Hírek

Torino: vissza az élvonalba!

A bikák a Serie A-ba vágyódnak, ehhez le kell gyűrniük a rossz formában lévő Padovát. A norvég bajnokságban gólokra vadászunk...

Torino-Padova 1!

Elképesztő izgalmak várnak a csapatokra a Serie B végjátékában: a Torino élből feljutna, ám ehhez le kell gyűrnie a leszakadóban lévő Padovát. Szerintünk teljesíthető a küldetés…
A Torino eddig 37 fellépésen van túl, és 73 pontot szerzett. A gárda így most éppen a második helyen áll, de helyzete roppant törékeny. Ugyan mérkőzéshátrányban van a riválisaival, viszont a konkurencia nagyon gyűjtögeti a pontokat. Ennek aztán az lett az eredménye, hogy a bikák hosszú idő után immár közel sem biztos, hogy élből bejutnak a Seria A-ba. A Pescara (74) áll jelen pillanatban az élen, a Sassuolo és a Verona neve mellet 73 egység szerepel. Előbbi együttes 39, utóbbi 38 ütközeten van túl. Giampiero Ventura tanítványai tehát nem hibázhatnak.
És szerintünk nem is teszik! Darmianék ugyanis otthon, az Olimpiai Stadionban 13-4-1-es kiváló mérleggel büszkélkedhet, ehhez pedig 31-13-gólarány párosul. Csak a Verona tudott nála nyerni, igaz, a Hellas nagyon simán vitte le március elején a három pontot (1-4). Azóta viszont nem hibáztak otthon Bianchiék: három siker zsinórban. Ráadásul idegenben is jól tolják a fiúk, március vége óta négy mérkőzésen 10 pontot szerzett összességében a társulat.
A vendég a Padova lesz, amely néhány hónapja még a közvetlen élmezőny tagja volt, ám ma már mindössze a 7., tehát már nincs is osztályozós pozícióban a piros-fehér alakulat. 60 pont áll a nevük mellett, a kiválóan hajrázó, és jelenleg 6. Samp 64-ig jutott. Tehát ha győznek ma a vendégek, újra lesz esélyük a play off pozíció megszerzésére.
Vendégségben 8-4-7-es mutatóval rendelkeznek Alessandro Dal Canto fiai, 30-27-es túragólaránya pedig arra enged következtetni, hogy nem unalmasak a mérkőzéseik. A formájuk viszont tragikus: Portinék az elmúlt négy fellépésükön mindössze egy pontot szereztek, és közben megalázó vereséget is szenvedtek (Pescara 0-6).
Nagyot kellene javulniuk a vendégeknek ahhoz, hogy a rájátszásra odaérjenek. Ám ma nem sok esélyt adunk nekik…
Annak ellenére sem, hogy a Torino legutóbb 1997-ben verte saját pályáján a Padovát! Sőt, a legutóbbi két alkalommal is vendégsikerrel zárult a kilencven perc. Most viszont jobbnak tartjuk a bordókat, szerintünk otthon maradnak a pontok. Tippünk tehát 1-es!

Brann-Viking Mindkét fél betalál: IGEN! +2,5!

Gólváltással számolunk Bergenben: szerintünk akár három találatig is eljuthatnak majd a felek…
Nagyon beragadt a rajtnál a hazai együttes. A tavalyi évet a 4. helyen záró együttes 6 meccs után 3 ponttal a 14. Egy siker mellett öt kudarc szerepel a teljesítménysorukban. A győzelmet a Sandnes Ulf ellen aratták, ám annak is már több mint egy hónapja. A Brann Stadionban 1-0-2 a mutatója a gárdának. Egy figyelemre méltó adatot azonban találtunk még: mind a hat összecsapáson jött az over, no és a mindkét fél betalál opció…
Négyszer 2-1-es, kétszer pedig 3-1-et játszottak Korcsmárék, tehát a védekezés egyelőre nem az erőssége a bergeni alakulatnak.
A stavangeri gárda egy fokkal szerepel csak jobban, 7 ponttal a 12. a csapat. Igeneben mindössze egy ikszre futotta erejéből (0-1-2), a Sandnesnél sikerült pontot szerezni, a Valarenga és a Stormgodset elleni kirándulás vereséggel zárult. A formája sem az igazi a Vikingnek, hiszen két vereségből érkezik Bergenbe az alakulat.
Az idén kicsit impotensebb a gárda támadóalakzata: 6 mérkőzésen mindössze 4 gólt hoztak össze Nevlandék.
Ám ha e két együttes egymással találkozik, akkor annak rendre találateső a vége! Általában mindkét védelem kapitulált egyszer, és gyakran jött a +2,5-ös opció is. Most is abban bízunk, hogy lesznek szép számmal gólok!

Olvasói sztorik