Hírek

Spanyol armadák egymással szemben!

Az Európa Liga döntőjét Bukarestben rendezik. Az Atletico Madrid az Athletic Bilbaoval találkozik, és szerintünk e finálé nem a védekezésről szól majd. Az angol osztályozón meglepetést szimatolunk...

Athletico Madrid-Athletic Bibao Mindkét fél betalál: IGEN!

Bukarestre figyel az európai futball-elit: két hispán gárda küzd meg a második számú trófeáért. Szerintünk nem óvatoskodnak majd a gárdák, ennek megfelelően gólváltással kalkulálunk!
Két, nagyon szerethető spanyol együttes csap össze az Európa Liga döntőjében. Kezdjük elsőként a fővárosi együttes elemzésével. Adva vagyon egy csapat, amely immár évek óta nem tud kitörni a La Ligában önmaga árnyékából. Egyszerűen nem jön össze a kimagasló teljesítmény, bár ahol a Real és a Barca küzd a bajnoki aranyért, ott jószerivel csak a bronzérmet kell megcélozni a többi alakulatnak. A csíkosak ezúttal is nagy reményekkel vágtak neki a pontvadászatnak, ám Georgio Manzano nem találta meg a közös hangot a futballistákkal.

A La Ligában szenvedett a gárda, különösen idegenben volt harmat gyenge a társulat, és a klubvezetés decemberre unta meg a tesze-foszaságot: az Atletico korábbi argentin focistáját, Diego Simeonét kérték fel a vezetőedzőnek. És az egykori kiváló középpályás összeszedte Diegoékat!
Falcaoék összeszedték magukat a bajnokságban is, és megkezdték a felzárkózást a tabellán. Eközben az EL-ben szárnyaltak Adrianoék: a csoportban az Udinese-Celtic-Rennes triót előzték meg, majd az egyenes kieséses szakaszban mind a nyolc meccsét megnyerte az Atletico! Az áldozatok sorrendje a következő volt: Lazio, Besiktas, Hannover, Valencia. Azért ez nem semmi lista!
A gárda egészen jó formában érkezik Bukarestbe, április 11-e óta nem kaptak ki a bajnokságban, és ennek köszönhetően fel is jöttek az 5. helyre. Együtt van nagyon a gárda, amely szimpatikus támadófutballal nyűgözte le a semleges szurkolókat az El-sorozatban.
A baszkokról is sok szép dolgot tudunk elmondani, hiszen Bielsa mester remek kis gárdát rakott össze. A Bilbao a csoportkörben a Salzburgot, a Páriszt és a Slovant előzte meg magabiztosan. Aztán jött a kieséses szakasz. A csíkosak a Lokomotiv Moszkvát, a manchester Unitedet, a Schalkét és a Sportingot is legyűrték Llorentéék! Gólgazdag meccseket vívnak, a nyolc utóbbi EL meccsük közül csak egyszer nem jutottak el három találatig a felek.

A kizárólag helyi értékekre építő alakulatot azonban úgy tűnik, megviselte a három frontos háború. Mert nemcsak az EL, hanem a Király Kupa döntőjébe is bemasírozott a gárda: ott majd a Barca vár Martinezékre. A bajnokságban kicsit visszaesett a csapat, jelenleg mindössze a 10. helyen tanyázik, ám a nemzetközi indulás garantált, hiszen a katalán együttes a a BL-ben lesz érdekelt, az EL-fináléjába pedig ugye megint csak egy hispán brigád jutott be…
A finálékra jellemző óvatoskodást szerintünk elfeledhetjük ma este. Ugyanis ez a két együttes nem tud biztonsági futballt játszani. Éppen ezért azt várjuk a mérkőzéstől, hogy mindkét csapat legalább egyszer eredményes lesz. És nem lepődnénk meg, ha a találkozó nem érne véget 90 perc után…

Birmingham-Blackpool x2!

Van egy olyan érzésünk, hogy a narancssárgák jutnak be a Wembley-be! Egy gól mindenképpen benne van a vendégekben, és ez akár továbbjutást is érhet…
Ezúttal totálisan a megérzéseinkre hagyatkozunk, hiszen a tények elméletileg a kékek sikere mellett szólnak. No de ugye a ködös Albionban rendezik meg az összecsapást, ahol – csakúgy, mint az Éden Hotelben 🙂 – minden megtörténhet!
Az első felvonásban a Blackpool 1-0-ás sikert aratott, tehát előnyből várhatja a visszavágót. Ez ugye annyit jelent, hogy a derék birminghamiaknak támadniuk kell. És ezt otthon, a St. Andrew’s Stadium-ban egészen jó hatékonysággal tette a brigád. A bajnokságban 13-9-1-es soruk az egyik legjobb volt a mezőnyben! (Csak a Nottingham tudott nála nyerni még februárban.) Egyébiránt Zigicék érdekes szezont futottak, hiszen érdekeltek voltak az Európa Ligában is, és emiatt több meccses lemaradásban voltak a Championshipben. Aztán, ahogy letudták a nemzetközi kupakalandot (kiestek a csoportkörben), elkezdték pótolni elmaradásaikat, úgy kúsztak egyre feljebb a táblázaton. Ennek, és a kifejezetten sikeres hajrának köszönhetően, meg is lett az eredménye, hiszen Chris Hughton alakulata végül a 4. helyen zárta a pontvadászatot.
A kékek házi gólkirálya Marlon King lett 16 találattal. és, ha már a gólok jöttek szóba: 26/20 volt az over/under arány…
A Blackpool is tavaly búcsúzott a Premier League-től, csakúgy, mint a Birmingham. Ian Holloway együttesének is egyértelműen a visszajutás volt a célja, ám a narancssárgák kicsit szeszélyesen szerepeltek. Különösen az ősszel voltak kiszámíthatatlanok Phillipsék, ekkor sok pontot hullajtottak el, amelynek meg is lett az eredménye: hiába a parádés (hét meccs veretlenül) hajrá, mindössze az 5. pozícióba tudott zárni az alakulat.
És idegenben különösen sebezhetőnek tűntek Taylor-Fletcherék: 7-8-8-as soruk erről árulkodik. Valamiért nem működött vendégségben a gépezet, és elsősorban annak a hátsó alakzata: 38 alkalommal mondott csődöt a kirándulásokon a védelem. Azért ez kimagaslóan nagy szám!

És, ha már a találatok kerültek szóba: a Blackpool 30 alkalommal produkált +2,5-ös mérkőzést, sőt, 21-szer 4 gól is esett! Tehát nem lehetett nagyon unatkozni a találkozóikon.
Hogy mit várunk az ütközettől? Valamiért Blackpool továbbjutást… Bár a legutóbbi két biminghami meccsüket a kékek nyerték meg, ennek ellenére érezzük az erőt a narancssárgákban! Azt gondoljuk, hogy ma borul a papírforma, és a vendégek örülhetnek a lefújást követően! Tippünk tehát x2!

Olvasói sztorik