Hírek

Vendégesélyek…

Az Empoli ma nagy lépést tehet a bennmaradás felé. A Mypa a kupában a JIPPO-t ütheti el a továbbjutástól...

Albinoleffe-Empoli 2(x)!

A már kiesett hazaiak nem tudják megnehezíteni a túlélésért harcoló Empoli dolgát. A pontok nem maradnak otthon…
Kiesési rangadót rendeznek a Serie B ma esti mérkőzésén. A sereghajtó a még nem osztályozós, 17. helyen tanyázó Empolit látja vendégül. A helyzet rém egyszerű: ha nem nyernek a vendégek, ne adj’Isten pont nélkül maradnak, nagyon kellemetlen perceket élhetnek majd át a hátralévő három fordulóban. Ám szerintünk tesznek egy lépést Tavanoék a bennmaradásért…
Az Albinoleffe az egyik kedvenc talján csapatunk, ugyanis a halványkékek nagyon kiegyensúlyozottan teljesítenek a bajnokságban. Ez az ő esetükben azt jelenti, hogy szinte mindig kikapnak… Nem is csoda, ha az utolsó helyről várják a folytatást: nevük mellett 38 meccs után 25 pont szerepel. Odahaza, a Atleti Azzurri d’Italia-ban Pala mester fiai 3-6-9-es mérleget hoztak össze, tehát a stadion nem nevezhető oroszlánbarlangnak…
És akkor a formájukról néhány gondolat. Nos, novemberben nyertek utoljára, azóta 21-szer próbálkoztak ezzel Hetemajék, de nem jártak sikerrel. Szombaton a Nocerina vendégeként szerepeltek a fiúk, de kikaptak 1-0-ra, ráadásul 10 emberrel fejezték be az összecsapást. Gyenge forma, hitehagyott társaság, motiváció teljes hiánya. Nem ma táltosodnak meg a fiúk, az már egyszer biztos!
Az Empoli viszont még reménykedhet, hiszen jelenleg épp nem áll kieső helyen a brigád, ám nem engedhetnek ki Tavanoék, hiszen 39 pontjuk van, a már kieső pozícióban tanyázó Vicenzának pedig 37. Tehát egy-két botlás, és máris a C-ligában találja magát Alfredo Aglietti alakulata.
Az egykor szebb napokat látott együttes nagyon szeszélyesen szerepelt az idén, idegenben pedig szinte a leggyatrábban teljesítő csapat a ligában. 3-4-12-es sora erről tanúskodik. Csak a Modena, a Gubbio és a Varese pályáján tudott nyerni a kék-fehér együttes. Lazzariék formája egy kis bizakodásra adhat okot, ugyanis Buscéék a legutóbbi három mérkőzésen nem kaptak ki, és szereztek 5 pontot. Különösen értékes a veronai iksz, de az Ascoli elleni remiért sem kell szégyenkezniük Moróéknak.
Novemberben Empoliban 0-0 lett a végeredmény, és bizony az előző években ebben a felállásban nem nagyon nyertek a vendégek. Most azonban megtörik a jég! A motiváltabb Empoli legyűri az Albinoleffét, és három ponttal tér haza! Tippünk tehát 2-es!

JIPPO-Mypa 2!

A finn kupában immár a negyeddöntőket rendezik: szerintünk a szezont szenzációsan kezdő Mypa lép tovább a párharcból!
Keskusurheilukenttä… Nem, nem veszítettük el józan ítélőképességünket kedves blogtársak, mindössze feltüntettük a mai meccs helyszínét (jobb egér, másolás 🙂 ). Igen, itt lép pályára hétről hétre a szimpatikus nevű JIPPO gárdája, amely jelenleg a második vonalban vitézkedik. A joensuuni társulat eddig két fellépésen van túl a bajnokságban, és mindkettőt ikszre hozta. Tavaly egyébként a piros-feketék középcsapatnak számítottak, és előtte sem tartoztak a liga meghatározó együttesei közé.
A 2001-ben alapított gárdánál nagy meglepetésnek számít, hogy a kupában eddig eljutottak: alacsonyabb osztályú együtteseket ejtettek ki, a legnagyobb név az első ligás Lahti volt, amelyet hosszabbítás után búcsúztattak. Most azonban nehezebb feladat vár a fiúkra…
Bizony sokkal nehezebb, hiszen a remek formában lévő, első ligás Myllykosken Pallo – 47, vagy “leánykori” nevén Mypa lesz! A gárda valóban nagyon bekezdett, 5 meccs után 12 ponttal a 3. az élvonalban! Ahoék egyedül a listavezető Inter Turkutól kaptak ki, de legyőzték például a HJK-t is!
A kupában eddig egy kiscsapat, majd a Haka próbálta a piros-fehérek útját állni,de egyikük sem járt sikerrel. Mindkét alkalommal idegenben vívták ki a továbbjutást Toni Korkeakunnas tanítványai!
A vendégek önbizalommal teli érkeznek a fent említett, 2000 néző befogadására alkalmas stadionba: a múlt héten három ponttal távozott a Mypa a Kuopio PS otthonából is (1-2).
Nem gondoljuk, hogy a Mypa lendülete megtörne! Húzzuk be bátran, hogy a vendégek lépnek tovább!

Olvasói sztorik