Hírek

Pénteki góleső

Ma a Bastia-Nantes és a Paks-Vasas meccsen várunk találatokat...

Bastia-Nantes +2,5!

Gólos tippel rukkolunk ma elő: Korzikán egymásnak rontanak majd a csapatok, efelől kétségünk sincsen!
Alapjaiban véve egy tét nélküli összecsapást választottunk magunknak a gall 2. vonalból: a már feljutott Bastia az osztályváltásról idén is lemaradt kanárikat látják vendégül. Felszabadultan futballozhatnak a gárdák, ennek megfelelően találatokból sem lesz hiány!
Rothanék már hetekkel ezelőtt bebiztosították a feljutást, a kékek tulajdonképpen rajt-cél győzelmet arattak sz idén. Pedig egy esztendeje még a 3. ligában senyvedtek! Aztán érkezett egy mágnás tulajdonos, a klub nagybevásárlást tartott, amelynek meg is lett az eredménye. A gárda jelenleg 36 fordulót követően 68 ponttal vezet, odahaza, a Stade Armand Cesari-ban még veretlen (13-4-0), 42-15-ös gólarányt összehozva.
Ami Frederic Hantz együttesének formáját illeti: amióta eldőlt a feljutás kérdése, kicsit szeszélyesre fogta a brigád. Ez annyit jelent, hogy otthon azért lezúzzák a vendégeket, de idegenben rendre alulmaradnak. Legalább is ezt teszik immár hetek óta. Március közepén nyertek legutóbb a túrájukon, ám Korzikán 10 meccsből álló nyerő szériában vannak! Minden sorozat azonban megszakad egyszer…
A Nantes is beerősített a szezon előtt, Pancrate és Wiltord is többek között a kanárikat erősítik, ám hiába az igazolások, a gárda – elsősorban pocsék idegenbeli teljesítményének “köszönhetően” – megint lemaradt a feljutásról. És, ha egészen őszinték akarunk lenni, akkor az osztályváltásra nem is nagyon volt esélyük a bajnokság alatt a fiúknak.
A sárga-zöldek két fordulóval a vége előtt a 7. helyen állnak 51 ponttal, ám ebből idegenben mindössze 11-et gyűjtöttek be (2-5-11). A feljutásra esélyük sincs, hiszen 3. Troyes már 58-nál jár.
Ami a közelmúltbeli formájukat illeti. Nos, Wiltordék december közepe óta nem kaptak ki otthon, viszont nem is nyertek idegenben. Az elmúlt hetekben rendre győztek Nantes-ban, a túrákon viszont jól elverték őket. Van egyfajta kiszámíthatóság ebben a hullámvasút-teljesítményben…
Az elmúlt esztendőkben Korzikán háromszor randevúztak a gárdák, és a kék-fehérek bizony nem tudták legyűrni a kanárikat. Most úgy gondoljuk, hogy akár a Nantes rossz idegenbeli sorozatai is megszakadhat egy esetleges pontszerzéssel, ám azt jobban érezzük, hogy a két fél összehoz legalább három találatot! Húzzuk be a +2,5-ös opciót!

Paks-Vasas +2,5!

Őrült meccs is kerekedhet az angyalföldiek tolnai vendégjátékából: a fővárosiak az életükért küzdenek, muszáj támadniuk, Hrepkáék viszont ezt könnyedén kihasználhatják. Lesz legalább három találat!
Három forduló van már csak hátra az NB/I-ből, és ennek az összecsapásnak igazából csak a vendégek számára van tétje. Mert a Paks a múlt heti összeomlásának köszönhetően lemondhat a 4. helyről, amely a Győr nemzetközi kupáktól való kizárása esetén még EL-szereplést is érhetett volna… Kis Károly együttese remek szériában érkezett Szombathelyre, ám Égerék érthetetlen módon, tíz perc alatt kapituláltak, és a végén az 5-0-ás Haladás-győzelem még a tolnaiak számára volt hízelgő.
A zöld-fehérek szakvezetője a meccs után három nappal rendkívül önkritikusan, ám egyben optimistán nyilatkozott, mondván, minden gárda életében előfordul a szombathelyihez hasonló gyászos teljesítmény. A Paks azonban minden kétséget kizáróan jobb csapat annál, minthogy kétszer egymást követően olyan csúfosan leszerepeljen, mint a Haladás ellen. Ráadásul saját drukkereiket valamilyen módon ki kell, hogy engeszteljék: erre pedig remek alkalom az angyalföldiek Duna-parti látogatása.

Az OTP Bank Liga 2011/2012-es bajnokságában az MVM Paks találkozóin esik a legtöbb gól: gólkülönbségük 40-47, azaz 87 találat született az ő meccseiken, ez átlagosan 3,22-t jelent. Már ez biztosíték lehet számunkra a +2,5-re…

A Vasas viszontagságos szezon 90%-án van túl, és a paksi meccsen csak és kizárólag a győzelem jelentheti számukra azt, hogy az utolsó két hétben is lehet még izgulni valójuk. Az SC által visszavásárolt futballklub a csütörtöki (tegyük hozzá: teljesen jogos) kétpontos levonás után öt egység hátrányba került a még bennmaradó helyen tanyázó Pápától. Ráadásul pontazonosság esetén először a győzelmek száma dönt, ebben is jobb most még a Veszprém megyei együttes. Azonban ezek az elmélkedések akkor érnek valamit, ha a Vasas győzni tud a Duna-parton. Ehhez pedig gólokat kell rúgnia. A 40 találatot szerző Paks részéről szinte elképzelhetetlen, hogy ne találjanak be a saját pályájukon, így a Vasasnak a három pont begyűjtéséhez legalább két gól kell – ha ezek megvannak, akkor a címben említett +2,5-re tett összegünk máris fialni fog…

Olvasói sztorik