Hírek

Kiemelkedő korosztály volt a bronzérmes csapat

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint nemzetközi mértékkel mérve is nagy dolog, hogy a 2009-ben világbajnoki bronzérmes U20-csapatból ma már többen is a felnőtt válogatottban szerepelnek.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

– Ez a korosztály a többi között az első Bozsik-program terméke. Nemcsak az utánpótlás-válogatottak között mutatták meg tehetségüket, hanem többen már a felnőtt nemzeti csapatnak is hasznos tagjai – nyilatkozta az MTI-nek Egervári Sándor, aki annak idején hat héttel az egyiptomi világbajnokság előtt vette át az U20-csapat irányítását. – Természetesen a jövő nem hozott mindenki számára A-válogatottságot, de ez a korosztály lényegesen több játékost tudott adni a felnőtt csapatnak, mint a korábbiak.
A szakember hozzátette, azóta Koman Vladimir, Korcsmár Zsolt, és Németh Krisztián is bemutatkozott a felnőtt válogatottban, és ez nem csak magyar léptékben számít kimagaslónak. Akkor úgy gondolta, az U20-bronzérmes gárdából Gulácsi Péter, Debreceni András, valamint Gosztonyi András is odaérhet a nagy válogatotthoz. Jelezte, ez a lehetőség még bőven adott előttük.
– Tudtam, hogy egy nagyon tehetséges korosztály, mindössze hat hét állt a rendelkezésemre, hogy felkészítsem őket, és végül egy nagyszerű élménnyel lettem gazdagabb én is. Nagyon inspirált engem is ez a közösség, egy oda-vissza hatás eredménye lett az, hogy az előző évben bukdácsoló gárda ilyen jól szerepelt a világbajnokságon – elevenítette fel akkori élményeit a szövetségi kapitány.

Olvasói sztorik