Hírek

Sándor György duplázott Kecskeméten

A Videoton 2-0-ra győzött Kecskeméten az OTP Bank Liga 27. fordulójában.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Kecskeméti TE – Videoton FC 0-2 (0-1)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
KTE: Antal B. – Koszó, Balogh B., Varga R., Forró (Mohl, 64.) – Litsingi, Patvaros, Szavics, Csukics (Hegedűs, 38.) – Tököli, Bertus (Tölgyesi, 88.). Edző: Török László, Szabó István
Videoton: M. Bozovics – Szolnoki, Vinicius, Caneira, Hector (Vaskó, 65.) – Tóth, Mitrovics – Gosztonyi (Gyurcsó, 65.), Sándor Gy., Walter – Torghelle (N. Nikolics, 76.). Edző: Paulo Sousa
[p]Gólszerző: Sándor Gy. (10., 72.)
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben magabiztos játékkal megérdemelten jutott vezetéshez a Videoton. A második félidőben a Kecskemét átvette a játék irányítását, de csatárainak nem sikerült igazán gólveszélyes helyzetet kialakítaniuk. A hazaiak mezőnyfölénye ellenére egy begyakorolt kombináció végén Sándor György megszerezte második gólját, ezzel biztosította a Videoton győzelmét.

A székesfehérváriak sikerükkel feljöttek a második helyre a tabellán, de a most megelőzött Győr vasárnap lép pályára a listavezető Debrecen ellen.

– Jó felfogásban játszott a Videoton, a játékosok jól lezárták a területeket. Szerencsénk volt, hogy Lencse László nem játszhatott, Tököli Attila magára maradt elöl, de felőrlődött két belsővédő között – elemezte a látottakat Tiber László, a Videoton egykori legendás játékosa, a klub tehetségkutató-edzője. – A fehérváriak nem hagyták kibontakozni a Kecskemét játékát, nagyon szépen felépítették a támadásaikat, és a két gólon kívül is voltak lehetőségeik. Abszolút megérdemelt győzelem született. Nagyon meg voltam elégedve a hozzáállással és a taktikával is. Az alföldieknek nem volt esélyük, a siker nagyon fontos összetevője volt, hogy már a tízedik percben vezetést szereztünk, utána játszhattuk a saját játékunkat. Biztosan bennük van, és mély nyomot hagyott az őszi, hazai vereség. Paulo Sousa jó dolgokat találhat ki, és a játékosok is vevők az iránymutatására, mert azóta egyfolytában eredményesek a Kecskeméttel szemben. Függetlenül a nagy melegtől, magyar viszonylatban elfogadható volt az iram és meggyőző a játék.

Bár a Videoton számára még három meccs van hátra a bajnokságból, Tiber László némileg már előre is tekintett.

– Minimum az ezüstérem összejöhet, reális esélyt látok a második helyre – vélekedett a Rangadó.hu szakértője. – Így már kezelhetőbb a kép, az őszhöz viszonyítva, ami tragédia volt játékban és eredményességben egyaránt. Egy kisebb kupa, a Ligakupa megnyerése, és egy bajnoki ezüst nem számítana akkora kudarcnak, ismerve, hogy szinte az egész bajnokcsapat kicserélődött tavaly nyáron.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik