Hírek

Ez volt a legmagyarabb forduló

Első ízben fordult elő az NB I mostani idényében, hogy egy mérkőzésen csak magyar játékosok szerepeltek!
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás–Paks (5-0) találkozón ez történt! Ennek a meccsnek is köszönhető, hogy a teljes 27. fordulóban a pályára lépők 69,1 százalék magyar játékpercet jegyeznek, ami új rekord a szezonban, a külföldi percek aránya 30,9 százalékra mérséklődött. Szintén jelzésértékkel bír a 16 éves Bobál Gergely bemutatkozása, ugyanis a forduló játékosainak átlagéletkora mindössze 26,47 év volt, ez szintén bajnoki rekord. Mindkét folyamat azt mutatja, hogy az NB I-ben egyre több a fiatal magyar labdarúgó – írja a HLSZ statisztikai cikke.

A bajnoki cím várományosa példamutató módon reprezentálja ezt a trendet. A Debrecen együttesében – új klubrekordokkal – 87,6 százalékra nőtt a magyar játékpercek aránya, és 25,82 évre csökkent az átlagos életkor. Ez a csapat nyert 2-1-re Győrben! A Diósgyőr (25,78 év), a Honvéd (24,55 év) és a Haladás (26,53 év) is most volt a legfiatalabb.

Egyetlen együttesként a sereghajtó Zalaegerszeg viszont rohamosan öregszik. A ZTE átlagéletkora 30,27 év volt, ami feltehetően azt mutatja, hogy a szakmai vezetés nem tud, vagy nem akar a klub utánpótlásából meríteni…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik