Hírek

Bajnokcsapathoz méltó fieszta

A Debrecen megszerezte története hatodik bajnoki címét, miután az OTP Bank Liga 28. fordulójában 4-0-ra legyőzte a vendég Pécs együttesét.
OTP Bank Liga, 28. forduló
Debreceni VSC-TEVA – Pécsi MFC-Matias 4-0 (3-0)
Debrecen, 11 000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Verpecz – Nagy Z., Máté II P. (Simac, 77.), Mészáros N., Korhut – Kulcsár T., Bódi (Dombi, 80.), Varga J., Szakály P. – Bouadla (Yannick, 60.), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Pécs: Dibusz – Nagy J., Lantos, Goia, Marovics (Okoronkwo, 65.) – Regedei (Nagy D., 78.), Paracki, Kvekveskiri, Zseljkovics – Fröhlich, Horváth Zs. Edző: Mink Olivér
Gólszerzők: Nagy J. (öngól, 23.), Bouadla (41.), Bódi (44.), Kulcsár T. (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC 11 pontos előnye a második Videotonnal szemben immár matematikailag is behozhatatlanná vált.

Az első félidőben Nagy József öngóljával szereztek vezetést a hazaiak, akik aztán Bouadla és Bódi Ádám találatával tulajdonképpen a szünetig eldöntötték a mérkőzést. A folytatásban még Kulcsár Tamás is betalált, így nagyarányú győzelemmel ünnepelhette bajnoki címét a DVSC.

Hatalmas mezőnyfölényben futballozott az első játékrészben a története hatodik bajnoki címéért küzdő debreceni alakulat. Kondás Elemér tanítványai rögtön a kezdést követően magukhoz ragadták a kezdeményezést és a kapujához szegezte a Pécset. A három találat hűen tükrözte a felek közti különbséget.

A második játékrészben tíz perc elteltével újabb hazai találat született, amely végleg megpecsételte a vendégek sorsát. Az utolsó félóra karneváli hangulatot hozott, és ekkor már adódtak pécsi lehetőségek is, amelyek azonban kihasználatlanul maradtak. Győzelmével a DVSC hatodik alkalommal lett bajnok az élvonalban.

Ezzel eldőlt, hogy a hajdúsági alakulat a következő szezonban a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat, míg az MTK, amely a Magyar Kupa-döntőben tizenegyesekkel maradt alul a Debrecennel szemben, az Európa Ligában lesz érdekelt. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a bajnoki második egy körrel később kapcsolódik be az Európa Liga selejtezőjébe, mint a nyitófordulóban debütáló harmadik helyezett, és az MTK.

A bajnokavatást a szövetség részéről nem aranyozták be, ugyanis csak az utolsó forduló után lesz éremátadás. Éppen ezért a mai napon a stadionban és a városban sem ünnepel együtt a csapat a szurkolókkal, erre majd az érmek és a bajnoki serleg átadása után kerül sor, az utolsó fordulóban rendezendő Haladás elleni hazai mérkőzés után. Bár a lefújás után a szektorok kapuit kinyitották, tehát a drukkerek testközelből is köszönthették kedvenceiket, akiket a szomszédos Lovardában koncertező Bikini együttes meghívott a bajnoki cím megszerzése alkalmából, így mégiscsak elképzelhető egy görbe este…

– Úgy léptek pályára a debreceni játékosok, hogy más eredmény nem születhet, csak hazai győzelem. Ennek szellemében játszottak az első perctől, és közönségszórakoztató futballt produkáltak – értékelt a Rangadó.hu szakértője, Herczeg András, a Debreceni Labdarúgó Akadémia igazgatója, a DVSC korábbi vezetőedzője. – Nagyszerűen érezte magát mindenki ezen az estén, a csapat az első gól után felszabadultan játszott. A játékosok és a szakmai stáb nagy örömöt okoztak minden sportszerető debreceninek, és ne feledkezzünk meg a vezetésről, a tulajdonosokról, akik stabil, nagyszerű hátteret biztosítanak az együttesnek. Ez a klub tényleg vezetve van, ezért is teljesített ilyen nagyszerűen az elmúlt tíz évben. Azért dolgozunk, hogy ez így legyen a továbbiakban is.

Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője:
– Örülök, hogy fantasztikus közönségünk segítségével elértük a célunkat és megnyertük a mai mérkőzést is. Szurkolóink az egész szezonban mellettünk voltak és segítettek minket a szereplésünkben. Gratulálok a keret minden egyes játékosának a jó teljesítményhez és az egész éves munkához. Szeretnénk a bajnokságot veretlenül megnyerni.
Olvasói sztorik