gólaránnyal. A legértékesebb skalpot a legutóbbi fordulóban gyűjtötték be a kék-fehérek, amikor is az Inter Turkut fektette két vállra a Antti Muurinen alakulata. Savage-ék mindenképpen nyerni akarnak, hiszen ha a nagy rivális Inter botlana, akkor élre állhatna a gárda.
A Kups három döntetlennel nyitott, majd háromszor kikapott. Így most hátulról a 3. a csapat három ponttal. Idegenben eddig 0-1-1 Jamesék mérlege, és bevalljuk őszintén, hogy nem gondoljuk, hogy épp a HJK pályáján gyarapítaná pontjainak számát a Kups.
A vendégek gólaránya 5-10, a hazaiaké 13-7. Könnyen elképzelhető, hogy a korábbi évekhez hasonlóan eljutnak a felek 3 találatig. Ám abban biztosabbak vagyunk, hogy a bajnok kettővel veri el szegény Kupsot! Tippünk tehát hendis hazai!

Olvasói sztorik